icon

Ako zvládať emocionálne prejedanie sa?

22. máj 2025

Ano, som ta, ktora riesi emocne prejedanie
Presla som velkymi zivotnymi zmenami za posledne 2 roky, vyrazne pribrala, posledny rok vyrazne schudla 30kg, pracujem na sebe, na svojej psychike a pritom stale su dni kedy sa prejem natolko, ze mi je zle..nestava sa to casto, ale stava a ja sa desim co ak to nebude 1 den za mesiac, co ak to bude pravidelne? Raz za tyzden? Desim sa predstavy, ze priberiem co i len kilo
Neviem, preco pisem mozno aby som len vedela, ze nebojujem na tomto svete sama a niesom jedina , ktora zlyhala, je mi zo seba zle

bolarazjedna
22. máj 2025

Ahoj autorka, nerob si výčitky, je veľa ľudí, ktorý tým trpia, nie iba obezní ľudia, aké aj stíhli. Ibaže málokto o tom hovorí, resp nepripisuje tomu takú váhu (neprizná si, že ma problém, poruchu), resp ani si to neuvedomujú. Práveže je super, že sa snažíš to mať pod kontrolou. Ja by som ti určite odporúčala psychoterapiu, problém bude niekde v hĺbke, ak si už toľko námahy do toho dala (schudla 30kg), más odhodlanie, chceš si zmeniť svoj život k lepšiemu, komfortnejšiemu, tak psycholog ta v tom určite dobre povedie.

biba_18
22. máj 2025

ja s tým žijem už milion rokov, chodím aj k psychologičke, aj voľajaké terapie mám zaplatené - vypozorovala som že je to niečo alkoholizmus - abstinuješ, ale asi sa nikdy nevyliečiš ... v podstate je to ppp a liečiť by sa to mohlo aj na psychiatrii (ale kto pojde kvôli jedlu na 2 mesiace do nemocnice, že ...)
ale sú týždne, niekedy aj mesiace, keď som v pohode ... záleží od psychiky...
čo som sa za tie roky naučila je že si to nevyčítam - proste stalo sa a zajtra sa ide ďalej bez ohľadu na dnešok ...
a presne - mojím cieľom akejkoľvek kontroly seba nie je schudnúť - ale nepribrať 🙂 a to sa mi darí veľa rokov - tak verím že sa to podarí aj tebe ... držím palce ...

hederamonstera
22. máj 2025

Ano, tiez s tym prehravam suboj. Nepomohla mi ani psychologicka, teoriu ovladam ale prax nedavam

because
22. máj 2025

pomoc môžeš nájsť na www.chutzit.sk

sara07
22. máj 2025

začni si písat dennik, zaznač si kedy nezvladaš a preješ sa , kludne k tomu dnu len čiarku
zisti čo je spuštač
potom sa dá dalej pracovat či sa dá vyhnut alebo inak zvladnut
pripadne si zaved ritual každy den na olovrant napr k čaju niečo sladké bud keks alebo kolač alebo piškotu .. viac čaju a jeden keks napr horalku , čaj nemusí byt čierny alebo zeleny ale kludne roibos,ovocny alebo honeybush ,
je to o pravidelnosti a sledovaní seba

autor
22. máj 2025
@sara07

začni si písat dennik, zaznač si kedy nezvladaš a preješ sa , kludne k tomu dnu len čiarku
zisti čo je spuštač
potom sa dá dalej pracovat či sa dá vyhnut alebo inak zvladnut
pripadne si zaved ritual každy den na olovrant napr k čaju niečo sladké bud keks alebo kolač alebo piškotu .. viac čaju a jeden keks napr horalku , čaj nemusí byt čierny alebo zeleny ale kludne roibos,ovocny alebo honeybush ,
je to o pravidelnosti a sledovaní seba

@sara07 pisem ti , budem asi poctivejsie

sara07
22. máj 2025

spätne si to potom čitaj, analyzuj či je to len pred menzesom alebo ta niekto "depta" , alebo nezvladš situaciu , alebo len potrebuješ každy den trocha sladkého pre fungovanie a ked si ho odoprieš potom to nedáš

autor
23. máj 2025
@sara07

spätne si to potom čitaj, analyzuj či je to len pred menzesom alebo ta niekto "depta" , alebo nezvladš situaciu , alebo len potrebuješ každy den trocha sladkého pre fungovanie a ked si ho odoprieš potom to nedáš

@sara07 uz taham druhy den jedenia
Asi to bude tym ze sa blizia narodeniny
Neviem ako budem zit dalej s tym prejedanim ked mi to prerastie cez hlavu a nebudem to vediet zastavit

because
23. máj 2025

vyssie som ti poslala ink na združenie ktoré rieši tieto veci a nájdeš tam kontakty na odborníkov , pozerala si to vôbec?

autor
23. máj 2025
@because

vyssie som ti poslala ink na združenie ktoré rieši tieto veci a nájdeš tam kontakty na odborníkov , pozerala si to vôbec?

@because ano

sara07
23. máj 2025

je to o sebadispline a zvladanie svojich emocii, ked to nedavaš sama vždy sa najde odbornik , nemyslim tých čo ti urobia jedalniček na mieru

autor
23. máj 2025
@sara07

je to o sebadispline a zvladanie svojich emocii, ked to nedavaš sama vždy sa najde odbornik , nemyslim tých čo ti urobia jedalniček na mieru

@sara07 vdaka
Nie jedalnicky nepotrebujem

biba_18
29. máj 2025

tak baby ja vám poviem, oslovila som minulý týždeň výživovú kaučku - na odporúčanie svojej psychologičky - tak som sa rozhodla, že dám tomu šancu, na 4 mesiace odborného vedenia ... všetku svoju nádej upieram k tomu ...

autor
29. máj 2025
@biba_18

tak baby ja vám poviem, oslovila som minulý týždeň výživovú kaučku - na odporúčanie svojej psychologičky - tak som sa rozhodla, že dám tomu šancu, na 4 mesiace odborného vedenia ... všetku svoju nádej upieram k tomu ...

@biba_18 drzim palce daj vediet ci to stalo zato