Ako sa cítiť krajšia a získať sebavedomie?
Ako byť krajšia? Pripadám si veľmi škaredá, nech robím, čo robím.
Nemám žiadne sebavedomie a hanbím sa ísť hľadať si prácu, lebo sa bojím, že ma nikde nevezmú – nie som ako ostatné dievčatá. (Pre tých, ktorí si myslia, že nič nerobíme – pracujem z domu, ale veľmi túžim ísť medzi ľudí. Chcem byť predavačka, školu mám ukončenú s maturitou.)
Najviac však túžim byť krajšia pre svojho manžela. Viem, že musím schudnúť. Už sa mi podarilo zhodiť 12 kíl, ale ďalej to nejde. Stále som hladná a často si dám niečo navyše mimo svojho kalorického deficitu. Trápia ma aj moje krivé nohy a široké, nepekné stehná.
Ako sa cítiť krajšia? Ako schudnúť, keď sa to už zdá nemožné? Vie mi niekto poradiť, alebo je to zbytočné?
Môjho manžela mám na 100 %, takže to nie je o ňom. Viem, že niektorí možno ani nebudú veriť, že takí chlapi ešte existujú – ale existujú.
Budem vďačná za každú radu. Ďakujem.❤️❤️❤️❤️
Najprv prestaň o sebe tak osklivo hovoriť. Krása je veľmi subjektívna vec, ty si pre svojho drahého krásna a milovaná.
Tvoj problém je oveľa hlbší a vyžaduje si dlhodobú terapiu.
@zmrzlinka2021 Psychológa ? ,🤔
Všetko je v tvojej hlave..Prečo pracuješ z domu a nie si medzi ľuďmi? Máš strach z ľudí? Prečo musíš schudnúť?
Všetko je v tvojej hlave..Prečo pracuješ z domu a nie si medzi ľuďmi? Máš strach z ľudí? Prečo musíš schudnúť?
@lucia11kob Nemám strach z ľudí, ale moja práca je 80% Home Office. Lebo vážim 78kg
Tvoj problém nie je výzor, ale niečo hlbšie. Áno kvalitnú a schopnú psychologičku
Tak v niektorych obchodoch by mali najradsej modelky, ale to je ich predstava, potom pochopia, ze taku predavacku tazko najst. Je vela obchodov, ktore su zaujimave aj dobre platene a modelky tam rozhodne nerobia, tym nechcem povedat, ze na to nemas byt krasnou, mozno aj si krasna, len si moc sebakriticka, ale tym chcem povedat, ze najlepsie by bolo najskor si najst zamestnanie. Dalej mozes zacat cvicit, aby isli aj ostatne kila dole a aby postava vyzerala lepsie, kupit si nejake pekne oblecenie v ktorom sa budes citit dobre.
Popracuj na svojom vonkajšku aj vnutrajsku.
Vonkajsok - čistá pleť, čisté a upravené nechty, čisté a upravené vlasy, čisté zuby. Takto malo stačí.
Vnútrajšok - sebavedomie a úcta k samej sebe.
Posli foto,lebontazko nieco radit takto abstraktne
prepac ale myslela som ze mas aspon 100 kg, evidentne mas vnutorny problem (psychika) urcite vyhladaj psychologa ak by ta to obtazovalo kazdy den. a hlavne maj sa rada taka aka si, nemusis byt vychudnuta modelka aby ta ludia mali radi okolo teba dolezitejsia je povaha cloveka ako výzor drzim palceky v budovani sebadoveri
Ďakujem ❤️
78 nie je nic hrozne. neviem teda kolko merias ale aj tak. nevzdavaj to a casom sa to zas rozbehne. ale tiez si myslim ze toto nie je tvoj problem.
tvoj problem je tvoj vztah k tebe. taka nelaska odsudenie .... t je strasne. dievca zacni sa mat rada a uvidis ze sa to prejavi aj navonok. tiez by som odporucila psychologa a potom vizazistku ktora poradi co nosit ako nosit, vlasy oblecenie makeup. ja si stale myslim ze kazdy covek je vo svojej podstate pekny alebo ma potencial byt peknym.
Akurát včera som videla taký post, ako sa cítiť viac žensky. Škoda, že som si ho neuložila. Bolo tam asi 20 bodov, také rôzne veci. Niektoré na vonkajšiu estetiku, ktorá ťa ovplyvní v tom, ako vnímaš seba a svoje prostredie a niektoré na tú vnútornú. Z toho, čo si pamätám, tak nejaké:
Daj si záležať na upravených nechtoch, aj keď len doma si urobíš manikúru. Obliekaj si viac šiat, nie rifle a legíny. Obleč si matchy spodné prádlo, nech sa cítiš viac sexi. Stále maj doma nejaké kvety na stole. Užívaj si kávu/čaj, dopraj si čas na jej pitie (piť pre pôžitok, nie pre potrebu). Chystaj si raňajky a aj na ne si daj čas. Snaž sa prečítať aspoň 10-15 strán na deň (buď kniha zameraná na osobný rozvoj, psychológiu alebo nejakú romantiku, príbeh, čo ťa stiahne). Daj si prechádzku aspoň raz týždenne na nejaké pekné miesto v okolí. ...
