icon

Ako začať so silovým tréningom pre celé telo?

26. apr 2025

Ahojte dievcata, rozhodla som sa začať cvičiť v posilňovni. Mesiac som chodila s kamarátkou, avšak, okolnosti zapríčinili, že už nebude môcť so mnou chodiť. Som slobodná mamička a neostávajú mi financie na trénerku. Vedeli by ste mi odporučiť ako začať? Nejaké konkrétne zostavy? Rada by som cvičila silový tréning na cele telo, najmä ruky a chrbát. Ten ma veľmi boli. Je lepšie cvičiť jednotlivé partie rôzne dni, alebo cele telo naraz? Pripadne koľko opakovaní a sérii?

ada_alica
26. apr 2025

Ideálne by bol tréner, aby si sa dobre naučila techniku, ja by som chcela chodiť 3x týždenne ale nevychádza mi to momentálne tak cvičím 2x tréning mám rozdelený, vrch tela a spodok, ťažko takto radiť lebo potrebuješ na začiatok trochu si na cvičenie zvyknúť, pár krát len tak trošku s malinkymi váhami potom začať už pridávať, ja cvičím ako ktorý cvik väčšinou 3serie 8-12 opakovaní ideálne do zlyhania

maddie1711
26. apr 2025

Pokial nemáš techniku, tak ani nezačínaj lebo je pravdepodobné že si skôr ublížiš ako pomôžeš. Radšej si došetri na trénera lebo správna technika je základ.

lucia13022023
26. apr 2025

Za mňa ideál 4x do týždňa silový tréning.
1. Zadok + predné stehná
2. Triceps, prsia, ramena
3. Zadok + zadné stehná
4. Chrbát, biceps

Co sa tyka koľko sérii, ja idem vzdy tri, pri každej sérii zdvíham váhu. A opakovaní sa snažím ísť od sedem do dvanásť, idem vždy do zlyhania.

Ale, sama by som silový tréning nezacinala, alebo by som veľmi veľmi trenovala prevedenie cvikov. Odporúčam našetriť si a aspoň na mesiac cvičiť s trénerom.

deedol
26. apr 2025

pridam sa k ostatnym, potrebujes sa to naucit spravne, lebo si ublizis. ja som chodila najprv so skusenym kamosom, potom s trenerom a naposledy som skoro rok a pol cvicila kazdy tyzden s fyzioterapeutkou. az po tej poslednej skusenosti si trufam ist aj sama. brala som to ako investiciu do seba, lebo teraz uz viac menej viem, co mam robit.

denkabemommy
27. apr 2025

Síce je tu tisíc názorov, že potrebuješ trénera, áno, je to s ním lepšie a jednoduchšie ale to je trend posledných rokov. Takže normálne otvor google, nájdeš tam kopec zostáv, poriadne si pozri pri každej ako na to, keď nebudú stačiť obrázky, otvor YouTubena a pozri si video a vždy to odcvičiť pred zrkadlom, začni kľudne doma bez váh trénovať techniku, vo fitku nižšie váhy - vzdy také, aby si telo dokázala udržať rovno - aby ťa nekrútilo , napr pri drepoch nech ti netlačí kolená k sebe, pri vrchu tela zas aby si nehádzala sebou ako na vzpieračských pretekoch 🙂

watermelon
27. apr 2025
@lucia13022023

Za mňa ideál 4x do týždňa silový tréning.
1. Zadok + predné stehná
2. Triceps, prsia, ramena
3. Zadok + zadné stehná
4. Chrbát, biceps

Co sa tyka koľko sérii, ja idem vzdy tri, pri každej sérii zdvíham váhu. A opakovaní sa snažím ísť od sedem do dvanásť, idem vždy do zlyhania.

Ale, sama by som silový tréning nezacinala, alebo by som veľmi veľmi trenovala prevedenie cvikov. Odporúčam našetriť si a aspoň na mesiac cvičiť s trénerom.

@lucia13022023 kolko ti trva jeden trening?

lucia13022023
27. apr 2025
@watermelon

@lucia13022023 kolko ti trva jeden trening?

@watermelon cca 65-70 minút aj s rozcvičkou

romino
27. apr 2025

Daj si vyhladat na youtube: animal flow

Myslim ze ziadne cinky ani zavazia ti netreba

acsa
27. apr 2025

Ved si zaplať trénera na pár hodin a potom uz mozes aj sama

perthes
28. apr 2025

Ahoj, ja som začala pred dvoma mesiacmi chodiť do fitka. Ale s trénerkou. Chcem ešte mesiac s ňou a potom už budem sama. Chodím trikrát týždenne a všimla som si že každý na začiatku začínal s trénerom. Je to drahé, preto ja už tiež budem cvičiť sama. Techniky sa dá naučiť aj na internete, skús doma podľa videá a ľudia ti stále poradia vo fitku. Držím palce

libusak
28. apr 2025

A tu na MK nie je nejaka skupinka, kde by si si zahnala partacku?

kristin18
4. okt 2025

@anonym_autor pls, ty si z Bratislavy?