icon

Ako si držíte váhu v tomto období?

15. dec 2022

Ako si držíte váhu v tomto období? Mikuláš, Vianoce,do toho žiadne prechádzky.. je to ťažké..😀pýtam sa hlavne žien čo majú podobné nastavenie, nechodia teraz oproti letu veľa von na dlhé prechádzky plus teda veľa jedla a sladkosti 😀 cvičíte viac doma?
Díki

deti95060810
16. dec 2022

vôbec necvičím...
s váhou nemám problém, sladkosti je dobré obmedziť na minimum...

kristiii
16. dec 2022

Necvičím a nehýbem sa viac než bežne, ale ani nejem viac, resp. sladkosti jem po celý rok, ale s mierou.

567funny567
16. dec 2022

Prečo žiadne prechádzky? V dnešnej dobe keď máme na výber množstvo oblečenia ktoré zahreje dobre aj v zime. Je to lenivosť ostávať doma. Ja milujem prechádzky v zime. 😊

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
natalienka12
16. dec 2022

Vela jedla a sladkosti? Ved nemusis jest detom mikulasske balicky a na Vianoce vypekat 17 druhov. Ani kybel majonezoveho salatu ti netreba. Prechadzkami a hopsanim pri youtube videach spalis minimum kalorii, takto si vahu neudrzis, ak budes jest plne taniere jedla. Hmotnost sa udrzuje predovsetkym tak, ze do seba nenacpem tolko kalorii, aby som priberala.

zuzkaa1991
16. dec 2022

Ja som tento rom schudla 12kg a pekne si drzim vahu od septembra treba mat spravny fitplan naštartovany metabolizmus a menske prehresky sa neukazu na vahe ;)

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
melanta
16. dec 2022

Športujeme a hýbeme sa rovnako celý rok. Mikuláš vôbec nie je dôvod aby som jedlá sladké alebo aby som jedla viac. Vianoce tiež nie. Dám si trocha viac nezdravého, ale tým že športujeme, to jedno jedlo na štedrý deň neublíži. Sviatky a zima sú len výhovorky.

martinka13
16. dec 2022

3x do týždňa tréning a prerušovaný pôst 8/16. Ak sa nechcem spustiť je toto v mojom veku už nutnosť (42) 😞. Plati to ale cely rok, nie len v obdobi Vianoc. Kedysi som nemusela robiť vôbec nič a ešte som sa aj prežierala

domca1408
16. dec 2022

ja som začala cvičiť vo fitku...ako celkovo som človek ktorý sa dosť pohybuje ale v lete mám hlavne vodu a padlebord, beh....a v zime fitko. nemôžem vonku behávať v zime lebo moje mandle by mi to spočítali na dalšie 3 týždne. 😀

1didiana1
16. dec 2022

Podla mna treba mat len trocha pevnu volu a to je asi tak vsetko. Raz za cas si idem zabezat, no chodivame dost casto na prechadzky. Takze je fajn aspon ako taky pohyb. Vianoce nie su o prezierani sa

sense
16. dec 2022

Cvičiť cvičím a nevážim sa..... Pre istotu. Mikuláš bol pre dcéru a co je jej nevyjedam. Predpokladám ze tak 2-3kg do plusu pôjdu, keďže každý deň bude par vianočných koláčikov naviac ale do polky najneskôr kinca januára budú aj dolu, keďže pôjde viac o vodu ako tuk

lauriik
16. dec 2022

Ja som v lete v vela pohybe takze si doprajem aj zmrzlinu, nanuk a podobne a cez zimu ked sa tolko nehybem tak sa sladkemu vyhybam oblukom. A aby mi to nebolo luto tak vykrmujem sladkym vsetkych ostatnych 😈

lasona
16. dec 2022

Chvalabohu nemám záľubu vo vyjedani koláčov a v prezierani. Cez Vianoce si doprajem jedine vianočné oblátky čisté a domáci vaječný koňak. Nemám dva zaludky.ja nepeciem koláče na Vianoce. Balík perníkov si kúpim, niekedy ani tie nezjeme. Varíme tak ako počas roka.veceru máme kapustnicu( bez smotany) a rybu na prírodno so zemiakmi . Plus som po pôrode a potrebujem dať dole ešte 6 kilo. Takže začínam makať na sebe, objednala som si fit stravu, nosia mi ju domov. Ja zas nechápem ľudí čo počas sviatkov vedia pribrať. To akože iba sedia a jedia? To nemajú inu zmysluplnejšiu zábavu?

natalienka12
16. dec 2022

@lasona Ano, sedia, lezia a jedia. Co tu nevidis na konovi, niektore uz od polky novembra vypekaju a na Vianoce robia majonezovy salat do detskej vanicky 😂😂😂 preco inak by malo 50% Slovakov nadvahu a minimalne 15 % z toho obezitu tazkeho stupna?

boldo87
Odpoveď bola odstránená
maryetta
16. dec 2022

Jem tak ako vzdy. Ako som pred 1,5r schudla tak si tu vahu drzim. +/-2kg pocas ms.
Inac si davam “pozor” co zjem. A snazim sa vzdy hybat. Registrujem ze sme menej von-kedze v lete sme malo kedy doma. Vzdy sme von.
Tak si aspon zacvicim. Alebo drepy a pod.

