icon

Ako správne nastaviť kalorické tabuľky?

16. feb 2026

Ahojte.Stiahla som si KT,pozerala ako majú byt nastavené.vele z vás písalo,ze nezohladnovat aktivitu,ale nebudem potom prijmat malo kcal?ako to teda je???

anonym_70e391
16. feb 2026

@anonym_autor aktivitu si máš nastaviť v paušálom vydaji

anonym_48b355
16. feb 2026

@anonym_autor ver tomu, ze tolko aktivity nikdy nevynalozis... aj hodina vo fitku je "prd vo vetre" (tak 2 cookies navyse)... takze to bude len taky bonus... o inom pohybe ani nehvooriac.... teda asi nerobis manualne v kamenolome...
A aj samotne pocitanie nikdy nie je na 1kcal presne... takze je lepsie mat rezervu

anonym_70e346
16. feb 2026

Ved sa sama pohraj s nastavenim. Kludne si daj aktivity, ale ak zistis ze po 2 mesiacoch ani gram dole, pripadne si este pribrala, tak zistis, ze je mozno lepsie vypnut. Zapoj logicke uvazovanie, ako mas bazalny a bezny metabolizmus a kolko kcal zvlada spalit telo pri nenamahavom rezime (vacsinou okolo 200kcal za den). Ak ti aktivity ukazu, ze si "spalila" 1000 kcal pri sedeni pred tv, tak casom zistis na vyssej vahe, ze je to zle.
Na spalenie 70kcal musis slapat zadychana rychlu chodzu 30min .... tak si odvod od toho svoj bezny pohyb. Vaha ti po 2-3 mesiacoch ukaze, ci to mas nastavene dobre.

autor
16. feb 2026
@anonym_70e346

Ved sa sama pohraj s nastavenim. Kludne si daj aktivity, ale ak zistis ze po 2 mesiacoch ani gram dole, pripadne si este pribrala, tak zistis, ze je mozno lepsie vypnut. Zapoj logicke uvazovanie, ako mas bazalny a bezny metabolizmus a kolko kcal zvlada spalit telo pri nenamahavom rezime (vacsinou okolo 200kcal za den). Ak ti aktivity ukazu, ze si "spalila" 1000 kcal pri sedeni pred tv, tak casom zistis na vyssej vahe, ze je to zle.
Na spalenie 70kcal musis slapat zadychana rychlu chodzu 30min .... tak si odvod od toho svoj bezny pohyb. Vaha ti po 2-3 mesiacoch ukaze, ci to mas nastavene dobre.

@anonym_70e346 slapem rýchlu chôdzu,ale zadychana moc nie som ,som zvyknutá,sledujem si TF aby mi spaľovalo tuky

autor
16. feb 2026
@anonym_70e391

@anonym_autor aktivitu si máš nastaviť v paušálom vydaji

@anonym_70e391 no len teda ,že či to mám mať nastavené alebo nie

autor
16. feb 2026
@anonym_48b355

@anonym_autor ver tomu, ze tolko aktivity nikdy nevynalozis... aj hodina vo fitku je "prd vo vetre" (tak 2 cookies navyse)... takze to bude len taky bonus... o inom pohybe ani nehvooriac.... teda asi nerobis manualne v kamenolome...
A aj samotne pocitanie nikdy nie je na 1kcal presne... takze je lepsie mat rezervu

@anonym_48b355 rezervu si nechávam aspoň 200kcal

anonym_70e391
16. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor veď píšem, že áno, máš si to tam nastaviť
Keď sa píše, že sa nemá zadávať aktivita tak tým sa myslí, že si nemáš zadávať ručne z výberu z databázy alebo mať prepojené hodinky (pre začiatočníkov úplne nevhodné keď nechápeš ani základnému nastaveniu)

anonym_316c61
16. feb 2026

Choď do nastavení - cieľ a parametre - paušálny výdaj - vyber si možnosť a ulož.

