icon

Ako prestať myslieť celý deň len na jedlo?

Dnes o 13:28

Prosím, hoďte mi inšpiráciu, ako si v hlave zastaviť emočne prejedanie.
Milujem jedlo, celý den myslím na jedlo, je to moja radosť, pôžitok. Nejem veľký objem ani ťažké kalorické jedlá, takže nemam výraznú nadváhu, ale chcem to riešiť.
Pomôže mi iba psychológ?
Mám už po 40tke, cvičiť nemám kedy. Som nonstop s dieťaťom alebo v práci.
Čo vám pomohlo?

minenkaa
Dnes o 13:30

Nič,jedla by som od rana do rana

anonym_af2678
Dnes o 13:32

keď som behala za synom bola som najštíhlejšia v celom svojom živote, nemusíš nejako špeciálne cvičiť len sa aktívne hýbať

anonym_e92135
Dnes o 13:35

mam to rovnako, ranajkujem a myslim na desiatu, desiatujem a myslim na obed, pri obede sa tesim ako budem jest veceru a chodim spat s pocitom ako sa tesim na ranajky...jedlo mi robi velku radost v zivote, no zaroven je to to najvacsie trapenie

anonym_39f272
Dnes o 13:36

Túto presne tému som chcela práve založiť ja. Ja stále musím niečo jesť, ak nie jesť, tak piť. nejem nezdravé veci, ovocie, zeleninu, celozrnný chlebík, čučoriedky, pomaranč, ale stále musím niečo jesť a stále myslím na jedlo. Už mám toho dosť naozaj.

anonym_e92135
Dnes o 13:42
@anonym_39f272

Túto presne tému som chcela práve založiť ja. Ja stále musím niečo jesť, ak nie jesť, tak piť. nejem nezdravé veci, ovocie, zeleninu, celozrnný chlebík, čučoriedky, pomaranč, ale stále musím niečo jesť a stále myslím na jedlo. Už mám toho dosť naozaj.

@anonym_39f272 znie to divne, ale fakt ma tesi ze v tomto nie som sama <3 drzim palce a dufam ze s tym obe dokazeme nieco urobit...

anonym_79e641
Dnes o 13:47

@anonym_autor kolko rokov ma dieta? Je naozaj potrebne byt s nim nonstop-nevies si vyhradit ani 15 minut denne pre seba?

anonym_a92546
Dnes o 13:49

Pijes dostatočne? Ja, odkedy som začala, som prestala dosť jedávať

anonym_14f914
Dnes o 13:51

Tak mysli od rana do vecera na sex ...

anonym_79e152
Dnes o 14:15

ked patris medzi nas, ktori miluju jedlo, tak zial nic len pevna vola a nejake "life hacks"... napriklad cierna kava bez cukru ma malo kalorii, pit vela vody (ziadne kalorie)... "zapratat sa" niecim nechutnym (varena brokolica, varenie kuracie prsia apod)... proste nieco objemne s malo kaloriami, aby ta presla chut na dobre jedlo 🙂 🙂
Popripade sa vyhnut takemu "nic nerobeniu" kde ta lakaju snacky alebo dobre jedlo (proste ist sa prejst miesto pozerania telky apod)

majlo1234
Dnes o 14:32

Ja mam jedenie zo zvyku vecee-ze ked deti zaspia, pustim telku a zerem. Snazim sa to nahradit nejakym fancy cajom, akoze novy navyk. Ale ide to tazko

anonym_51392e
Dnes o 14:50

Ja som muz a vobec nemam potrebu stale jest.Jest mi chuti,ale fungujem heslom nezijem preto aby som jedol,ale jem preto aby som zil.Nejem ziadne masove vyrobky aj ked mi chutia,ale nieje to zdrave(klobasy,pastety,salamy atd)Z masa iba kuracie.Viac ovocia,zeleniny,do prace celozrny chlieb a cicerovu natierku so zeleninou.Sladkosti mi chutia,ale dam si max.raz za tyzden.Ako pisem zjedol by som vsetko mozne,ale ovladam sa.

