Ako správne zapísať recepty do tabuliek?
Čaute, keď varím pre celú rodinu pečene zemiaky (uvarím, dám na plech, okorením, pridám 5ml oleja)
Ako si to zapíšem do tabuliek? Keď 5ml je na 1kg zemiakov.
Ďalšia vec. Pečiem si domáce bagle. 200g spádovej múky s 200g bieleho gréckeho jogurtu. Vyjde ich 6. Dám si na večeru dva. Ako to mam zapísať? Vďaka.
a tie bagle rovnako - celkové množstvo každej ingrediencie vydelíš šiestimi ( štyrmi, siedmimi, podľa toho koľko vyjde kusov), a vynásobíš kusmi koľko zješ…
Cez Moje jedlá, hore sú tri bodky a tam Vytvoriť moje jedlo. Bud to potom nakoniec celé odvážiš a celková váha je počet porcií alebo rozdelíš na percentá.
@thereisabear tak to nerobím, málokedy robím podľa rovnakého receptu že n gramy presne, len to mýli … a ide mi odstreliť dekel keď hľadám niečo a tam 10 rovnakých potravín alebo 4 rovnaké jedlá ( a tie ešte s inými kcal 🤦♀️)
@biba_18 mne to celkom vyhovuje takto. Ale varím pomerne jednoduché jedlá. Píšem si k nim dátumy alebo aj mažem, keď je toho veľa.
@thereisabear také cudzie varené jedlá v databáze úplne ignorujem…
@biba_18 to ja tiež
Ďakujem.

každú jednu ingredienciu odvážim a zapíšem osobitne - potom podľa pomeru porcie a celého jedla rozpočítam na svoju porciu…