icon

Ako začať trénovať box doma?

24. nov 2024

Ahojte, chcela by som začať trénovať box. No strašne moc sa hanbím. Vedeli by ste mi poradit ako začať doma? Ďakujem

lindusss2016
24. nov 2024

Vobec by som nezacinala doma. Normalne chod na trening a zacni. Co riesis? Kazdy raz zacinal

jajawka
24. nov 2024

Choď na spoločný tréning. Ja som tak začínala a doma by som sa určite sama nenaucila základné techniky.

autor
24. nov 2024

@lindusss2016
@jajawka písala som že sa hanbím, mám sociálnu fóbiu a rôzne diagnózy

lindusss2016
24. nov 2024

No ale zacat doma sama boxovat mi pride take, ze na co??? Tak si kup vrece, rukavice a mlat do toho, ale nehovor tomu, ze boxujes... Ja som zacala s bojovym umenim ako 36 rocna. Nikoho som sa nepytala, ci nevyzeram blbo alebo trapne a zacala dom trenovat s detmi, na ktore sa tam cely cas pozerali rodicia. Lebo som to chcela robit. Tak bud nieco chcem, alebo nie. Ak mas fobie, ktore ta obmedzuju, vyhladaj najskor odbornu pomoc

autor
24. nov 2024

@lindusss2016 Radšej nekomentuj

sissy27
24. nov 2024

To doma nedas, to nie je len ze hodinu buchas pastickami do vzduchu, potrebujes k tomu nejaku vybavu a niekoho, kto ta nauci spravnu techniku, aby to davalo zmysel a neublizila si si. Zaplat si sukromne hodiny ked mas problem s ludmi.

limoncino
25. nov 2024

Doma to neskusaj, zranis sa. Ako písala kocka vyššie, to nie je len náhodne búchanie do vreca ako vo filme. Musíš vedieť postoj, ako stocit ruku pri údere a mnoho ďalšieho

lindusss2016
25. nov 2024

A prečo nemám komentovať? Lebo nepisem, co si chcela pocut? Ze pozri si take a take videa na youtube? Takto bojové športy nefungujú a v podstate tak nefungujú ziadne športy. Sama som inštruktorka a ked mi niekto povie, že ze doma cvičil podľa internetu, tak to tak aj vyzerá. A veľmi dobre ti poradila baba vyššie, že sa vacsinou dajú zaplatiť individuálne lekcie, rátaj s cenou 20€ a daleko viac plus (podľa mesta, v ktorom žiješ) za hodinu. Ale naučíš sa.
P. S. Na bojových športoch je krásne to, že ľudia tvoria komunitu.

autor
25. nov 2024

@lindusss2016 stále si tu? Nebudem dávať 20+ za nejakú hodinu

lindusss2016
25. nov 2024

Tak prepac. Moja rada teda znie: kup si vrece a rukavice najlepsie do 15€, viac za to nedavaj! Pust si youtube, do vyhladavaca napis: box for beginners a ides 🤷
Taketo odpovede si cakala? Toto je to, co si chcela pocut?
Lebo ked ti tu niekto napise realitu, tak sa ti to nepaci.

autor
25. nov 2024

@lindusss2016 všetko už nakúpené mám, značka twins 😉 a tvoja odpoved sa mi nepáči len z jediného dôvodu , neposielaj ľudí ktorých nepoznáš a nevieš čo robia aby si išli nájsť odbornú pomoc ty mudrlantka. Tým si sa celá degradovala pre mňa a hocičo iné čo napíšeš mám totálne u prdele

lindusss2016
25. nov 2024

Tak to ma mrzi, ze sa ta to dotklo, ale ja som to nemyslela ako vysmech, ale ako dobre mienenu radu. Ty si povedala, ze mas socialnu fobiu, to je celkom vazny problem. Riesenim nie je ostavat doma, ale pracovat na tom. Ja som zdravotnik a pracujem aj s psychiatrickymi pacientmi a rozhodne to neberiem ako nieco, za co maju byt ludia odsudzovani. Prave od toho tam ti odbornici su, aby pomahali ludom s problemami, nie je to ziadna hanba a rozhodne to nie je nic neobvykle v dnesnej dobe.

autor
25. nov 2024

@lindusss2016 ja ale chodím už k jednému 🙂

lindusss2016
25. nov 2024

Tak to je super a naozaj ti odporucam individualne lekcie u trenera, kym sa naucis aspon zaklady a nebudes sa citit trapne na skupinovej hodine. A mozes mi verit, ze tam chodi kazdy kvoli sebe a nikto nebude ani len v duchu komentovat tvoj vykon, kazdemu to je jedno. Bojove sporty su skvele na to, aby ti dodali sebavedomie, takze super vyber a drzim palce, nech sa ti dari.