Ako si udržať motiváciu pri chudnutí?
Vzdy len chudnem. Cely zivot riesim len to, aku mam postavu. Vzdy mam pocit, ze som neskutocne tucna a kazdy si to o mne sepka. Tato predstava prameni v detstve, navyse moja mama vzdy okomentuje kto ako vyzera, tak si myslim, ze to riesi kazdy. Moja svokra to iste. Od zaciatku mi davala najavo aka som tucna - v tom case som mala 167cm a 55kg. Teraz som po porode 2r, mam 74kg a ani si nechcem predstavit, co o mne hovoria. Pred tehotenstvom som pocas VS pribrala na 70, pred porodom som mala takmer 90. Po roku a pol som schudla na 69. No potom prisli zdravotne problemy s chrbticou, stresy a ja som sa opat vypapkala na 75. Teraz mam 74. Kazdy tyzden sa namotivujem, ze idem do toho, no vydrzi mi to par dni, pride predo mna kolac/cokolada alebo navsteva a opat som v tom zacarovanom kruhu. Vkuse som v strese a potom to po nociach zajedam. Minule som zozrala 180g cokoladu vecer. Kondicku mam v prdeli, ked mam cvicit tak skapinam. Uz ani tych 10k krokov nemam, odkedy syn nie je v kociku. Je to cele na nervy. Ako si motivaciu udrzat a nepolavit? U mna je problem, ze si dam jeden den napr. kolacik na navsteve a potom mam pocit, ze uz je to jedno a prezieram sa cely tyzden. A ked sa postavim na vahu a nevidim po tyzdni ziadnu zmenu, tak sa uplne opustim.
@anonym_autor zle nastavenie “ dam jeden den napr. kolacik na navsteve a potom mam pocit, ze uz je to jedno a prezieram sa cely tyzden”. Jeden kolacik naozaj nevadi, ani pri chudnuti. Dolezite je, co jes zvysok tyzdna. Mne pomohli KT a dosledne zapisovanie. Neodopierala som si vobec nic, ale sledovala som tabulky. Ked nemas kondicku, zacni rychlou chodzou, pol hodinu par krat za tyzden si musis vediet najst. Najdolezitejsia na chudnutie je strava, pohyb je len bonus pre zdravie.
podľa mňa si daj dokopy najprv hlavu - pretože áno, pri 74 kilách máš nadváhu - ale rozhodne by som to nenazvala že si tučná - a už vôbec nie tak aby to KAŽDÝ riešil ... 74 kíl prepána, to je pri tvojej výške veľkosť 40...
@anonym_autor psycholog a čím skôr, už pred dieťatom s vahou 55 kg ti mali blikať kontrolky nad svokrou ked ti pri takej vahe vravela ze si tučná ..
@anonym_d72aeb svokra je perla 🙂 veci, ktore mi ona narozpravala by boli na roman. Nastastie s nou sme max raz do mesiaca. No aj tak mam z toho stretnutia vzdy uzkost. Viem, ze by psycholog pomohol (aj s inymi mojimi problemami), no nemozem si ho dovolit, pretoze sa bojim, ze to ohrozi moje dalsie zamestnanie.
@anonym_autor zle nastavenie “ dam jeden den napr. kolacik na navsteve a potom mam pocit, ze uz je to jedno a prezieram sa cely tyzden”. Jeden kolacik naozaj nevadi, ani pri chudnuti. Dolezite je, co jes zvysok tyzdna. Mne pomohli KT a dosledne zapisovanie. Neodopierala som si vobec nic, ale sledovala som tabulky. Ked nemas kondicku, zacni rychlou chodzou, pol hodinu par krat za tyzden si musis vediet najst. Najdolezitejsia na chudnutie je strava, pohyb je len bonus pre zdravie.
@simsalabim mam schudni s dave zaplatene. Varim podla nich. Po porode som s nimi krasne schudla 5kg, len teraz akosi nic. A to ma demotivuje, ze sa ta vaha nehybe a vtedy to tak krasne islo. Tiez z 75 na 69 som sla za 2m. Prve 2kg za tyzden. A teraz presiel tyzden a ani nie 500g
podľa mňa si daj dokopy najprv hlavu - pretože áno, pri 74 kilách máš nadváhu - ale rozhodne by som to nenazvala že si tučná - a už vôbec nie tak aby to KAŽDÝ riešil ... 74 kíl prepána, to je pri tvojej výške veľkosť 40...