autor
16. feb 2026
@anonym_70e391

@anonym_autor veď píšem, že áno, máš si to tam nastaviť
Keď sa píše, že sa nemá zadávať aktivita tak tým sa myslí, že si nemáš zadávať ručne z výberu z databázy alebo mať prepojené hodinky (pre začiatočníkov úplne nevhodné keď nechápeš ani základnému nastaveniu)

@anonym_70e391 ale ja chápem základnému nastaveniu,len vela ľudí píše,že ani paušálnu nezohladnovat

biba_18
16. feb 2026

vypni zohľadňovať aktivitu a nastav nízku až strednú aktivitu
ak by si chcela mať zohľadnenú aktivitu, musela by si mať nastavený sedavý paušálny výdaj a naozaj všetko zapisovať ...
takže záver: nezohľadňovať aktivitu - a nastavenie paušálneho výdaja ...

anonym_48b355
16. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_70e346 slapem rýchlu chôdzu,ale zadychana moc nie som ,som zvyknutá,sledujem si TF aby mi spaľovalo tuky

@anonym_autor na to sa vykasli... chudne sa v kuchyni... cvicenim spevnujes telo a zlepsujes celkovo "wellbeing"... nepozeraj ani tep ani spalene kalorie, to je bonus... oproti reznu navyse alebo poharu vina je nejaka prachadza nic...

biba_18
16. feb 2026

ja som si jedno dosť dlhé obdobie porovnávala nastavenie KT, vlastných výpočtov podľa rôznych vzorcov (mifflin-st jeor, harris-benedict...) a výdaj aktivít tiež podľa rôznych zdrojov ...
išlo mi o to porovnať KT a posúdiť ich dôveryhodnosť ...
zistila som že v podstate to máš rovnako cca plus mínus, mala som tam rozdiely fakt len v desiatkach, max do 100 kcal ...

anonym_70e346
16. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_70e391 ale ja chápem základnému nastaveniu,len vela ľudí píše,že ani paušálnu nezohladnovat

@anonym_autor Komu sa nechce presne trackovat a zaznamenavat, ten si da pausalnu aktivitu. Ak to chces mat presnejsie (aspon na zaciatku), daj si bez pausalnej aktivity a kazdy extra pohyb (hodinova prechadzka, 2 hodinovy vylet na bajku, 3 hodiny turistika, cesta do prace 15 min) si zadas rucne a presne. Jeden tyzden sa hybes viac, druhy menej, ako to ma ten pausal zohladnit?
Zadas vek, vysku, vahu, cielova hmotnost, bez pausalnej aktivity, zapocitat travenie, zohladnenie aktivit, co najjednoduchsie a ides. Nic ti nebrani vyskusat na mesiac jedno, na mesiac druhe, co lepsie funguje tebe ...

autor
16. feb 2026

Baby,ja viem ako sa to nastavuje,len sa asi zle vyjadrujem .mám vypnuté zohľadňovanie aktivít a nemám ani paušálny výdaj nahodený,lebo veľa ľudí písalo,že to nezapinat,nenahadzovat..

anonym_316c61
16. feb 2026
@anonym_autor

Baby,ja viem ako sa to nastavuje,len sa asi zle vyjadrujem .mám vypnuté zohľadňovanie aktivít a nemám ani paušálny výdaj nahodený,lebo veľa ľudí písalo,že to nezapinat,nenahadzovat..

@anonym_autor A koľko kcal ti píše, že máš prijať?

biba_18
16. feb 2026

tak si nahoď paušálny výdaj.
buď jedno alebo druhé.
ja navrhujem paušálny výdaj

autor
16. feb 2026
@anonym_316c61

@anonym_autor A koľko kcal ti píše, že máš prijať?

