Ako opäť nájsť motiváciu na cvičenie?
Dobrý deň,
chudnem, stravu mám upravenu, dodržiavam deficit a váha pomalinky ide dolu. Predtým som cvičila doma cez online platformy, menila to, avšak odkedy som začala chodiť opäť do práce po RD, neviem nájsť motiváciu opäť cvičit.
Viete mi poradiť podľa čoho cvičíte vy? Ako často? Chcela by som určite mať pohyb, nakoľko prácu mám tiež sedavu.
Dakujem
@biba_18 súhlasím, práve z toho zdravotného hľadiska sa chcem k cvičeniu určite vrátiť, len rozmýšľam aké cvičenie je dlhodobo udržateľné, aby som to znova nevzdala.
buď si vyhradíš hodinku 3x týždenne - alebo každý deň 20-30 minút (určite nie viac) - mne je dlhodobo lepšie tá hodina 3x týždenne, lebo nemám zabitý celý týždeň ...
keď som cvičila doma, tak funkčný tréning - telo ako posilňovňa - mi vyhovoval úplne + nejaké činky na biceps a triceps keď mi bolo málo ...
https://www.megaknihy.sk/fitness-cvicenie-kultu...
teraz sa doma neviem dokopať, to radšej idem do posilky - tam nie je úniku ...
Pre mna je silnou motivaciou vzhlad, zdravie a aj byt cim dlhsie samostatna a neostat na krku dietatu. A este kupena draha permanentka😃
Za mňa určite beh, je naozaj návykový. Len treba prekonať tu začiatočnícku fázu odporu prvý mesiac a potom to už ide. Fakt si človek dokonale vyčistí hlavu, mentálne oddýchne a bežať sa dá hocikedy a hocikde
Ja okrem toho chodím na kruhové tréningy. Doma online som to flákala, do fitka sa mi nechce … toto je fajn, u nás v meste je toho na vyber dosť, zaplatím si to dopredu a už nemôžem špekulovať, vymýšľať ze sa mi nechce, proste idem ..
Chcem mat vahu ako ked som mala 17r,chvala bohu zaklady svalov zostali,tvrde brusne svaly mam,uz len ich dostat riadne von,teda dat prec sadlo.Ale pojde to aspon rychlejsie ako ked som mala 17r.Telo si zapametalo.
Pre mňa je momentálne hlavnou motiváciou zdravie, kedysi to bolo iba o vzhľade. Ale čím viac sa dozvedám o fungovaní tela, tým viac sa cítim namotivovaná žiť naozaj zdravo a to sa bez pohybu a zdravej stravy nedá.
Ja robím rýchlu chôdzu a silové cvičenie. Postavu mám ako pred pôrodmi, aj váhu.
Ja každý deň niečo aspoň 10 min a 2xdo týždňa cvičím cca 45 min..
Tých 10 min buď poskáčem na švihadle, alebo drepy s výskokom, alebo stepper, alebo poskakujem že predkopávam nohy atď nech sa trochu zadýcham..
Inak som lenivá ako voš, ale proste niečo málo sa vždy donútim..
Niekedy som cvičila ako blázon s váhami, teraz oproti tomu tragédia a stále si hovorím, že začnem už poriadne, ale nemám na to energiu🙄
Tak skús ako ja, že denne 5-10 min niečo, mne sa to často zvrtne, že pridávam cviky a niekedy si zacvičím celkom fajn, aj keď neplánujem…držím palce
Chodievala som aj do posilovne s priatelom vyse 5r, ale potom som uz mala odpor k tomu, ze som tam dosla, prezliekla sa, prisla k strojom a odisla domov. Ani draha permanentka ma nedonutila a polroka som platila nehoraznu sumu za nic. Proste som sa nedonutila. Teraz uz mam deti a fitko ma vobec nelaka. Cvicim doma 20-60min, podla nalady. Vzdy si vyberiem cvicenie, ktore ma v tej chvili zaujme.
Mne sa po nastupe do práce cvičiť fakt nechcelo tak 3 mesiace, potom som skoncila v nemocnici, cvicit som nemohla a tam nastal zlom. teraz sa mi chce, len niektore dni sa neda kvoli casu (rano 6:10 z domu a pridem az okolo 19 po dcerinom tréningu). Snazim sa cvičiť 5x do tyzdna cca 30 minut, viac zdravotne nevladzem. Cvičím iba doma podla online videi, ide to pomalsie, ale pomaly smerujem k svojmu cielu - pekne cislo na vahe, pevnejšia postava, uprava zdravia, obliect veci v satniku bez toho, aby mi z nich nieco trcalo...
Pre mňa to nie je o motivácii ale o disciplíne. Nerozmýšľam či sa mi chce, či nie proste plním plan.
Keď nemáš motivácii, treba mať disciplínu....cvičila som doma videá od Penny Barnshaw alebo fitlaviu, behala teraz fitko 4x do týždňa. Práca s pohybom, takže tam sa nachodim a nástrojom dost
Pre mňa je aj motivácia plavková sezóna😃chcem ísť na dovolenku..
Tiež aby ma nesekalo pri každom neuváženom pohybe, lebo keď som stuhnutá, sekne ma v krku, pod lopatkou a fakt je to každodenným strečingom neporovnateľné a nestáva sa mi, že si niečo natiahnem..
ja si za odmenu kupujem oblečenie 🙂 zatial nebbia legíny z bestformu robia zo mňa ženu 🙂 a rok po pôrode som v nich už odbehla night run

motivácia? ja chcem vydržať do staroby zdravá a plná sily, aby som vedela bez problémov vstať v 75-ke zo stoličky, aby som vyšlapala domov po schodoch bez toho aby ma obchádzal infarkt, aby som vládala odniesť nákup, aby som sa udržala na nohách keď náhodou zakopnem, aby som vládala vstať zo zeme ak už náhodou spadnem, aby som sa nešuchtala ako slimák cestou z bodu A do bodu B, aby som si vedela v pohode sama obliecť ponožky či zaviazať šnúrky, aby som v pohode vliezla aj vyliezla z vane - a nebola odkázaná na okolie ... toto je MOJA motivácia ...