Ako sa vám podarilo byť "fit" po rokoch neaktivity?
Ahojte zienky,
asi tu hladam trochu motivacie od tych ktorym sa podarilo dostat sa do formy ked predtym roky necvicili. Posledne 3 roky som nerobila vobec nic co sa tyka cvicenia (najskor tazke tehotenstvo a potom sa to tak nejak vlieklo) a aj predtym to bolo skor take sporadicke, nikdy som nebola nejak super vo forme. Inak som uplne zdrava ani nemam nadvahu, praveze by sa skor zislo pribrat, no moja kondicka je "vdaka" tym 3 rokom uplne na dne, staci ze vytlacim kocik trochu do kopca a uz funim, co sa tyka sily vo svaloch je to rovnako zle. V podstate cely moj zivot som bola velmi malo pohybovo aktivna, ani od rodicov som nebola k tomu vedena v detstve. Chcem to samozrejme zmenit len je to fakt tazke, vzdy sa nakoniec vratim k tej inaktivite. A to aj napriek tomu ze cvicenie ma aj vcelku bavi, nemusim sa do toho super nutit, len proste ten zvyk sa na to vykaslat je vzdy silnejsi.
Teraz sa mi par tyzdnov uz dari kazdy den cvicit len sa bojim ze pri tom nevydrzim, pretoze zatial nevidim a necitim ziadnu zmenu, a doteraz sa mi to este nikdy dlhodobo nepodarilo. Najde sa tu niekto kto bol v podobnej situacii a podarilo sa mu to zmenit? 🙂
Pride mi zvlastne, ze po par tyzdnoch kazdodenneho cvicenia nevidis ziadnu zmenu. Myslis zmenu co sa tyka kondicky alebo postavy? Ja ked na jar po zimnom nicnerobeni vybehnem na bicykel, uz po niekolkych vyjazdoch citim, ako mi rastie kondicka a pribudaju sily a s kazdym vyjazdom je to vzdy lepsie.
Samozrejme prve razy 2-3 razy ma boli uplne vsetko, ale telo si rychlo zvykne.
Tiez zalezi, co cvicis. Ak cvicis len doma nejake cviky na spevnenie postavy, brusaky, cviky na zadok, atd., tak jasne, ze kondicku moc z toho nenaberies.
Ak chces zlepsit kondicku, tak musis cielene cvicit kardio - beh, bicykel, turistika, rychla chodza do kopca, atd.
Ja napr. cvicit doma nedokazem, nemam na to volu. Vzdy potrebujem byt vonku, a ked raz vyjdem von, uz to ide samo, spominany bicykel, prechadzky alebo lahsia turisitika, to dokazem robit pravidelne. Preto treba najst vhodny sposob cvicenia, niekoho napr. dokaze motivovat dobra partia vo fitku alebo timovy sport, suche cvicenie doma osamote nie je pre kazdeho, skor by som povedala, ze malo ludi to dlhodobo vydrzi.

Mne sa osvedčilo, prekvapivo, (na začiatku keď muž s tým začal som to odvrhovala), spraviť si denne 100cvikov.
Napr. Počas celého dňa si dať 100 zhybov, výpadov atď atď ... Prípadne kombinovať. a deň to ani toľko necíts že si zacvičis ale už ppo mesiaci budeš silnejšia. Mne sa táto technika zapáčila, denne spraviť niečo pre svoje telo.