Ako schudnúť v 16 rokoch so 75 kg?
Zdravím vás chcem sa poradiť mám 16 rokov 168cm a 75kg a to je ten problém myslím že je to moc a aj sa tak cítim chcel by som nejako tie kilá zhodiť lenže som typ človeka čo miluje jedlo a jem pomerne dosť takže to budem musieť obmedziť a chcem sa spýtať čo najviac pomáha na chudnutie aké cvičenie aká aktivita alebo tak máte skúsenosti čo vám pomohlo najviac schudnúť?
Áno, viac pohybu ako prijatých kalórií.Ja som chudla kalorickymi tabuľkami.Hlavné je ich mať správne nastavené, v skupine cesta k mojej premene tu na MK máš komplet návod ako na to, keď si nebudeš niečím istá kľudne sa spýtaj, baby ti poradia
@nikha2809 ja mám menej pohybu než prijmem no ale mám strach že ak aj schudnem že sa to potom vráti keď nebudem mať čas cvičiť a tak
Tam nejde iba o pohyb, kalórie sa spaľujú aj inými vecami, nastuduj si veci o bazalnom metabolizme a kalorickom deficite
Preto si treba stiahnuť a správne nastaviť kalorické tabuľky. Nič nemusíš vyraďovať. A už vôbec nie vylúčiť ryžu, zemiaky.. potrebuješ sacharidy aj tuky. Ja som schudla aj s kofolou, aj s hambacom, pizzou.. nie pravidelne samozrejme. Proste ide o to, narvať to do tabuliek a mať bielkoviny v zelenom.
Všetko to je len o nadstavení v hlave a kalorickom deficite. Keď nechceš športovať nemusíš, len musíš byť v tom deficite. Aj keď by som ti odporučila na začiatok, nech ti niekto skúsenejší vypočíta BM a nadstavil ti koľko kcal cez deň budeš prijímať aby si bola v deficite.
Hodinu denne ale s váhami. 4x do týždňa. Ale 2300-2400 sú moje udržiavacie kalórie aby som už nechudla (po druhom pôrode sa mi telo znova zbláznilo a začalo enormne chudnúť).
Ty si mladá, telo funguje. Aj pri žiadnej aktivite ti stačí jesť 1800kcal a schudnes.
@panda21 dneska som zjedla 1300kalorii a podľa tabuliek som vydala za dnešok 300kalorii
No takto. Ideš s extrému do extrému. Máš stiahnuté a správne nastavené tabuľky?
Do nich sa nezapisuje aktivita. Iba čisto príjem.