Ako začať chudnúť?
Ahojte ako prosím schudnúť..mám 23 rokov a 94 kg.. poraďte niečo prosím
Ahoj, hlavne zacni, ja som tiez teraz v pondelok zacala uz po niekolky krat. Verim, ze teraz konecne vydrzim.
nastaviť sa na celkovú zmenu životného štýlu - strava, šport, myslenie a nie na diety. Tie dlhodobo nefungujú, resp. fungujú, vydržíš pár dní a máš naspäť zhodené kg aj s ďalšími navyše. Určite by som nešla do nejakých extrémov
A nedaj sa nahovoriť na žiadne produkty, kokteily, detox a pod. Začni s prechádzkami, rýchlou chôdzou, plávaním - podľa aktuálneho stavu, aby si si zase neublížila, hlavne pozor na kolená. Ovocie doobeda, veľa zeleniny, kombinuj ju s mäsom, ak ho jedávaš, strukoviny. Nakúp si suroviny a var. nekupuj žiadne hotové výrobky.
Ak ti financie dovoluju osobneho trenera, ktory pomoze aj s jedalnickom, isla by som touto cestou.
Ak nie, tak taka zauzivana a velmi napomocna klasika je appka Kaloricke tabulky, kde si zaznamenavas, co pocas dna zjes. Tvoj prijem pri chudnuti by mal byt nizsi nez vydaj. Sustred sa na prijimanie kvalitnych bielkovin, prilohy redukuj, nahradzaj zeleninou, pi vela vody, ranajky odporucam v style - ovsene vlocky s trochou mlieka, skyr, oriesky, ovocie alebo cottage, sunka, zelenina… proste treba upravit stravu, to bude zakladny problem. Urcite neodporucam robit nejake prisne zakazy v zmysle „Od zajtra chudnem, uz si nedam nikdy ziandu zmrzku, sladkost..”, to nezdrave si semtam dopraj, ale ovela menej ako teraz… A tie Kaloricke tabulky su alfa a omega.. zrazu sa dozvies, co ma kolko kalorii, mozno budes aj zaskocena, ze take „nic” ma kalorii ako vydatny obed a ani sa z toho nezasytis.. zacnes sa tak racionalnejsie stravovat a pojde to, neboj.
Samozrejme aj sport by som zaradila. Na zaciatok prechadzky rychlou chodzou, plavanie, potom pridavat kardio, ale nezabudat aj na silovy trening… Vela stastia.
Hore bolo povedane. Vediet, co a kolko zjes - kaloricke tabulky. Mnozstvo zjedenych kalorii a ich kvalita je alfa a omega. Vyhodit prazdne kalorie, nechat uzitocne. Pridat vydaj energie - vzhladom na vahu rychla chodza aspon hodinu-dve denne, idealne do kopca (les). Chod vsade peso, do skoly, do prace, do obchodu, co najviac peso a rychlou chodzou. Na zaciatku budes chudnut rychlejsie, potom pomalsie. Mat trpezlivost. 2-2,5 kg dole za mesiac, pri nadvahe 30 kg potrva aj 12-15 mesiacov, kym to postupne zide dole. Takze nevysilovat, ak o mesiac si uz neschudla 10 kg.
V hlavicke si to upratat a nastavit, ze idem na to a nebudem porusovat pravidla ake si dam, vylucit sladkosti, sladke vody, vyprazane, ratat co zjem podla kalorii a zacat cvicit, bez tychto veci to nepojde, z takej vysokej vahy to pojde po dodrzani vsetkeho rychlo dole 2-3 kila mesacne
Neskôr odporúčam sledovať miery ako váhu. Už keď budeš mať menej kg, tak sa ti telo môže risovať ale váha nemusí klesať. Ja keď som mala krízu, tak som si povedala, že keď budem stále cvičiť - striedala som kardio a posilňovanie, tak sa musí splasnúť aj brucho aj vyformovať nohy, ruky . Na youtube je kvantum videí a povedala som si, že keď sú tie baby chudé a majú vypracované postavy, treba len vydržať. A výsledky sa dostavia
Nájsť si prácu, koníčka, milenca čo ti zaberie všetok volný čas a nebudeš stíhať jesť.
Stiahni si appku Kalorické tabuľky, kúp si digitálnu kuchynskú váhu, pridaj sa tu na koníku do skupiny Cesta k mojej premene, baby ti tam poradia, ako si tie tabuľky nastaviť a aj celkovo, čo robiť.
Kúp si dobré tenisky a začni každý deň chodiť rýchlou chôdzou aspoň hodinu.
Si mladá, uvidíš, že to pôjde skoro samé. Držím palce!
@chodec15 dobre radis, len som chcela vyzdvihnut 🙂 presne chodzou 2h denne a 2kg za mesiac som schudla 40kg 🙂
porozmyslaj preco chces zacat, niekam si to napis a ked pride na teba kriza, tak si to pripomen preco si zacala, musi ti to byt dobrou motivaciou 🙂
Ako odolávaťe sladkému a nezdravemu?
pevnou vôľou, najhoršie sú prvé tri týždne, keď sa človek zbavuje závislosti na cukre, potom je to už ľahšie, čím dlhšie vydržíš, tým si viac budeš hovoriť, neporuším to, keď som už toľko vydržala
Nežrať,je základ a ako odolať,nekupuj
Ako odolať sladkému a nezdravému? V tejto časti praktizujem diétu 3N. Nekúpim - Nemám - Nezožeriem . Inak to nejde a časom prejdú aj chute.
@jankaju bohužiaľ nežijem sama takže tieto veci sú doma vždy
Kto prosím ťa potrebuje sladkosti
@jankaju u mna zabral pravy opak - napchala som plnu skrinu najlepsimi cokoladami (napr lindt som si malokedy dovolila), kym ked som tlstla sama deli a pod, musela byt sladkost kazdy den, aj viac - no a odkedy som nakupila v januari ze reku ked uz si dam nech to fakt stoji za to - a vacsinu tam mam doteraz :D nepokusaju ma uz lebo uz nie su zakazane ovocie

Musis si to uprata v hlave.
Co je pre teba prioritou?
Pre mna je to napr. zdravie. Vazila som podstatne viac ako ty a som presvedcena, ze u vacsiny obeznych ludi je to o mentalnom nastaveni, nespracovani traum, neprijati seba, nemilovani seba....