simsalabim
Dnes o 14:53

No.... ja by som si vzdy dala nieco dobre. Ale na uzde ma drzi myslienka, ze by som naspat pribrala horko-tazko schudnutych 20kg. Dolezite je mysel zamestnat inou cinnostou - prechadzkou, cvicenim... , pripadne sa poriadne napit vody. Ako sa vravi, hlad je zamaskovany smad.

anonym_dd0bf6
Dnes o 15:03

@anonym_autor naprogramovala som sa na 3 hlavné jedlá denne, niekedy vynechám raňajky. Na desiatu len kúsok ovocia väčšinou len jablko na trávenie a po práci si robím masala čaj 6dl vody + 2,5dl mlieko (kravské, alebo kokosové) + koreniny a to ma zasýti do ľahkej večere, ktorú mám okolo 7.00, potom pijem len bylinkový čaj.

autor
Dnes o 15:24
@anonym_79e641

@anonym_autor kolko rokov ma dieta? Je naozaj potrebne byt s nim nonstop-nevies si vyhradit ani 15 minut denne pre seba?

@anonym_79e641 myslim tak, ze nemôžem ísť behat, nemozem ist do posilky ani rýchla chôdza.
Cvičiť doma na koberci mi spôsobuje tŕpnutie dolných končatín a syndrom nepokojných nôh uz roky. Takze domace cvicenie nie.

jeennyv
Dnes o 15:50

@anonym_autor bud rada, ze ti chuti a sa mozes najest…u mna umrtia v rodine, kovid( 24hod som vracala) zaludok sa stiahol a uz neroztiahol…ako jem, bo hlad a “prezitie” ale taku uz tu chut mnam jedlo nemam

anonym_2536bb
Dnes o 17:36

@anonym_autor tak to rob ako Žilkova a jej " slávna " dcéra Agáta. Dobré jedlo si priprav, ovonaj, naserviruj, požuj, ALE vypluj. Budeš vyžla ako Agáta, ale pritom " najedená".

autor
Dnes o 17:54
@anonym_2536bb

@anonym_autor tak to rob ako Žilkova a jej " slávna " dcéra Agáta. Dobré jedlo si priprav, ovonaj, naserviruj, požuj, ALE vypluj. Budeš vyžla ako Agáta, ale pritom " najedená".

@anonym_2536bb to je vlastne porucha prijmu potravy toto.

anonym_7e0c50
Dnes o 21:07

Tiež myslím nonstop na jedlo. Zjem raňajky už sa teším na obed, najviac na nejaký dobrý snack. Nie som síce obézna ale keby sa neobmedzujem tak som hneď. Ani neviem ako priberiem 10 kíl. Teraz ich zhadzujem. U mňa platí zamestnať ruky, a jednoducho sa sebazapriet. Povedať si nahlas nedám si, som silná,je to len chvíľková chuť.

akvi
Dnes o 21:48

To aj ked pracujes, tak myslis na jedlo 😅? By ma piclo.. Ja myslim na jedlo jedine vtedy, ak nic nerobim..Takze ako nemysliet na jedlo - nieco robit.. Ja mam opacny problem, ze ked mam vela roboty, tak sa spamatam o 11-tej, ze som nic nejedla.. Ked nemam co robit, tiez by som len zrala 😂

loliki
Dnes o 21:52

Ja som to riešila s AI, prečo som stále hladná. Dala mi celkom rozumné vysvetlenie.

bluka2
Dnes o 21:56

Ja v tom čítam hlavne problem, že necvicis. Po 40tke je to potrebné pre zdravie proste.
Treba si to zariadiť.
Viem, že si sa pýtala na ine.
Ale ide to ruka v ruke. Lepší metabolizmus. Človek nechce pokaziť to úsilie, čo vynaložil.

bomba36
Dnes o 22:03

Nevieme čo ješ, ale zameraj sa na jedlá s obsahom bielkovín ktoré ťa zasýtia
Mimochodom "cvičiť nemám kedy" je najčastejšia výhovorka hneď po "od zajtra chudnem" a "idem na jedno". Máš kvantá videí na YouTube zadarmo, dieťa sa pri tebe môže pokojne hrať, alebo sa pridá.

loliki
Dnes o 22:11

Nepiť kávu, piť viac vody a viac spať. Vraj existuje hormón zasýtenosti.