icon

Ako schudnúť a vydržať bez sladkostí po pôrode?

9. máj 2025

Ahojte, chcela by som sa poradiť ako schudnúť po pôrode?
Počas tehotenstva som pribrala asi 16 kg a aktuálne mám stále 11kg plus, výška 177cm a potrebujem mať podľa lekára okolo 77kg a mám 88🫣.
Vylúčila som sladkosti, sladké vody, snažím sa keďže kojím veľa čistej vody plus čaje na podporu dojčenia. Zaradila som od včera IF ktorý som držala predtým 8/16, mi včera som to nevydržala a dala som si po 10h instantny puding.🙈
Dokonca aj tabuľky som stiahla a píšem keď sa mi popri kojencovi dá, no, nie vždy...ako ste vy schudli keď ste predtým neboli štíhle? Dakujem za každú radu, hlavne ako vydržať a nedať si napríklad sladkosti....

lucia13022023
9. máj 2025

Nemusíš držať prerušovaný post. Nie každému to vyhovuje - mne napríklad vôbec.
Ja som toho názoru, že ak máš vyváženú stravu, sladké ti na chuť nepôjde. Mne keď ide, hneď viem ze mi chyba energia alebo som zanedbala bielkoviny, tak si dám jabkko/banán/hrušku..
Ale teda ja som človek co sladké moc neľúbi, ale moja sestra je na ňom doslova závislá, tak si robí zdravšie alternatívy sladkého a dá si každý jeden deň. A chudne.

zuzinka888
9. máj 2025

Ako dlho si po porode? Pri vsetkych chudnucich temach je len jedna rada. Kaloricky deficit, dostatok bielkivin, vody, pohybu, silivy trening, regeneracia a vyhybat sa stresu. Mas male dieta a kojis. Zameraj sa na stravu zivis dvoch ludi takze ziadne hlupe diety. Niekomu to ide po porode tazko- nedostatok spanku, oddychu, stres s placuceho dietata...zameraj sa na pohyb a silovy trening- aj s vlastnou vahou. Myslim ze fasting sa ani tehotnym/ dojciacim zenam ani neodporuca.

autor
9. máj 2025
@zuzinka888

Ako dlho si po porode? Pri vsetkych chudnucich temach je len jedna rada. Kaloricky deficit, dostatok bielkivin, vody, pohybu, silivy trening, regeneracia a vyhybat sa stresu. Mas male dieta a kojis. Zameraj sa na stravu zivis dvoch ludi takze ziadne hlupe diety. Niekomu to ide po porode tazko- nedostatok spanku, oddychu, stres s placuceho dietata...zameraj sa na pohyb a silovy trening- aj s vlastnou vahou. Myslim ze fasting sa ani tehotnym/ dojciacim zenam ani neodporuca.

@zuzinka888 viem že IF nie, lenže ja ho poznám 8/16 dlhodobo pred tehu aj počas tehotenstva do 7 mesiaca mi nerobil problém, telo bolo zvyknuté a všetky nutrinely som stihla v tom 8 h okne bez problémov a potom len voda a čaj...úprimne prvý trimester mi tak bolo zle, že som bola rada že vôbec dačo zjem....

autor
9. máj 2025
@lucia13022023

Nemusíš držať prerušovaný post. Nie každému to vyhovuje - mne napríklad vôbec.
Ja som toho názoru, že ak máš vyváženú stravu, sladké ti na chuť nepôjde. Mne keď ide, hneď viem ze mi chyba energia alebo som zanedbala bielkoviny, tak si dám jabkko/banán/hrušku..
Ale teda ja som človek co sladké moc neľúbi, ale moja sestra je na ňom doslova závislá, tak si robí zdravšie alternatívy sladkého a dá si každý jeden deň. A chudne.

@lucia13022023 vidíš zdravšie alternatívy, nato som pozabudla...a veru ak bol slabší obed a narýchlo tak idem potom do sladkého...viac zeleniny musím, vďaka za postreh, toto som napríklad ja nevidela...

autor
9. máj 2025
@zuzinka888

@zuzinka888 som vyše 4 mesiace po pôrode a cítim sa v pohode aj na redukciu váhy už...len spánok je dôležitý a ten kvôli kojeniu som aj 2-3 krst v noci hore...toto jrfine nebudem vedieť ovplyvniť a viem že toto ma veľmi veľký vplyv na chudnutie

evcagabi
9. máj 2025

Som 8m po porode, vahu mam plus minus rovnaku, ale tie sladkosti a zranie ma pri kojeni doteraz nepresli - stale sa utesujem, ze ked s tym seknem, potom to skonci - ja nechapem, doslova mam chut do seba prata sladke a ked si nedam, klesa mi mlieko - tak sa obetujem 😅😅😅 tiez som bola pred na if, drzala ho tiez do 7m, teraz beriem ako uspech, ze uz nezeriem aspon v noci 😅😅😅

sisska96
9. máj 2025

Ja som si ale dala aj dám stále sladkosti ale doobeda, tým pádom nepriberiem, a schudla som na normálnu váhu.

sisska96
9. máj 2025

Sacharidy a cukry treba regulovať. Kalórie som nikdy nerátala, lebo priberieš z múky a cukru

pralinka86
9. máj 2025

Zaklad je podla mna si ustrážiť bielkoviny, aby si ich prijala dost. Tie zasytia.. 4m po porode je este skoro podla mna, plus kojenie, nevyspatie, hormony su rozhadzane, na tvorbu mlieka potrebuješ kvalitne jest. Mozno by som sa zamyslela nad tym co jes, to upraviť. Nemat doma instantny puding na hlad napr. A k tomu sa hybat

bvln
10. máj 2025

Mne pomohlo behanie😉 pól hodinka každý druhý deň