Ako užívať kreatín pri cvičení?
Tak ako je na obale, ja mám 6g na deň a dávam si ho ráno. Priateľ si dávava na rozbeh 10g a potom znižuje na 6g. A piť dostatočné množstvo vody. Očakávaj, že sa závodníš, my si ho dávame len v objemovke. Pokiaľ má dobre zloženie objednala by som.
@ssimusska a nebude to mať lepší účinok pred cvičením?
Odporuca sa dat si davku cca 30-45 min pred fyzickou namahou cize predtym nez pojdes cvicit. Hlavne treba pit vela vody pretoze sa ti zvacsi objem svalov.
Skúšali sme aj tak, ale žiadny rozdiel sme nevideli 😄
1g na 20kg telesnej hmotnosti môžeš brať neobmedzene dlho. Čiže ak máš 60kg, tak tri gramy denne môžeš koľko len chceš...
Najnovšie výskumy ukazujú, že je prakticky úplne jedno, kedy ten kreatin berieš, on sa priebežne ukladá v svaloch. Veľa kreatínu obsahuje hovädzie mäso, ale ak by si chcela tie 3g kreatinu, tak potrebuješ zožrať kilo hoveädzieho denne :D
A samozrejme, hovorím o kreatín monohydráte, ostatné formy majú iné dávkovania.
@thirstymonk ten 1g na 20kg mi moc u toho čo my používame nevychádza a vlastne ani ku mojej váhe 😄. A to je čistý monohydrát. Skôr by som sa riadila tým čo je na obale každého jedného produktu.
@ssimusska Presne to je na obale každeho jedneho produktu 🙂
@thirstymonk 🤷🏼♀️🤷🏼♀️😀
@ssimusska Len nemôžeš mať jedno dávkovanie pre mňa ( 100 kg muž , dvíhajúci 150 kg na bench ) a moju partnerku 50 kg dievčinu. Ono tie odporúčania sú všeobecné. Za mňa 25 g proteínu ako píšu na niektorých obaloch , by ani nemalo význam si dávať , pre partnerku je to až až až......
@damian85 tak ja mám 154cm a 50kg :D
@damian85 fitness oblasti sa výžive sa venujem dosť dlhú dobu na to, aby som vedela komu čo davkovať. 😄 tak môj priateľ ktorý dviha viac ako ty ( keď už tu ideme písať nejaké tie kg ) sa riadi tým, čo je na tomto napísané a progres má stále. A ja tiež okolo 50/55kg si nedávam 25kg proteínu ale viac 😄
A čo čakáš od kreatínu ? Aký máš dôvod brať ho ? Ja by som viac ako 4 g max 5 g pred tréningom nedával ( eventuálne ráno ) , myslím na tvoju váhu. Partnerka robí fitness trénerku , respektíve už má času pomenej , ale každopádne aj počas toho , kým ju to živilo , kreatín vo veľkom množstve nebrala. Nehovorím , že žene na určité výsledky , ktoré chce dosiahnúť sa kreatín nehodí , ale je to suplement , ktorý ženy používajú v malom množstve.
@ssimusska Tak v tom prípade je to fajn , že sa riadite príbalovým letákom a ide to. Za mňa ma príbalový leták len informatívne informácie. Skutočne si neviem predstaviť že si dám 25 g proteínu ako na letáčiku píše a k niečomu mi to bude a naopak neviem si predstaviť že porcie ako si dávam ja , si dá moja partnerka. Ak Vám to funguje , je to super , nám by to nefungovalo.....
@ssimusska Tým som ti chcel len povedať , že na príbalovom letáku sa dočítaš aj v rámci jedného produktu rôzne informácie ohľadom dávkovania. Predsa len cvičím 25 rokov a dočítal som sa rôzne " informácie ". Napríklad taký kreatín od BSN obsahuje informácie ..........čo je diametrálne odlišné od iných odporúčaní atď....

A ďalšia pod otázka či ste objednávali zo stránky body bulldozer už nejaký? Zdá sa že majú až príliš nízke ceny