icon

Ako obmedziť psychické prejedanie?

26. sep 2021

Dievcata, prosim o radu. Ked som ostala tehotna, priatel odisiel. Aj som bola rada, spraval sa ku mne velmi zle, najhorsie, ked sa dozvedel o tehotenstve. Ostala som s malou na vsetko sama, rodicov mam 250 km daleko. Dcerka ma zdravotne problemy, ja dlho bez prace. Starostlivost o nu bola pre mna samu narocna. Jedina utecha-ked vecer zaspala, zapla som si telku a dala nieco dobrena jedenie. Samozrejme, nie zdrave, ani nie malo. Mala ma 7 rokov, zdravotne problemy ma stale, ja mam pracu, v ktorej som zatial spokojna. Nezarabam vela, ale vyzijeme. Na osobn.trenera to urcite nie je. Priatela nemam a cele roky som nemala. Ked vecer ide dcera spat, ja ako cele roky, dam si nieco dobre a pozeram netflix,kedze nemam vecer co robit (na nieco zmysluplne som unavena) a nemam vecer spolocnost. Za cele tie roky som pribrala na 79 kg, meriam 165cm. Cez den je vsetko ok, ale pride vecer a idem ako robot, automaticky do chladnicky. Prosiiiiiim, poradte co s tym. Nechcem uz takto zit. Tiez nemozem cakat, ze niekto pride a spasi ma. Mali ste niekto nieco podobne? Ako ste to riesili?

luccija
26. sep 2021

Dať si ovocie, zeleninu, jogurt zmeniť nezdravé za zdravšie.Ale fajn je, že si to uvedomujes, alebo choď spať🙂

juliet86
26. sep 2021

uplne rozumiem preco to robis. urcite aj ty. urcite by ti pomohla aj psychoterapia ale.ta je este ovela drahsia ako trener. vies po anglicky? na youtybe su zdroje.ale.su v anglictine. roibs to na odmenu na uvolnenie na zahnanie nudy na potlacenie stresu na uzitie si dna. na.vypnutie. treba zmenit aj tie dni. ako si zmenit den aby ti bol menej narocny? co si rada robievala.ako dieta/tinedzer? prechadzka v lese. bicykel. joga. korcule. hackovanie. malovanie
modelovanie. to je.jedno. cokolvek co ti uvolnuje stres a napatie a je pre teba prijemne. urcite by ti pomohli aj meditacia a mindfulness techniky. treba ich robit pravidelne a vysledky uvidis do par tyzdnov. moc ti drzim palce. zasluzis si odmenu a krasny zivot. zvladla si tazke veci. verim ze to postupne das. prides na to. mozno zacat citanim knih nejakych poriadne chytlavych miesto netflixu ;)

autor
26. sep 2021

@juliet86 ano, presne, ako vravis. Uplne si to vystihla. Nuda, stres, vypnutie, osamelost. Pracu nemozem menit, je narocna, ale zvladam a samozrejme si ju potrebujem udrzat. Konicky si udrziavam, ale vsetko mozem robit len s malou, tak to nie je uplne vypnutie. Po anglicky viem, mozes mi prosim poslat nejake linky? Ked aj citam knihu, kludne sa napchavam aj pri nej 😢 je to akoby zavislost, zakoreneny zvyk, akonahle to nerobim, som nervozna, neda sa mi spat, na nic ine nemyslim.

thereisabear
26. sep 2021

Viem, o čom hovoríš... Skús knihu Intuitívne stravovanie (taká červená), je to presne o tom.

mabenn
26. sep 2021

ja mam podobne miery, 3 roky takmer nonstop so synom, zly spanok, atd atd...skor som doplnala deficit energie...v prvom rade poradim, nakrm to telo cez den, aby nemalo deficit, normalnym zdravym jedlom, v druhom rade, najdi psychicke naplnenie namiesto jedla v niecom inom...hudba, sport, nejaka forma zabavy a oddychu, ludia, filmy, knihy, to uz ty vies co by to mohlo byt

autor
26. sep 2021

@mabenn no, ved to. Vecer musim byt vzdy doma. Citam knihy, pozeram filmy. A popri tom jem. Musim sa zbavit toho vecerneho zlozvyku.

