Ako zrýchliť chudnutie cvičením a deficitom kalórií?
Ahoj. Myslite že keď zapojil k fitku 5x týždenne aj kardio ako beh pôjdu kilá dolu rýchlejšie? V deficite som -400 kcal
@janai1 keby mám vyšši deficit tak je už pod bazál
Takže čo? Tie spálené kcal z behu budeš dojedat? No tak budeš chudnúť rovnako rýchlo ako predtym len si pravdepodobne zlepsis kondičku a postavu
Výška, váha? Vek? Koľko chceš schudnúť?
@janai1 nechcem si dávať už nižší deficit aby som nič nemusela dojedat… už teraz mám problem s jedlom a nie ešte niečo viac do seba pchať
@koniarova schudla som už 20kg, z 85. Ešte by som chcela 10. Mám 26rokov, 172 cm
Vždy musí byť vyšší vydaj ako príjem čiže viac aktivity ako prijem jedla..
Ak ostaneš pri Tom príjme čo máš teraz a prísad ešte kardio a čo je ďalší výdaj, tak áno. alr.tym.padom budeš pod bazalom.
Čo takto zredukovať fitko na 4x týždenne rozdelenie vrch spodok , tretí deň dáš kardio potom vrch spodok , a dva dni oddych. Určite netlačí na pílu , oddych je veľmi dôležitá nielen na chudnutie ale aj regeneráciu. A ak už máš teraz problém že máš málo jedla s karfiol ho budeš mať ešte väčší a to bude viac kontraproduktívne ako prospesne
Inak odporúčam toto video
https://www.youtube.com/watch?v=n_SOAaQJ53Y@lucialucy43 to mám už teraz, len chcem vedieť že keď zapojím aj beh tak či to pôjde rýchlejšie
@sense tréningy vo fitku mám s trénerom, ten to má už rozdelené. Myslela sim skôr na dvojfázové tréningy tak 2x za týždeň. A nemám problem s jedlom že ho je málo, je hi praveze až moc a musím sa ho nútiť jest aby som splnila kcal a nebola pod bazalom
No pokiaľ budeš tu stravu kočirovať čiže zdravšie sa stravovať nie hladovať a pridaš beh trebars taz za tyždeň a nejake to fitko priklad 2 krat do tyždňa tak by to mohlo byť v pohode
Ved ak fitku pridáš beh tak budeš mať vyšší výdaj a ak ho nechceš nahrádzať jedlom tak budeš mať vyšší deficit.
Či ako si to predstavuješ?
Tak potom smeruj túto otázku na trénera. Alebo nech ti pridá kardio pod tréningu napr 20min ale tiež budeš mať zas len vyšší deficit. Neviem aký máš príjem keď ho nevládzes zjesť a bola by si pod bazalom. Ak nevieš zjesť množstvo čo sa týka objemu, treba zmenšiť objem a pridať na kalorickej hodnote. Miesto nízkotučného tvarohu dať plnotucny, pridať avokádo , do šalátu semiačka, orechy , a hneď máš menší objem jedla vo väčšej kalorickej hodnote.
Lebo veľa cvicis, preto ho mas jest veľa
@lucialucy43 ja nehladujem 🙂
@sense kadrdio po tréningu mám. Príjem mám okolo 1750
@nataliik ?
Takže máš kardio po tréningu 5x do týždňa a ešte chcela pridať ďalšie kardio? A kedy chces regenerovať?
@sense nemám ho pokazde, len po tréningu nôh čiže 2x do týždňa. Ja nechodim do práce, takže mám čas na dlhy spánok, sauny masáže
Pozri takže ak si presvedčená že ti to pomôže tak smelo do toho. Alebo miesto behu daj dlhé prechádzky aj tými zvýšis výdaj. Pretože ak nechceš ísť pod bazal ale chces rýchlejšie chudnúť tak tam rada nie je , nakoľko každou ďalšou aktivitou zvyšujes výdaj a tým pádom aj deficit. A keďže už teraz si na hranici bazalu tak vyšším výdajom zvýšis aj deficit. Vypocuj si to video, rozprávajú tam aj o Tom prečo nie je moc efektívne ak pre zdravie rýchlo schudnúť. Hlavne čo sa týka stability a ťažiska tela
Naco chces to zrychlit? Tiez si rychlo nepribrala ale postupne tak aj kila pojdu postupne dole. Cim rychlejsie chudnutie tym vacsia sanca, ze nastane jojoefekt. A kazda aktivita sa navyse sa pocita do chudnutia, no ked uz teraz si -400kcal zbytocne pridavat nieco navyse. Ja mam 25 53kg chudla som zo 72 a poslednych 11kg som chudla 3 mesiace mala som aj kardio aj silove ale prijem som mala nizsi. No, zalezi asi od zataze aku mas v treningu.
55kg na 172cm bude už veeelmi chudá postava. Ani nie vysportovana, lebo svaly su tazsie. Takže možno uber z ocakavania.
@barka1 v klude mech stratím svaly, ja nepotrebujem byt vyšportovaná
@barka1 ja mám 172 cm a 56kg a nemyslím si že som veeeelmi chuda. Áno som stihla ale zasa nejak vychrtla nie.
A autorka ja by som to nejak nenaháňala a keď tak poraď sa s trénerom a nie tu. Ten ta pozná, vie ako máš nastavení stravu a aj tréningy. Takže bude vedieť aj v tomto viac ako hoc kto tu.
No ze tým, že veľa cvicis, tvoj bazal je vyšší a preto musíš aj viac papat. Písala si, že máš veľa jedla.
Ak chceš jest menej, uber z cvičenia, keď znizis stravu nebudeš chudnut. Možno jej máš aj malo, neviem, lebo si písala(sa mi tak zda), že ak trochu znizis si na bazale.
Lebo som mala tiež problém, že sa váha zastavila na dlhsie obdobie a ja som len uberala jedlo uberala, potom som šla na merania a jedla som na hodnote bazalu, ktorý bol potom už vyšší, keďže cvicim vela.
Autorka, takže radsej budes mat určite číslo na vahe než pevné zdravé telo? To je zvláštne...
@barka1 viem ako vyzerá moje tela na akej váhe, mám ho pevne a zdravé na váhe ktorú chcem

Vyšší deficit = rýchlejšie chudnutie