Ako sa efektívne motivovať na chudnutie?
Caute. Som zo seba sklamana. Hlavne z toho,ze cely moj zivot sa toci okolo chudnutia, aspon mam taky pocit. Po porode mi ostalo plus 10kg a necitim sa dobre vo svojej kozi. 170 cm, 80kg. :(
Vzdy sa mi podatilo cez KT schudnut napr. 7kg, potom som to ale nabrala spat. Manzel mi tiez vravi,ze sa nevien zapriet a ze asi nikdy neschudnem.. co robit?
@bodka2213 no,tak to sa citime uplne rovnako :(
och ja som kralovna jojo efektov 🤷♀️ zopar rokov dozadu som aktivne behala aj pevna vola este fungovala ale odkedy mam dieta, stres, robotu, tak len vyzieram vecer, ked sa zastavim a sadnem po celom dni a ta pevna vola asi odisla pri porode alebo co lebo odvtedy amen tma
@petamich stotoznujem sa s kazdym jednym riadkom. Fakt, do bodky akoby som o sebe a svojom zivote citala. 😀
@chodec15 dobry napad, ale estw lepsi, keby ta plechovka s peniazmi sla potom muzovi 😅. To by bola motivacia nezrat to.
Ahoj,ja som mala 80kil,172cm.snaď dva roky sa to nehýbalo.teraz som schudla 4 kilá.teda 76,ide to konečne dolu.jednoducho menej prijať,ako vydať.co najviac chodím peši,aj s deckami na tréningy,aj na nákupy,mám auto ,ale radšej volím túto cestu.vela bicykluje,behám , 4x,5x za týždeň posilovňa,dnes sme dali prechádzku na hrad,13.700krokov.fakt obmedziť porcie a veľa ,veľa pohybu.
Mňa motivuje,že si predstavím seba v bikinách (ktoré som 3roky dozadu nosila alebo teda dvojdielne plavky),teraz nosím celé plavky,lebo som proste celá tukova.najma na bruchu a zaludku.
Plus si pozriem na netflixe nejaké tie americké reality show , s tými dokonalými telami a to ma motivuje 😆😆
Toto aj ja mám úplne tak. Po pôrode som schudla vďaka KT na váhu,čo som už dávno nemala, viac som už chudnúť nechcela,iba udržať,to sa mi podarilo pomocou prerušované ho poštu,ale ako som išla do práce,není na nič čas a niekedy proste zajedam stres, alebo dojedam pi deťoch a bum po 2,5 rokoch od vtedy mám 10 kg späť a váhu akú som nikde dovtedy nemala( mimo tehotenstva) 😓 a neviem ako ďalej a nemám ani chuť chudnúť lebo načo keď s tým prestanem sa to vráti spat
@pe_mi wau super...a môžem sa opýtať, upravila si nejako aj stravu?
@siminka210 ahoj,ja mám upravenú stravu na začiatku od firmy Nutriadapt.na prvé tri mesiace.teraz idem končiť a budem pokračovať sama.ale som mala veľa prehreškov,schudla by som doteraz o dosť viac.ta pevná vôľa ženské dní,to je hrôza.
Ale idem ďalej.tesim sa z výsledkov.
Chcem sa dostať na 64kil.
Ešte ma čaká 12 kíl dole dať.
Ja mám ale silné alergie potravinové , lepok, histamin a iné.
Preto som sa obrátila na aodborníkov, aby som sa v tom trošku vedela zorientovať
@pe_mi gratulujem k výsledku a držím palce ďalej. Ja som sa teraz tiež celkom dobre nakopla, len presne tie prehrešky mi to spomalujú..stačí stres, alebo ženské dni a celá snaha je v háji🙈
@nevenka och ja nam vsetkym drzim paste, ono to akosi prichadza vo vlnach, ked mal 1 rok a prespal celu noc, tak som opat zacala mat viac energie, muz bol s malym, tak som opat fitko, spinning, behat a uz som to skoro bola "ja" a zrazu mi asi zacalo uz kus sibat na materskej, neskor som sa vratila do prace (muz siel na matersku) a vyzrala som sa zas ale tak, ze uz mi je do placu a najviac z toho, ze rano sa rozrevem, ze cele zle a vecer stlacim studentsku pecat a vlastne co kde najdem
ja si fakt neviem dat rady, uz som sa aj na CSOB beh prihlasila, ze teda uz zacnem behat a buch maly je chory, akoze uz toto bude ono, opustila som sa totalne
a teda styri deti! klobuk dolu, to si asi rada, ze vecer sadnes alebo sprchu das
@siminka210 dakujem.ale vieš čo, ono dá sa aj zhrešiť,ale keď je to každý deň, výsledky nebudú 😆 mám to odskúšané.
Treba fakt na to nabehnúť a ja hovorím, daj si vodu moja zlatá ,nie deli tyčinku 😆😆
Ja po pôrode to isté co píše autorka...10 kg naviac mi ostalo...