7miriam77
16. dec 2022

Ja si uz roky drzim tu istú váhu, plus minus kilo hore dole. Ja sa stravujem zdravo, proste mam rada zdrave jedlo, salaty, bez zeleniny na tanieri sa najest neviem. Sladke moc neoblubujem, maso nejem od 18tky, ryby ano. Takze nie som vegetarian ale pescetarian. Ja si myslim, ze ked si clovek najde ten zlaty stred, tak nepribera. Diety su úplná hlúposť...

sandrahi
16. dec 2022

tak isto ako po cely rok, nezvyknem brat vianoce a ani zimu ako tak samotnu ako nejaky ten cas, kedy sa mozme nejak prezierat alebo co. samozrejme vela casu travim vonku, aj teda neprsi, sneh mi nevadi

miriemus
Autor odpoveď zmazal
mandzula
16. dec 2022

Staci pevna vola a ta rocne obdobia a sviatky nepozna.🙂 Chodime von cely rok, kazdy bozi den, proste len netreba prestat, casom sa z toho stane az zavislost, zima je len vyhovorka. Je uzasne vratit sa poriadne vyzimena domov a zasadnut s kavou a kolacom (mam na pridel 1 ks 🙂) k svietiacemu stromceku, to mam na Vianociach asi najradsej.

zuzuliennka1
16. dec 2022

ziadne prechadzky? preco? vsak sa dobre oblec a mozes ist.
vela jedla a sladkosti? ani nie. jeme a chodime von tak, ako cely rok.
mimochodom, na postavu, kondicku a kilogramy navyse ma vplyv to, ako jes a hybes sa pocas celeho roka, nie posledne dva tyzdne v roku 🙂 treba mat mieru 350 dni v roku, a potom nie je problem poslednych 14 dni si dat normalnu stedru veceru, medovniky, ine sladke pecivo a pod.
samozrejme s mierou, nerozumiem vypekaniu 20 druhov peciva - u nas mame medovniky, vanilkove rozky a rafaelo gulocky. staci, naco to prehanat 🙂

mandzula
16. dec 2022

@zuzuliennka1 peceniu 600 druhov kolacov fakt nerozumiem, ba priam to nenavidim, ludia potom skucia, ze maju pred Vianocami zhon, ze su Vianoce drahe a po nich, ze su vyzrati. Doma sa na zaciatku roka vzdy smejeme, ze letaky su plne pomocok na cvicenie, cajov na akoze spalovanie tukov a fitka plne novorocnych nadsencov.

zuzuliennka1
16. dec 2022

@mandzula ano este aj to 🙂 sak to je robota navyse - stat v kuchyni pomaly 2 tyzdne niekolko hodin - aby niekto napiekol 20 druhov - co teda dnes ide aj brutaalne do penazi - a potom samozrejme to “treba zjest” no a potom hor sa v januari do fitiek 🤷🏼‍♀️ a niekde medzi tym este nestastne pohlady do zrkadla.
naco 🙂 atmosfera sa da urobit aj s 3 druhmi kolacikov, po par kusov, a dnes sa celkom kvalitne veci daju aj kupit rovno hotove, a vyjde to asi aj lacnejsie

sasesoe
16. dec 2022

Staram sa o 3 deti, vkuse niekde beham a jest nestiham. Sladke mam rada, ale po rokoch som na vahe z pred prveho tehotenstva 🙂

tosomja
16. dec 2022

Nechodím von len keď veľmi fúka, že deti by som musela mať na šnúrke ako šarkana 😃 ináč mi nič nezabráni chodiť von, aj keď neznášam zimu, sneh, mráz, ale radšej pôjdem von, ako doma kysnúť. A keď som doma, tak práveže ešte menej jem. Lebo mám pocit, že mi netravi toľko. A ja som zase taká, že sa hýbem aj doma, skacem na pesničky, pri varení, naháňame sa s deťmi.
Ale tie prechádzky aj keby som mala byť vonku len polhodiny, musí byť.
V tomto období, kedy vypekam, tak si dám, ale ja si píšem do kalorickej tabuľky všetko, tak viem, koľko môžem a kedy sa stopnúť.
A keď už mám chute, tak si uvarím čaj nejaký fajny voňavý 😃

zmrzlinka2021
16. dec 2022

@melanta mozem sa spytat, akym sportom sa venujes?

melanta
17. dec 2022

@zmrzlinka2021 obyčajné fitko, 3 krát do týždňa je minimum. AY fly a občas Zumba. Cez víkendy zvykneme ísť na bike a na piknik, kým nie je úplná zima a mokro.

som_realistka
17. dec 2022

Všetko s mierou. A pohyb, prechádzka, schody, keď sa dá tak si idem zabehať. Jasne, dám si aj zákusok, ale nie tácku na posedenie😀

babulkomale
17. dec 2022

Ja nechodim najradsej nikam kam nemusim v lete. Takze ja som zvykla trochu pribrat v minulosti prave v lete, kopa kalorickeho ovocia, melony, samy cukor, jedla som navecer ked uz nebolo tak teplo, sladke vody, Kofola...dve kila isli hore vzdy v lete.
V zime milujem chodit von, aj na jar a jesen, vylety, tury, lyzovacky, a clovek spali aj tym ze je na chlade, takze v zime som zas schudla.
Peciem casto ale uz sa neviem tak najest ako kedysi a napriklad cokolada mi skoro prestala chutit, kedysi tabulka denne.
Pomohol mi aj prerusovany post.