Ako sa dá spáliť čo najviac kalórií?
S cim teda? Beh? Tanec? Joga?
Dakujem!
Hlavne treba robiť niečo, čo ťa aj reálne baví. Darmo budeš hodinu behat, keď ťa to nebude baviť dlho pri tom nevydržiš. Treba nájsť kardio, ktoré nie je príliš náročné aby TF neskákala velmi vysoko, je to kontraproduktívne. Bicyklovanie, plávanie, tura - to robím ja, pri jednom športe by som nevydržala. A veľmi účinné je aj posilovat. Spaľuje to kalórie, ale zároveň rastu svaly, vďaka čomu budeš mať vyšší výdaj celkovo (aj pri sedení ). Ale mňa to nebaví, takže budem navždy mlandrava :D
@kacernakokse Tiež mám pocit, že úsmev na tvári pri vybranej aktivite znásobí efekt. 🙂 Kedysi som skúšala Vacushape a s dobrou hudbou sa mi kráčalo oveľa lepšie...
ide o rychlost
@tanyan tak hlavne chudnutie je dlhodobý proces a neviem si predstaviť, že by som rok robila niečo, čo ma nebaví. Ja som si po 5 minutách behu vravela už že bohaa nudím sa.
🤦🏼♀️🤦🏼♀️
Sex! 🤪
Ja som schudla 40kg a za mňa je dôležite robiť čo ťa baví - schody, prechádzka, niečo maličke čím človek začne a robí mu radosť, ja som milovala trx, allpining, bežiaci pás, korčule, nech si užívaš pohyb 🙂 potom príde ale ťažšie a to váhu si udržať.
Kamarátka schudla rychlochôdzou 11 kg za 2 mesiace. Denne to robím aj ja, od 7do 11 km každý deň..tak sa udržiavame, sem tam striedam s behom, kilometer rýchla chôdza, kilometer beh..
@s_o_n_i_k_e za aký čas ste videli prvé úbytky na váhe? Je lepšie sa vážiť ci merať? Ďakujem
Ja som rýchlou chôdzou dala dole zo 70 kg na 58 kg za 5 mesiacov. A už rok si tu ovu váhu pekne držím. Ešte chdzem dat dole 4 kilá....
@avanka ja som schudla 13 kg tak, že som začala každý deň bicyklovať, ale tak, že som netlačila na pílu. Dala som si podmienku že každý deň, no takým tempom, ako budem mať energiu, že by ma to zase popri práci energeticky nedorazilo, ale zároveň rozhýbalo metabolizmus. A asi o dva mesiace som už robila 25 km denne s jednoduchosťou, pridala som na záťaži rýchlosťou, a tak o štyri mesiace som už bez pocitu "dorazenia sa" dala 60 km vkuse priemernou rýchlosťou 22 km/h, čo na horský bicykel je že vraj dobre. No a pol roka už aj stovku. Dostala som taký tip, že ide o to, aby sa rozbehol metabolizmus, čiže každý deň treba minimálne 20 minút pohybu. Ak idete cez prevýšenia a naplno, to je skôr už ako silové cvičenie. Aj hlavne strava tvorí najväčší podiel pri chudnutí. V tomto smere som len obmedzila cukor a nezdravé (1 pohar sladkej vody a 1 malú sladkost max. denne, málo vyprázaného (nie úplne vylúčila), aj keď som mala dlhšiu jazdu na bicykli, jedla som skôr ovocie, a zdravšie veci, vyýživové doplnky, lebo zase chcela schudnúť, nie sa udržať vo určitej váhe. Odborník na toto nie som, všetci sme iní. Podľa info, čo som dostala, zdá sa, že to tak aj funguje, teda u mňa hej.
a ak schudnúť čo najviac bicyklovaním, tak sa najprv zahriať pätnásť minút, a potom po rovinke stredne ťažká intenzita. Lepšie je každý deň polhodiny stredne intenzívne, ako dvakrát za týždeň intenzívne sa doraziť, ak chcete spáliť kalórie na chudnutie. Takto za týždeň schudnete viac, ale treba hlavne stravu upraviť (a nie sa doslova postiť, len tie najviac kalorické položky obmedziť, pridať niečo fajné ale nízkokalorické na zahnanie hladu)
Pri všetkom spáliš nejaké tie kalórie, no treba tomu prispôsobiť aj stravu, aby si sa dostala do kalorického deficitu. No daný šport by ťa mal hlavne baviť, inak s ním veľmi rýchlo skončíš a nebude to mať žiadny zmysel
@nelinka888 presne tak.
S tým kalorickým deficitom opatrne - ak je telo dlhodobo v deficite, tak to začne mať opačný efekt.
@tanyan presne tak, tiež súhlasím, preto "úplné postenie sa", alebo vynechanie jedla počas dna, je úplne zle, alebo vylúčenie niektorých potravín, ak nemám na ne alergiu a tak. Určite treba jesť, pekne trikrát za deň. A zo začiatku, kým je to ešte náročné, dovoliť si aj nezdravé (aby to nebol šok pre motiváciu, a tak), ale iba trochu, obmedzene. Ale niekto môže ľahšie znášať šokovú terapiu 😀 Zo dňa na deň iba zdravo kompletne.
na kaloricky deficit sa odporuca davat si raz za dva tyzdne tzv cheat day, cize dozicit si aj viac aj nezdrave.
a ako bolo spomenute vyssie, ked si vybudujes svalovu hmotu, tak bude telo palit viac kalorii uz len tym, ze sedis.
a suhlasim aj s tvrdenim, ze treba sporty striedat a robit to, co Ta bavi. inak to nie je dlhodobo udrzatelne.
Tuk sa spaľuje pri dlhšom výkone v nižšej intenzite.Ale časom si telo zvykne a jednostranná záťaž zameraná iba na "kalórie" nebude mať efekt.Idealne máš kombináciu so silovým cvičením.Vtedy sa spaľuje aj v kľude po silovej záťaži
@theabloom áno, beriem...bicykel je super,jazdím denne. S manželom prekonávame výzvy, chaty, jazdíme po lesoch, horách,niekedy s cieľom, niekedy vyslovene bez, vidíme odbočku, tak ideme, kam nás bike zavezie. Nemáme potrebu chudnúť, 176 cm a 61,5 kg, takže asi ani nie je veľmi z čoho. Možno preto tvarujem..vidím to aj na rukách...
Kalorická kalkulačka https://www.bikeweb.sk/spotreba-energie - vyberte aktivitu, zadajte hmotnosť, trvanie aktivity a pohlavie. Pre predstavu stačí. Najviac má rýchly beh, tesne za ním rýchle bicyklovanie 20km/h (na horskom), tak rýchla chôdza (6,4 km/h), za ňou rýchly tanec, a za ním rýchle plávanie (kraul, nie pokojné).
ešte lyžovanie má dosť veľký energetický výdaj, viac ako beh. No určite závisí od toho, ako dobre, rýchlo lyžuje v náročnejších podmienkach

HIIT