Ja konkrétne som vycerpana z dcérky.Ona je zlý spáč....😔A to ze nespím po nociach,s tum súvisí aj váha???Prepáčte ze sa tak hlupo pýtam 🙈
Ja presne tak isto aj rovnaká výška a váha, uz som 9 mesiacov po porode a neschudla som ani gram aj keď každý deň na to myslím a cítim sa tak strašne zle ze koniec...aj som teraz od januára pridala viac pohybu ale malý strašne zle spí a ja to doháňam sladkosťami a už som tak na nich závislá ze neviem ani 1 deň bez nich vydržať...plná skriňa vecí ktoré neobleciem a dokola nosím asi 4 veci lebo si vravím nič nekúpim lebo musím schudnúť...ach obdivujem každú co ma vôlu a silu...
@pe_mi 4 kila su ozaj pekny vysledok. Ja ciem,ze to ide,ked clovek chce. Len to je tak sakra tazke to vydrzat. Ja som najorv cela namotivovana - strava, 10tis krokov, bicykel a potom bum,dieta chore, bum, ja chora. Bum dieta chore. Potom vstavam stokrat za noc a co ai dam ramo na energiu? No kavu a cokoladu. Cele zle. Mne je aj zle zo seba.
Jasné,ťažko je to vydržať.ja to ozaj poznám 👀😉
@angela85 no,toto xloveka aj nahneva,ze sa dakde dostal, na pelnu vahu a.potom pride stres a loniec. Napcha sa az mu to ide usami a slecna vaha tiez neukaze nic pekne. Preco to musi byt tak tazke :D
@nevenka no, klobuk dole ,ze sa staras o tolko malych cloviecikov.,ale potom ti asi neostava vela casu na samu seba,este ked ti dieta zle spi..
@petamich tak mozno ked bude zdravy sa sama odhodlas a doatanes sa k trenovaniu na beh. Drzim palce.a studentske pecate treba zjest a nekupovat. 😀Inak ja som tej studentskej nikdy neprisla na chut. Pokial to nie je ta nova oreo 😅
@vierkainka tak, vraj je to tak,ze ked jeme, mozpg vysiela do tela signal ci uz sme dostatocne syti alebo nie a ked je clovek nevyspaty, tak tie signaly mu mozog vysle neskor,cize sa viac napraska. A este unaveny clovek kvoli energii skor siahne po nezdravych nez zdravych potravinach. Sme na tom tak isto.😶
@sumalee presne to iste aj ja. Skrina plna veci a nosim to iste dokola.a tie sladkosti, no tiez ma lalaju priznam sa. Uz ich radsej nekupujeme,aby som ich nezozrala.
@vierkainka
Áno, keď nespíš, je problém schudnúť. Ide o to, že dochádza k hormonálnej nerovnováhe a keď zle/málo/prerušovane spíš, cez deň máš oveľa väčší pocit hladu.
Autorka, ja mám tri deti. Po prvom som bez problému schudla, po druhom to bolo ťažšie, ale tak schudla som aj tam, veľa som športovala a tak, ale už to veru nebolo ako v 27 rokoch. Tretie dieťa som porodila v 34, vydávala som sa 25 ročná s váhou 58kg. Mám 39 a pohybujem sa medzi 67-70kg, záleží od okolností a obdobia. Áno, asi by som chcela mať tých 60kg, ale mám situáciu, kedy neviem spraviť chudnutie mojou top prioritou. Na to, aby som to dosiahla, ja osobne potrebujem cvičiť 5x týždenne, brutálne dávať bacha na stravu, spať 7-8hodín. Momentálne som schopná cvičiť menej, spať horšie a stravu ako kedy, my papáme zdravo viac menej, ale zrejme môj metabilizmus potrebuje ešte menší príjem, lebo to už nešľape ako kedysi. Ale ja som tak nejako svoje telo prijala. Nie je sranda prežiť tri tehotenstvá, naberať kopec kíl, potom to chudnúť. A ja stále mužovi hovorím, že je to totálne nefér. Môj chlap si bežne večer o 22.00 otvorí čokoládu a zláduje ju celú. Ja keby toto robím, už mám 100kg. Môj muž má 80kg pri výške 180cm, je štíhly ako prútik, zdravý, žiadne problémy. Ale myslím, že najdôležitejšie je prijatie. Nevravím, že sa máš opustiť a vykašľať sa na to. Ale nebuď na seba zlá. Byť chudý nie je to najdôležitejšie v živote. Ja som skôr focusovaná na byť zdravý. Ja mám obrovské problémy s chrbticou, mám tri roky trénera-fyzioterapeuta a mojím cieľom už ani tak nie je byť chudá, ale skôr, aby telíčko fungovalo, bolo silné a funkčné. A dávam si krátkodobé ciele. Žiadne že schudnem 10kg. Je to príliš vágne a abstraktné. Ja si poviem: tento týžden nezjem žiadnu sladkosť a fakt to dodržím. A zrazu vidím, že to viem zvládnuť. Tak skúsim ďalší týždeň. Len týždeň. A zase to ide. Potom je oslava, tak si normálne bachnem tortu neriešim. A potom si poviem: tento týždeň každý deň budem cvičiť 15 minút. A fakt to dôsledne dodržujem. A takto postupne pridávam v cvičení, nejedení sladkého a pohybe celkovo. Postupne sa ti kopa veci zautomatizuje. Najhoršie je zmeniť všetko hneď a naraz.