@biba_18 ja som taka hruska, cize nosim aj 36, no nohavice 38-40. No vsetky matky na ihriskach su chudunke, teda vacsina a ja potom uvazujem, ci vobec nieco jedia. Mama mi vzdy tvrdila, ze chudi ludia nejedia. Ze ked chcem byt chuda, nesmiem jest, max banan, cisty vyvar a maso bez prilohy. Nic ine. No dnes sa dost hovori o tom, ze jest treba. Tak ja uz neviem. Lebo zas v okoli, co poznam zeny, tak naozaj tak jedia, ze okolo 10 kava s mliekom, o 12 tuniak vo vl stave bez peciva a o 4 banan - to je ich cela strava. Navyse maju 3x treningy do tyzdna a su krasne chude.
@anonym_d72aeb svokra je perla 🙂 veci, ktore mi ona narozpravala by boli na roman. Nastastie s nou sme max raz do mesiaca. No aj tak mam z toho stretnutia vzdy uzkost. Viem, ze by psycholog pomohol (aj s inymi mojimi problemami), no nemozem si ho dovolit, pretoze sa bojim, ze to ohrozi moje dalsie zamestnanie.
@anonym_autor a ako by to ohrozilo tvoje zamestnanie ? To nie je psychiater
Ahoj, v prvom rade vyhoď váhu von oknom, bude ťa len deprimovať. A čo sa týka jedla, ja som veľa schudla tak, že som si len dávala menšie porcie jedál ako kedysi, po čase si na to telo zvykne a už to pôjde automaticky😊 nič som si neodopierala. Zo začiatku je to možno ťažké, ale príde to
celé je to hlúposť. nejedením si človek privodí iba choroby ...
takže sa nesleduj, nechci chudnúť za každú cenu, pokračuj s dave, neváž sa každý deň, a daj si dokopy hlavu, celé svoje nastavenie - lebo opakujem - pri tvojej výške a váhe 74 kíl NIE SI tučná...
kúp si domov jednoručky činky a expandery a raz denne zacvič 10 minút nejakú svalovú partiu, aj to ťa namotivuje...
a ak si dáš 1 koláčik tak nezožer celý plech - nechaj si na zajtra a sa teš, ako si ho dáš a aká si čaja že si dnes nezožrala celý plech ...
proste postupne ...
ano pravdepodobne mas pravdu, kazdy riesi vahu, ano aj sa ludia o nej rozpravaju... pracujem v zenskom kolektive, kazda jedna tu riesi vahu, mama ma odevnu firmu, kazda jedna zakaznicka riesi vahu, ale uprimne ta tvoje im je uplne ukradnuta. Ak si sa vyzrala, lebo nemas silnu volu, tak zhadzovat to na stress je trochu ubohe. Myslis, ze ini ludia stres nemaju? Ja som brutalne pribrala v tehotenstve... isla som z 52 kg na 98kg - to som sa prestala vazit, citila som sa otrasne.. aj som tak vyzerala.. proste som si povedala, ze takato nebudem a do roka som bola na povodnej vahe. Ak by som sa vtedy neopustala tak som dnes 7 rokov po porode ako ty.
@anonym_autor Skus si dať horku čokoladu, banan....ja som prestala piť sladene napoje a nejem spracovane potraviny....mam to tak nastavene, že robím niečo pre zdravie....pijem viac vody, žihlavový čaj, vajíčka, na raňajky si kludne dam zeleninovú polievku, varenu ovesnu kašu, prestala som jesť bielu múku kludne si urobím špaldove palacinky bez tuku, vcera som napr dala do pecenej faširky mrkvu a ovesne vločky, hladna nie som , jem veľa ovocia zeleniny, zemiaky, jablka a mrkvu môžem len varenu....proste zmenila som životný štyl na navšteve nehrozí aby som jedla napr. kupovanu marlenku a zapila ju kofolou....keď tak.mam vždy banan a čistu vodu...proste mi zaleži na mne a to by malo každemu z nás. Pozri Pavlinu Bulguri.
Tvoja mama a svokra su miss fitness, ze ta hodnotia? Ja by som sa nedala, ved nech sa pozru na seba. Ony su len frustrovane zo seba a preto maju potrebu hodnotit a zhadzovat inych. Nenechaj sa zdeptat. Najskor si musis v hlave upratat a potom sa pustit do chudnutia, ale urcite nie hladovanim. Nastav si kaloricke tabulky a tie ti presne ukazu kolko coho mozes zjest. Budes prekvapena, ze kolko vyzivneho jedla mozes zjest a nebudes hladna. Ludia si myslia, ze chudy clovek zuje len salat cely den, ale nie je to pravda. Postupne k tomu pridas pohyb, aj chodza sa rata a neskor to bude lepsie. Ide leto, mozes bicyklovat, plavat, korculovat, behat, atd.
