Ako správne zapisovať kalorické hodnoty jedál?
Ahojte, chcela by som sa poradiť ohľadom KT. Nerozumiem určitému zapisovaniu jedál.
1. Ako zapisujete a vypočítate kal. hodnotu pomazánky? Napríklad rybacej. Ryba, syr, horčica. Odvážim a nascenujem každú potravinu zvlášŕ, v databáze sú, to chápem. Ako ale zistìm, zapíšem celkovú hodnotu 200g a z 200 g pomazánky napr. 5 gramov skonzumovanej. Včera som to písala všetko podrobne na papier a bola som v tom stratená.
2. Aký je rozdiel zapísanej suroviny v surovom a varenom stave? Všade čítam že vážiť surové.Napríklad surové kuracie prsia a dusené kuracie prsia. Však odvážim a viem, že zjem a mám na tanieri 150g. Alebo mrkva, dusím mrkvu napr. 500g, odvážim porciu a zapíšem, zjem 100g.
3. Ako rozpočítavate a zapisujete polievky? Pre mňa ten istý problém ako pri bode 1. 😳 Doteraz som ich nezapisovala, ale mala by som.
Díky za radu. Prosím ak sa dá napíšte mi to tu ako pre debila, lebo fakt neviem ako na to. Alebo screen shoty s vysvetlením.
@anonym_autor
1. funkcia "moje jedlo" - zapíšeš všetky suroviny a potom už len do jedálnička zapisuješ koľko si si natrela na chlieb
2. v surovom stave je presnejšie. Tie varené jedlá v KT tak niekto musel nahrať - použil iný postup na varenie/dusenie atď. Niekedy sú tam šialené rozdiely v makrách (hodnote)
3. takisto funkcia "Moje jedlo" v tomto prípade keďže ide o jedlo ktoré varením mení hodnotu, tak treba odvážiť celkovú váhu po uvarení a zapísať ju ako počet porcií. Následne 1g = 1 porcia.
@anonym_autor
1. funkcia "moje jedlo" - zapíšeš všetky suroviny a potom už len do jedálnička zapisuješ koľko si si natrela na chlieb
2. v surovom stave je presnejšie. Tie varené jedlá v KT tak niekto musel nahrať - použil iný postup na varenie/dusenie atď. Niekedy sú tam šialené rozdiely v makrách (hodnote)
3. takisto funkcia "Moje jedlo" v tomto prípade keďže ide o jedlo ktoré varením mení hodnotu, tak treba odvážiť celkovú váhu po uvarení a zapísať ju ako počet porcií. Následne 1g = 1 porcia.
@anonym_2ab225 ďakujem skúsim, či sa z toho vysomárim. Ešte jedna otázka. Podarí sa ti vždy naplniť všetky kolieska? Lebo mne niekedy nie, mám problém zjesť toľko jedla, alebo prešvihnem tuky, cukry 🤦♀️ Tápam v tých tabuľkách.
@anonym_2ab225 ďakujem skúsim, či sa z toho vysomárim. Ešte jedna otázka. Podarí sa ti vždy naplniť všetky kolieska? Lebo mne niekedy nie, mám problém zjesť toľko jedla, alebo prešvihnem tuky, cukry 🤦♀️ Tápam v tých tabuľkách.
@anonym_autor hah, s množstvom problém nemam 😂
90% dní ale prešvihnem bielkoviny a mám málo sacharidov.
@anonym_2ab225 tento týždeň napr.
Ale tak ja už KT zapisujem dlho, nič iné ako plánovať nepomáha.
@anonym_2ab225 vidím, že sa musím riadne v tých tabuľkách pohrabať, ani neviem, že tam je týždňová analýza.
@anonym_2ab225 vidím, že sa musím riadne v tých tabuľkách pohrabať, ani neviem, že tam je týždňová analýza.
@anonym_autor analýza je iba v premium
V tejto skupine mas vsetko vysvetlene a zeny ti tu rady poradia
Odhadom. Ide o to, mat prehlad hore dole par gramov, (prinajhorsom navysit gramaz je lepsie nez podhodnotit) je lepsie ako vobec nevediet, co zjes. Pomazanku 100gr zjes na 3krat, tak vzdy zapises 33 gramov. Uvaris gulas z 1kg balenia bravcove kare, zjes ho na 10krat, zapises 100gr kare na porciu. Kuracie rezne to iste. 1kg balenie prsia zjes ako rezne na 7krat, tak po 150gr, pridas na porciu 10gr struhanky, 1 lyzicu oleja. Alebo si pomozes kuchynskou vahou.
@anonym_autor analýza je iba v premium
@anonym_2ab225 premium som si zaplatila
V tejto skupine mas vsetko vysvetlene a zeny ti tu rady poradia
@osky tam už som písala dávnejšie a žiadna odpoveď
Odporúčam Schudni s Dave
Odporúčam Schudni s Dave
@anonym_9a72e7 ďakujem pozriem
@anonym_autor
@anonym_2ab225 super, podarilo sa, ďakujem
matematika a trojčlenka. takže ak nevieš obyčajnú trojčlenku, si v keli…
matematika a trojčlenka. takže ak nevieš obyčajnú trojčlenku, si v keli…
@biba_18 nepýtam sa na trojčlenku, veľmi si neporadila o to, čo som prosila. Ale ak máš z toho rýpnutia pekný deň, tak ti ho prajem.
@anonym_autor máš so sebou problém? alebo s čím, s porozumením? pretože nerýpem, konštatujem - je to obyčajná trojčlenka. surový stav, uvarený stav. vieš 3 čísla, vypočítaš štvrté… ak to nedokážeš vypočítať, si v keli - proste inak to nejde… 🤷♀️
@anonym_autor máš so sebou problém? alebo s čím, s porozumením? pretože nerýpem, konštatujem - je to obyčajná trojčlenka. surový stav, uvarený stav. vieš 3 čísla, vypočítaš štvrté… ak to nedokážeš vypočítať, si v keli - proste inak to nejde… 🤷♀️
@biba_18 problém máš zjavne ty, prosila som o rozpis, návod screen. Príspevky vyššie pomohli. Ty už nemusíš a nereaguj.
@anonym_autor návod je TROJČLENKA

@anonym_autor