icon

Ako pridať vlákninu do každodennej stravy?

3. dec 2024

Uz neviem co jest
Este aj daily fibre mam a furt to je takto 😂😂😂😂

Ako pridať vlákninu do každodennej stravy?
biibiana
3. dec 2024

Tak keď nenapíšeš co jest nevieme ti ako poradiť. Akú vlákninu prijimas ? Okrem ovocia, zeleniny?

autor
3. dec 2024

@biibiana wrap, pecivo, obcas vlocky ( moc mi nechutia je to nasilu jedenie), zeleninu a ovocie konzumujem

janai1
3. dec 2024

Neriešiť ak nemáš zdravotné problémy. Vláknina je nepovinný údaj. Reálne jej môžeš mať aj viac.

pribinak
3. dec 2024

Pozri si strukoviny, semienka a orechy. Tam nájdeš tiež dosť vlakniny

biibiana
3. dec 2024

Pridaj orechy , semienka rôzne, ale tu pozor na tuky. 6x kiwi denne ti pokryje celodenný príjem vlákniny 😀 To len taky typ. Vločky ovsene môžeš zmiešať 50/50 s ražnými. Inak pšeno, pohánka ako kaša tiež. Strukoviny, môžeš si kúpiť jablčnú vlákninu v prášku a pridávať do hocičoho. Fúú zdrojov vláknin je strašne veľa.

h2
3. dec 2024

Kúp si psyllium a daj si každý deň, koľko treba.

autor
4. dec 2024

@janai1 fakt? Vdaka
Teraz aom citala podobny prispevok

autor
4. dec 2024

@janai1 nemam vdaka

autor
4. dec 2024

@pribinak orechy jem
Ostatne pomenej vdaka za tip

sense
4. dec 2024

Nie každá potravina v KT má aj zadanú hodnotu vlákniny. Ak máš dostatok zeleniny a ovocia, celozrnných výrobkov, či strukovín a nemáš problémy, tak to naplniť nemusis

zuzinka888
4. dec 2024

Cakankovy sirup- no s nim pomaly velmi naduva ak nie si zvyknuta.

autor
4. dec 2024

@zuzinka888 nikdy som ho nepouzivala

zuzinka888
4. dec 2024

Odporucam- je sladky ma sice kcal no menej ako med. Zacni s cajovou lyzickou- do caju, kase, alebo len tak do ust a mas hned 7 g vlakniny

missviolet
4. dec 2024

Inak maliny maju fakt vela vlakniny na svoj objem, tak bapr si hodit do jogurt ci tvarohu

autor
4. dec 2024

@missviolet dakujem za super tip

biba_18
4. dec 2024

nemáš rada vločky - aj tak by som ti odporučila práve vločky - ani mne nechutia všetky. skús emco jemne - tie chutia tak trochu inak…

autor
4. dec 2024

@biba_18 nejde ani o chut ale konzistenciu, natahuje ma z nich a je jedno aka znacka, citim z nich surovu muku, neda sa mi ich jest skusala som opakovamd