Ja som na tom skoro rovnako ako ty. Mám 73kg a 166cm. Postava typ presýpacie hodiny. Tuk sa mi ukladá hlavne v stehnách a zadku. Pas mám úzky. Nosím velkost 38, a akože sorry ale vôbec sa necítim byt tučná. Viem že nikdy nebudem chudé tintítko s 55kg, jednoducho sa to ku šírke mojej kostry nehodí. Mala som raz takú váhu a pravdu povediac cítila som sa otrasne. Cvicim pravidelne doma. Kúpila som si expandery a mám nejake činky. Zameriavam sa na cele telo nie len na problémové partie, stravu mám normálnu, neprejedam sa (s tým som sekla keď som sa vyžrala) váha pomaly klesá, telo sa mení, sem tam sa premeriavam a zistila som že váha dole nešla ale v pase a na bruchu som dala dole 8cm ….. moja ,,Vysnívaná” váha je tých 66-68kg ale zblázniť sa s toho nejdem a tobôž nie hladovať…. Vykašli sa na reči.
Držím ti palce, 74 kg nie je nejak extra veľa, hlavu hore. Ja som toľko vážila (síce pri 184 cm) a 5 kg som dala dole za necelé 3 mesiace jednoduchou úpravou stravy (jesť viac zeleniny a proteínu, obmedziť múčniky, piť viac vody). Ďalej netreba nutne počítať a zapisovať kcal, ale mala by si poznať aspoň približnú kalorickú hodnotu potravín a na základe toho sa rozhodovať a kombinovať.
@anonym_autor psycholog a čím skôr, už pred dieťatom s vahou 55 kg ti mali blikať kontrolky nad svokrou ked ti pri takej vahe vravela ze si tučná ..
@anonym_d72aeb presne tak. Ale aj svokra by sa mala dať preliečiť,keď má taký názor,že 55 je veľa na výšku 167.
@biba_18 ja som taka hruska, cize nosim aj 36, no nohavice 38-40. No vsetky matky na ihriskach su chudunke, teda vacsina a ja potom uvazujem, ci vobec nieco jedia. Mama mi vzdy tvrdila, ze chudi ludia nejedia. Ze ked chcem byt chuda, nesmiem jest, max banan, cisty vyvar a maso bez prilohy. Nic ine. No dnes sa dost hovori o tom, ze jest treba. Tak ja uz neviem. Lebo zas v okoli, co poznam zeny, tak naozaj tak jedia, ze okolo 10 kava s mliekom, o 12 tuniak vo vl stave bez peciva a o 4 banan - to je ich cela strava. Navyse maju 3x treningy do tyzdna a su krasne chude.
@anonym_autor áno,jesť treba. Ja som to robila takto. Raňajky oobilninove kaše s ovocím,obed chudé mäso,veľa zeleniny, ryby. Zeleninové šaláty. Aj chlebík som si dala,aj sladké,inak by ma hlava bolela.ak tá prepadne hlad,daj si orechy,kúsok syra. Nevyjedaj somariny. Ja mám teraz 169 a 55 kg. Po pôrode som schudla zo 72 na 49. Ale to už bolo moc. Bola som strhana v tvári a slabá ako mucha
@simsalabim mam schudni s dave zaplatene. Varim podla nich. Po porode som s nimi krasne schudla 5kg, len teraz akosi nic. A to ma demotivuje, ze sa ta vaha nehybe a vtedy to tak krasne islo. Tiez z 75 na 69 som sla za 2m. Prve 2kg za tyzden. A teraz presiel tyzden a ani nie 500g
@anonym_autor tyzden je nic. Ja mam pocas cyklu vykyvy v hmotnosti aj 1.5kg. Zadrzana voda, nejdes hned na wc… a mas to. Mne dost trvalo, kym sa chudnutie rozbehlo - 8kg som chudla 10 mesiacov. Potom sa to rozbehlo a za cca pol roka al- 8 mesiacov? slo dole dalsich 12.
Všetko je to v hlavičke, nastavím sa tak, že proste chcem vyzerať do plaviek a idem na to, ale keď nieje hlava ok, telo nebude tiež
@anonym_d72aeb mam 158 a 55 kg a tucna niesom nosim xs s velkost...schudla som teraz z 58,5 aj to som tucna nebola...idem na 52 no z nizkej vahy to ide tazko dolu a uz mam aj vek a rodila som 3 krat