Na nete nájdeš rôzne také tipy, ako sa cítiť viac feminine. Snažiť sa to dať do svojej rutiny, krok po kroku. Naozaj maličkosti dokážu veľa zmeniť 😊
Diety su nanic tvoj problem je uplne niekde inde. Odpirucam ti velmi inspirativnu knihu. https://www.martinus.sk/3139981-dosyta/kniha
Toto by som potrebovala aj ja.. ale mne nepomôže ani svätená voda. Pred pár rokmi som sa cítila povedzme, že pekne. Vyformované postava, štíhla, vyrysované svaly a cítila som sa sebavedomo a pekne aj na svoj vek. Ale teraz po druhom tehotenstve a s hormonálnym disbalancom sa cítim hrozne. Malá guľa, spuchnutá v tvári, normálne sa nespoznávam v zrkadle a ani sa doňho moc nechcem pozerať. Keď máme ísť niekde s manželom tak sa pri ňom cítim hrozne. On mi pripadá ako zo škatuľky a ja pri ňom ako taká tetula od naproti. Toto je viac-menej môj celoživotný problém. Neviem prijať samú seba. Neviem sa pekne obliecť, upraviť si vlasy, aby vyzerali pekne a o make up-e ani nevravím. Pri mojej výške mám aj dosť problém si kúpiť niečo čo by mi sedelo a teraz s pár kg navyše je tento problém ešte väčší. Novú tému zakladať nechcem. Asi ani žiadne rady, teóriu ovládam. Chce to disciplínu v jedle aj v pohybe, len momentálne nemám priestor ani čas. Ja viem, že to znie ako výhovorka a mnohé by ste aj namietali. Ale v garsónke s malým dieťaťom zázraky robiť neviem. Ak ste sa niekto dočítali až sem, ďakujem za prečítanie.
Máš pracu z domu a chceš robiť predavačku? Na smeny a od rana do vecera v robote? Nechapem
Ahoj. Homer Office je najhoršia práca.
Nemáš žiadny pohyb, z práce a do práce. Sedíš doma a kilá sa lepia. Treba chodiť von na prechádzky, ...
Mne psychologička povedala, že každý jej pacien má nariadenú denne 20 min. Prechádzku. Vyskúšaj aspoň mesiac. A nevzdávaj sa. Tvoj muž Tá videl predtým, ako sa do Teba zaľúbil. 🌹
Ja mám napr. 160cm/ 72 kg. Som spokojná a šťastná, kým nepríde moja mama. "A nechcela by si schudnúť. "🤣
Tak sa jej vyhýbam. Keď ma nemá rada takú, aká som.
🤷
Ahoj, ak mas pocit ze dalsie kila uz nevies zhodit odporucam knihu ‘Glukozova revolucia’. Staci sa drzat autorkinych rad a uvidis ze kila este pojdu dole👍
Mne na sebavedomie a pozitivne vnimanie samej seba velmi pomohlo zmenit to co sa zmenit da. Cize som si dala do poriadku krive zuby (nosim nocny strojcek, zuby mam uz vyse roka krasne rovne), absolvovala rhinoplastiku minuly rok (pred 10timi rokmi doktor na Antolskej zbabral moj nos a nevyzeralo to dobre). Posledne 3 roky som sa kvoli tomu naozaj necitila pritazliva. A od februara min.roka som si nestrihala vlasy a mam ich momentalne najdlhsie ake som kedy mala (po lopatky) a este dlho ich strihat neplanujem. Moj muz je konecne spokojny a ja nechapem preco som na to prisla az vo svojich 32 rokoch, ze dlhe vlasy su jednoducho velmi atraktivne!
A co sa zmenit neda naucit sa prijat. U mna je to vysoke celo a jemne vlasy.
Nuž, mám nadváhu i vek, ale väčšinu života pracujem medzi ľuďmi.Moje terajšie pracovisko je zaradenie informátor na gymnáziu.Deti, rodičia, učitelia,aj iné návštevy vidia v prvom rade,ze ich vítam s úsmevom/samú ma prekvapilo, že keď som bola mesiac PN, študenti sa vypytovali učiteľov,ze kde som a kedy sa vrátim .Po návrate ma vítali,ze som im chýbala/... Nebuďte prísna na seba a sa nebojte ľudí,lebo až na niekoľko povrchných ľudí, väčšina si všíma Vaše správanie...napr.aj ja sa viac poteším milej ochotnej predavačke/aj keď nevyzerá ako modelka/, než fesande, ktorá je neochotna a drzá.Ved sa aj vraví,ze pekná žena lahodí oku a dobrá srdcu

Najprv prestaň o sebe tak osklivo hovoriť. Krása je veľmi subjektívna vec, ty si pre svojho drahého krásna a milovaná.
Tvoj problém je oveľa hlbší a vyžaduje si dlhodobú terapiu.