autor
26. sep 2021

@thereisabear dakujem, pozriem. Snad najdem odpovede a tipy.

mabenn
26. sep 2021

Zo zaciatku skus vodu, caj, zeleninu chrumat, to ti zrychli metabolizmus

macekovam
26. sep 2021

Psychické prejedanie to pomôže vyriešiť a odstrániť psychológ... Máš asi nejaký nespracovany problém.... Utried si myšlienky a zamysli sa nad problémom.. Definuje ho a navštív psychológa... Pomôže ti nájsť riešenie. A hotovo

lija22
26. sep 2021

velmi dobre toto poznam a uplne ta chapem. ja ale vecer prestanem jest az ked idem prasknut. jo je to chore

autor
26. sep 2021

@lija22 a cim myslis, ze to je? A co s tym robis?

juliet86
27. sep 2021

pogugli cognitive behavioral therapy for emotional eating / bunge eating disorder. ak kniha nepomaha skus robit cokolvek rukami sit hackovat malovat vymalovavat antistresove omalovanky modelovat z plasteliny fakt ze hocico ;) drzim palce uz oen to ze si uvedomujes ze mas problem a mas ho zadefinovany a si mudra zena ti pomoze. vyslovene zacni sa vzdelavat ked nemas na terapiu a das to. pripadme.si lajkni psychoterapeuti na fb a tam sem tam ak je niekto v supervizii tak ponuka.sedenia za symbolicku cenu vela.stastia

stevvvka
27. sep 2021

Ja by som skúsila popri riešení príčiny na začiatok vyskúšať chrumkat zdravé... Na čistiť mrkvu, alebo ovsené vločky s orechami... Dat si určené množstvo a keď budeš mat potrebu ešte chrumkat, dať si žuvačku.

lija22
27. sep 2021

odmena. je to odmenove zranie. a uz zelezny zvyk. robim aspon to, ze sa tlacim prevazne zeleninovymi jedlami, a miesto sladkosti chrumem maces a sumive multivitaminy ;)

vanda323
27. sep 2021

Ahoj, vieš čo mám ten istý problém myslím to prejedanie...proste je toho na mňa veľa, manžel stále pracuje ja som s troma deťmi stále sama plus som tehu, a občas je to fakt psycho. Proste sa prejedam od nervov..neviem to stopnúť ...potom mi je zle..plačem dva tri dni skoro nič nejem a zas príde stres a šup prejdem sa až do popuku k lekárom nemám nejak čas chodiť verím len že deti vyrastu a sa to ukľudní

blanblan
28. sep 2021

Miesto netflixu skus nejaky work out na youtube. Viem ze sa ti asi vecer uz nechce ale za skusku nic nedas. Mozno ta to chyti ako mna. 30 rokov sportove drevo a teraz závislosť 😅

ssandyy
28. sep 2021

Ahoj Ja tiež pozerám rada večer telku keďže celý deň u nás telka nejde pretože sa venujem malej a na mobile fičim tiež až večer. Je to taký relaxik po celom dni. No ale k veci. Tiež rada zobem pri telke. Som tak zvyknuta. No nejem nezdravé ale také čo má dobre zloženie. Aj to zachrumka a tak. Skús zmeniť na začiatok aspoň to. Že si nedáš večer nezdravé ale ako alternativu čo je zdravšie a ma dobre nutricne hodnoty. Ja si dám vždy večer k telke. A schudla som už 16kg. Ešte mi chýbajú 3,4 kg. Ale ja mám zas aj veľa pohybu cez deň, plus chodím do fitka. Alebo to úplne stopnut... nemáš veľa možností 😀

autor
3. okt 2021

Dakujem za vsetky rady, ste uzasne, naozaj velka podpora. Viacere som vyskusala, to zdrave zatial nezabralo, lahsie mi je nejest nic, ako malo a zdrave. Bojujem dalej. A striedavo aj zlyhavam. 😢

dominika123455
Autor odpoveď zmazal