1. Zlepsit spanok (ist spat s dietatom, zabranis aj vecernemu vyzieraniu)
2. Nemat 180g cokoladu doma ani ine spracovane potraviny
3. Najst si pohyb, ktory ri vyhovuje a bavi ta
4. Robit su jedalnicky (napr na tyzden z jedal, co vies ze zje aj tvoja rodina).
5. Najst si psychologa, ktory ti pomoze vo vnimani svojho tela.
Ja som na tom skoro rovnako ako ty. Mám 73kg a 166cm. Postava typ presýpacie hodiny. Tuk sa mi ukladá hlavne v stehnách a zadku. Pas mám úzky. Nosím velkost 38, a akože sorry ale vôbec sa necítim byt tučná. Viem že nikdy nebudem chudé tintítko s 55kg, jednoducho sa to ku šírke mojej kostry nehodí. Mala som raz takú váhu a pravdu povediac cítila som sa otrasne. Cvicim pravidelne doma. Kúpila som si expandery a mám nejake činky. Zameriavam sa na cele telo nie len na problémové partie, stravu mám normálnu, neprejedam sa (s tým som sekla keď som sa vyžrala) váha pomaly klesá, telo sa mení, sem tam sa premeriavam a zistila som že váha dole nešla ale v pase a na bruchu som dala dole 8cm ….. moja ,,Vysnívaná” váha je tých 66-68kg ale zblázniť sa s toho nejdem a tobôž nie hladovať…. Vykašli sa na reči.
@anonym_9cf748 Prepáč, ale pri tvojej výške ( ja mám 165cm) a pri tvojich kilách sa necítiš byť tučná???Ty kokos, ja keď vidím na váhe 58kg u mňa, tak to beriem už ako kilá navyše…
@anonym_d72aeb mam 158 a 55 kg a tucna niesom nosim xs s velkost...schudla som teraz z 58,5 aj to som tucna nebola...idem na 52 no z nizkej vahy to ide tazko dolu a uz mam aj vek a rodila som 3 krat
@slavomira236 no sak super, a čo som napisala niečo zlé autorke ?
@anonym_9cf748 Prepáč, ale pri tvojej výške ( ja mám 165cm) a pri tvojich kilách sa necítiš byť tučná???Ty kokos, ja keď vidím na váhe 58kg u mňa, tak to beriem už ako kilá navyše…
@nikoletta1712 Ty si ale chorá na hlavu. Nie, nie je tučná.
@anonym_cb4215 Za mňa mať pri výške 166cm a 74 kíl je veľmi veľa…
@nikoletta1712 Vôbec. Jasne mám kilá navyše, hlavne stehna a zadok ale nepovažujem to za tučnotu alebo obezitu. Ta vyzerá inak. Mám široké plavecké ramena, obvod pŕs 92cm, úzky pas, som realista, nie som útle žieňa s úzkou kostrou čiže u mna váhu pod 65kg nechcem ani vidieť. Ale kamoska ma nižšiu váhu a rovnakú výšku ako ja a vyzerá byt omnoho väčšia baba čiže je to aj o zložení tej masy. Ja mám veľa svalstva, brucho mám vyrysovane, žiadne špeky. Vysoká váha neznamená obezita a hlavne na každej žene to môže vyzerať inak.
@nikoletta1712 inak bola som na váhe 52kg, v živote to už nechcem vyzerala som ako vešiak a zo ženskou postavou som nemala absolútne nič spoločne. Trčali mi kosti z kazdej strany a pre niekoho je to možno ideálna hmotnosť.
@anonym_cb4215 vôbec nemusí byt chorá na hlavu. Hodnotí váhu a ženskú postavu je šialene subjektívne. Je to ako s chlapmi, jednému sa páči krv a mlieko a niekto rad naráža na kosti. Jedna 60kg žena môže vyzerať obézne pretože je to len tuk a iná 60kg môže vyzerať brutálne sexi pretože ma viac svalstva ktoré je objemovo menšie ale ťažšie ako tuk.
Nebuďte k sebe zle, hlavne keď sa jedna o psychiku ženy.
Paradoxne to píšem ja, na ktorú nikoleta narážala.
@anonym_cb4215 vôbec nemusí byt chorá na hlavu. Hodnotí váhu a ženskú postavu je šialene subjektívne. Je to ako s chlapmi, jednému sa páči krv a mlieko a niekto rad naráža na kosti. Jedna 60kg žena môže vyzerať obézne pretože je to len tuk a iná 60kg môže vyzerať brutálne sexi pretože ma viac svalstva ktoré je objemovo menšie ale ťažšie ako tuk.
Nebuďte k sebe zle, hlavne keď sa jedna o psychiku ženy.
Paradoxne to píšem ja, na ktorú nikoleta narážala.
@anonym_9cf748 Ale ona je. Ale co sa mi na nej paci, vobec sa za to nehanbi. A neuraza. Obcas mam az pocit, ze je to chlap.
@slavomira236 no sak super, a čo som napisala niečo zlé autorke ?
@anonym_d72aeb to malo byt autorke nejak mi to preskocilio
@anonym_9cf748 Ale ona je. Ale co sa mi na nej paci, vobec sa za to nehanbi. A neuraza. Obcas mam az pocit, ze je to chlap.
@anonym_cb4215 Ja nie som chlap🙂