icon

Ako zvládať stres a príjem potravy ako trojnásobná mamička?

21. jan 2024

Ahojte. Som trojnásobná mamička a deti mám vo veku 6r, 5r, 4r. Moj vek je 26rokov a výška 165cm. Pravdou je, že mám problém s príjmom potravy a schudla som na 50kg, nie preto, že by som chcela byť nejaká "top modelka" je to skôr zo stresu, z toho že je toho na mňa veľa a, že mám v podvedomí vypočítané keď nakladam napríklad polievku koľko treba ohriať..poviem si, že dám viac aby som si dala s detmi no keď naložím je to akurát na 3 porcie a aj keď si poviem, že si ohrejem aj sebe tak zabudnem. Takéto stavy som už mala veľa krát. S deťmi žijem sama a priateľ býva väčšinou dlhodobo v zahraničí. Pred tehotenstvom bola moja normálna váha 62. Možno je to aj tým, že stále niečo robím. Nemám vo zvyku sedieť a oddychovať ale upratujem, varím ...po čase som prestala pociťovať hlad....a dochádza mi energia, stále som unavená. Každý sa pýta prečo nejem no mám pocit že mi nerozumejú. Má niekto tiež podobný problém? Možno to je trošku aj o psychike (moja matka mala podobne problémy až dostala anorexiu a bulímiu, tiež mala 3deti) možno ma niektoré odsudite ale je mi to jedno pretože ten kto nezažije, nepochopí ...ak je tu nejaká mamička ktorá rozumie tak budem rada ak sa ozve. Ďakujem aspon za prečítanie .

deti95060810
21. jan 2024

poznám... mám to zo stresov a z migrény...koľko teraz vážiš? ja som vyššia ako ty a mám 52 kg...

reanda
21. jan 2024

vies, kde je tvoj problem.. tak ho ries.. naco ti bude dobre o tom iba rozpravat? .. staraj sa o seba, nezabudaj na seba, nedavaj sa na posledne miesto..
napr. jednoducha prakticka rada - ked nakladas polievku, naloz najprv sebe
a preber s manzelom vase fungovanie.. mat v tak mladom veku tri deti po sebe a muz v zahranici, to nie je najlepsi model pre zivot

januska12323
21. jan 2024

Naber všetkým aj sebe a jedzte všetci spolu. Čo robíš keď oni jedia?

deti95060810
21. jan 2024

@januska12323 no čo - behá okolo detí... kto má viac detí , pozná to veľmi dobre...

autor
21. jan 2024
deti95060810
21. jan 2024

@reanda neviem či je to až tak dobrá rada resp. či sa dá "uplatniť aj v praxi" ... 🙄

deti95060810
Autor odpoveď zmazal
deti95060810
21. jan 2024

nedávaš deti do mš?

autor
21. jan 2024

@reanda zajtra nastupujem do práce ako čašníčka a chytám z toho depku pretože v tomto období mám akoby spomalené myslenie a bojím sa že ma to ovplyvní v práci. Priateľ povedal že keď sa bojím tam ísť tak môžem ostať doma ako žena v domácnosti ale mám to aspoň skúsiť no ja chcem pracovať ...nechcem sedieť doma pretože mám deti a viem že pracovať musí každý, navyše práca ako čašníčka ma baví.....o mojich problémoch nevie nikto no pýta sa ma či som jedla pretože je preč pár týždňov a zbadal že som schudla ,nadáva mi prečo nejem... Priateľ nieje biologicky otec detí. S deťmi som 24h denne ja ak nerátam čas kým sú v škole v škôlke.. väčšinou sme sami doma ...kamarátky nemám ani jednu stále sme len sami alebo u mojej babky na návšteve...

nevenka
21. jan 2024

@deti95060810 ja sa viem aj pri 4 najest ako clovek...🤔
@autorka toto je uz podla mna na lekara. V dobrom.

januska12323
21. jan 2024

@deti95060810 6, 5 a 4 ročné deti vedia jesť už sami. Všetci pekne za stolom, kto odíde alebo bude rozhadzovat jedlo môže odísť a jedlo už teraz nedostane. Určite sa dá naučiť. Aj mama musí jesť.

reanda
21. jan 2024

@deti95060810 preco by sa nedala? je na tom nieco nezrealizovatelne, nalozit na tanier najprv sebe?

domkakvet
21. jan 2024

Treba ti jest, lebo nebudes zvladat ani pracu, budes z nej unavena.

reanda
21. jan 2024

ak ta praca bavi, je dobry napad ist pracovat.. nemysli dopredu na to, co by sa mohlo pokazit.. sustred sa na to, co ta na tom bavi.. a celkovo sa sustred na malickosti, jednoduche veci, ktore pre seba mozes urobit.. neviem, ale podla mna napravit to, ze sa 'zabudas najest' nemoze byt az tak tazke, pri troche chcenia.. hlavne, ked uz mas takto vacsie deti.. ono to je samozrejme komplexnejsi problem, kde by ti isto pomohla terapia s odbornikom na psychiku, ale s tymi jednoduchymi vecami mozes zacat sama uz teraz.. nie je to zlozite..

kat_
21. jan 2024

a kto sa ti postara o deti ak tam odkvacnes? prvej si naloz vzdy sebe! lebo ak ty nebudes ok, nebudu ani deti

euka210
21. jan 2024

No ja mam 167cm a 50kg som mala na skole, pred detmi 58kg, po 3 detoch 65kg, ale v 26r som ja estelen zacinala s detmi.
Ja som ten typ, ze pri unave proste jem, aby som mala energiu. Schudla som len pri uzkostiach.
Ked vies, kde je problem, tak si povedz a daj rezim, ze sa proste musis najest. Ale chapem aj stiahnuty zaludok zo stresu a pod.ked je toho vela. Je na tebe, ci s tym chces realne nieco robit.

mabenn
21. jan 2024

prebrala si matkin vzorec, najvyssi cas riesit to

majlo1234
21. jan 2024

Kazdy ma iny vztah k jedlu, ale tvoj nie je zdravy. Ja sa najem vzdy, u mna je skor opacny problem😊 ale teda mala by si svoj wellbeing dat na prve miesto, pretoze zbytocne zoslabnes a potrbeujes sily na to, aby si sa starala o deti.