Ako správne zapojiť zadok pri cvičení cable step ups?
Ahoj baby. Pri tomto cviku cítim visc predné stehná ako zadok. Čo robiť inak?
Skus ten zadok viac zapajat, viac ho stiahni, sustred sa na to. Ja pri nom ani po nom veru predne stehna vobec necitim 🙂
@sabca99 idem pomaly, kontrolovane no meviem čo robím zle
Ak je stupienok prilis vysoky, telo si pomaha prednym stehnom. Nizsi stupienok (koleno cca v pravom uhle alebo mierne nad) moze umoznit lepsi zaber zadku. 🙂 Mierny predklon trupu bez prehnutia chrbta ti pomoze aktivovat sedacie svaly viac. Nie uplny predklon, ale take jemne naklonenie dopredu, aby si necitila predne stehno tolko.
Ak je stupienok prilis vysoky, telo si pomaha prednym stehnom. Nizsi stupienok (koleno cca v pravom uhle alebo mierne nad) moze umoznit lepsi zaber zadku. 🙂 Mierny predklon trupu bez prehnutia chrbta ti pomoze aktivovat sedacie svaly viac. Nie uplny predklon, ale take jemne naklonenie dopredu, aby si necitila predne stehno tolko.
@sabca99 stupienok mám nižší ako lavičku. Asi o polovici
Trup mas v spravnom uhle? Nie si velmi vystreta? Inak zadok je speci a pri tomto cviku sa neda nezapojit stehna. Mozno zadok cvicis spravne len ho necitis (co vobec nevadi, svalovica nie je ukazovatel spravneho cviku)

Skus ten zadok viac zapajat, viac ho stiahni, sustred sa na to. Ja pri nom ani po nom veru predne stehna vobec necitim 🙂