@yoxinka ďakujem moc moc pekne za odpoveď 💗💗💗
Netreba sa vážiť na váhe často. Ja som mala pred deťmi 55kg. Počas dvoch tehotenstiev som pribrala tak, že som mala 70 kg ... Dojčila som dlho, takže som necvicila, ani som nechcela držať diétu kôli mlieku.toto bolo podľa mňa podstatné lebo čím dlhšie je telo nimo formy, tým je to ťažšie. Keď som prestala dojčiť vrhla som sa na cvičenie.
Nič len 2 krát týždenne kruhový tréning , raz kondičný potom silový... Potom som si dala do kalorickych tabuliek svoj jedálniček a zistila som, že jednoducho veľa jem. Podľa toho som zmenšila porcie, upravila pomer živín.
Schudla som na 65kg, ale veľkostne z Lka na Sko. Čiže išli dole obvody ... Hmotnosť až tak dole nešla kôli svalom, myslím že už ani moc nepôjde. Ale dôležité je vybudovať svaly, lebo tým sa zvýši aj bazalny metabolizmus a pasívne spáliš viac energie.
Mám pomaly 37 rokov, a tréningy boli zo začiatku kruté, chodiť som nevedela...
Ja som v januári 22 začala chudnúť po tom ako som videla na váhe 69 mám 165 CM, za pol roka som dala dole 10 kg, v decembri som otehotnela, v júli porodila no a teraz mám 72kg neviem sa prinútiť chudnúť, každý večer si poviem od zajtra 😁
No, ja som mala vždy niekoľko kg naviac, v 2019 som schudla, mala som nejakých 74 ( čo bolo za posledné roky najmenej, mám 172cm), v októbri som otehotnela a v decembri potratila, do marca som mala 97 ( netuším ako som sa tak vyzrala, v podstate od októbra som bola v strese lebo som cítila, že niečo nie je ok a dopadlo to takto. V marci som otehotnela, cele tehu mi bolo zle, po pôrode som mala 82kg, nechudla som lebo mi to veľmi ovplyvňovalo tvorbu mlieka, zas stres, zas som pribrala. Po ďalšom tehu som mala 110kg, každopádne v auguste som začala s tabuľkami, rýchla chôdza večer, keď deti zaspali, neskôr cvičenie. Momentálne mám 20kg dole. Moja rada, musíš sa rozhodnúť, že to chceš pre seba lebo chceš byť zdravá, chceš tu byt najdlhšie pre svoje deti, chceš byť znova silná žena a ísť. Jasné, že aj od toho augusta som zhresila a nie raz, ale pokračovala som ďalej, aj som mala mesiac pauzu lebo choroby. A mne teda funguje neranajkovat ( vždy, keď sa naranajkujem som potom viac hladná cez deň, zároveň si môžem potom dat celkom normálny obed lebo ušetrím kalórie), dostatok proteínu a pôjde to, netlač na seba, vyskúšaj a uvidíš, že to pôjde.
Inak ešte k tomu jedlu. Tam treba fakt skúšať. Mňa nebavia kalorické tabuľky, ale riadila som sa nimi nejaký čas. Vždy som si večer nahádzala do tabuliek jedlo na ďalší deň, v ten deň som nerozmýšľala, čo idem jesť, len som vyberala podľa tabuliek, čo som mal zadané. Zistila som, že na mňa nefunguje 5-6x denne menšia porcia. Ja sa niekde v priebehu potrebujem PORIADNE najesť. Jesť začínam okolo 9.30-10.00, nejaké bielkoviny+sacharidy (rozumej vajcia, šunka, pečivo alebo si spravím palacinky zo skyrom) a potom jem normálny obed, večer len tak troška zobnem čosi. Pred tým som jedla malé porcie, často a vkuse som riešila jedlo a bola hladná. A keď máš naho*no deň a poješ chobotiny … no a čo!!! Najhoršie je v tomto bode si povedať, že to nezvládaš! Prdlajs!!! Si na ceste, dlhej, potkla si sa, spadla, treba vstať a ideš ďalej. Preto píšem, radšej menšie ciele a nerobiť veľa veľkých zmien naraz. To nemáš šancu udržať. Poď pozvoľna, pomaly, tu prestaň jesť toto, tam začni denne chodiť 15 minút, tu si daj namiesto krumplov šalát a tak … pomaly. A netrestaj sa škaredým myslením o sebe.

Nie si sama, presne to tak isto cítim aj ja. Som zo seba už taká znechutená , že si už ani neverím , že to niekedy vôbec dám.