@anonym_316c61 bez aktivít alebo paušálu cca 1400 s ľahkým paušálom cca1900

anonym_70e391
16. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor to nikto v základných navodoch na nastavenie KT nepíše... 🥲

anonym_70e391
16. feb 2026
@anonym_70e346

@anonym_autor Komu sa nechce presne trackovat a zaznamenavat, ten si da pausalnu aktivitu. Ak to chces mat presnejsie (aspon na zaciatku), daj si bez pausalnej aktivity a kazdy extra pohyb (hodinova prechadzka, 2 hodinovy vylet na bajku, 3 hodiny turistika, cesta do prace 15 min) si zadas rucne a presne. Jeden tyzden sa hybes viac, druhy menej, ako to ma ten pausal zohladnit?
Zadas vek, vysku, vahu, cielova hmotnost, bez pausalnej aktivity, zapocitat travenie, zohladnenie aktivit, co najjednoduchsie a ides. Nic ti nebrani vyskusat na mesiac jedno, na mesiac druhe, co lepsie funguje tebe ...

@anonym_70e346 a ako to presne spočíta? Práveže je to úplne naopak ako píšeš ... Zadávanie aktivít ručne je oveľa nepresnejsie a hlavne úplne zbytočné na začiatok

anonym_70e346
16. feb 2026
@anonym_70e391

@anonym_70e346 a ako to presne spočíta? Práveže je to úplne naopak ako píšeš ... Zadávanie aktivít ručne je oveľa nepresnejsie a hlavne úplne zbytočné na začiatok

@anonym_70e391 co je na tom nepresne? Priklad bazalny 1700 kcal, bezny 200 kcal. Hotovo, nic komplikovane. Ak su aktivity: Cesta do obchodu 15+15 min = 30 min chodza 5km/h = 100 kcal. Beh/rychla prechadzka v lese 10km (110 min) = -350 kcal. Zadat jedlo. Jednoduche, efektivne, fungujuce. Ziadne hausnumera vypocitane pausalom z brucha.

anonym_70e346
16. feb 2026
@anonym_70e391

@anonym_70e391 Staci si stopnut aktivitu, vybrat (bike 20km/h, beh, chodza) a zadat cas. Porovnat s healthtrackerom na mobile kvoli kontrole a opakovane zadavat. Len menit cas trvania. Ak vaha ide dole, alebo sa udrziava (podla ciela autorky udrzat, ci schudnut), tak je nastavenie v poriadku. Ak nie, tak experimentovat s inym nastavenim. Kazde nastavenie, ktore funguje, je dobre nastavenie. Len sa treba trafit do toho, co komu funguje.

anonym_52e91d
16. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor aktivity maš zohľadnené v režime, a máš si ich nezadavať lebo aktivitou je aj spanok, dychanie,sex , a pod. A to si asi nezapišeš. Tak isto sa neodporuča spojenie s hodinkami a pod. Lebo možu skreslovať. Na uvod máš pozadávať informácie váha,vysku,schudnuť. Kalorie ti to vypočita samé.

biba_18
16. feb 2026

@anonym_70e346 len čo sa týka aktivít, ľudia zvyknú nadhodnocovať výkon...
v KT je to naozaj nastavené dobre, neulietavajú vôbec od čísel ktoré si zadáš ručne ...

anonym_6f865f
Odpoveď bola odstránená
anonym_14f7b3
16. feb 2026

@anonym_autor Ja by som ti poradila aby si si sama spravila research na zaklade tvojho zivotneho stylu a kt pouzivala vyslovene len ako kalkulacku. Ine potreby ma niekto kto ma pcos, inzulinovu resistenciu, pripravuje sa na maraton alebo kazdy den dviha tazke vahy v gyme. To rozdelenie makronutrientov v kt je len velmi vseobecne. Potrebujes sama prist na to co ti najviac vyhovuje, ci viac carbs alebo menej, tiez s bielkovinami. Zbytocne sa budes tlacit 120g bielkovinami denne ak to tvoje telo nebude zvladat a budes mat hnacku. Skus si sama prve dni/tyzdne odsledovat co ti robi dobre a podla toho sa zariadit v dalsom nastavovani.