Ako zvládnuť chudnutie počas menštruačného cyklu?
28. aug 2025
Ahojte, schudla som 25 kg a neviem sa ďalej pohnúť. 10 dní pred menzesom ma začnú bolieť prsia. Som dosť unavená a vaha skoci + 2 kg, po menzese vaha skoci naspäť a chcem pokračovať v chudnuti ale kým sa pohne ďalej už je zase pred cyklom a moje snaženie sa v keli. Mam 48 a menzes od januára chodi ako chce. Cvičím. Vela Chodím. Snažím sa zdravo stravovat. Ale v poslednej dobe ma tieto predmenzesove zvýšenia vahy úplne demotivuju. Ako to riešite Vy co ste schudli 30 a viac kg?.Chcela som dat dole do konca roka ešte 5 kg aby bolo mínus 30 ale takýmto tempom to asi nedám. Dakujem za rady.

@anonym_autor
Ahoj, ja mám 50 rokov, a za 2 roky sa mi podarilo schudnúť 20 kg...tiež cvičím, upravila som stravu, vyradila alkohol. A od minulého leta som sa zastavila - trvalo to pol roka - 1 kilo hore, 1 dole - proste dokola - a potom som si povedala, že nie je dolezité dokedy, ale hlavne že tie kilá sa pohnú dole...tak som si pridala ešte silový tréning (viac činiek), zvýšila príjem bielkovín, viac sa "ponorila" do jedla - skrz KT - a od januára sa to pohla - ďalších 6 kg dole, ale hlavne opticky postava vyzerá inak...ale čo je hlavné, nehovor si dokedy, ale hlavne že to pojde dole - a ono pôjde....ja som tiež nestihla svoj limit do 50-tky (mám budúci týždeň-))), ani do stužkovej detí to tiež nestihnem - no a čo...vyzerám lepšie ako pred rokom, cítim sa lepšie ako pred rokom...a hlavne, ja som v pohode davala dole 2 kg za mesiac a teraz aj to 1 kg ide ťažko - a cez leto a jeseň obzvlášť - skús si povedať, že do zimy sa stabilizujes a od januára znova začneš...podľa mňa je dolezité aj to, že tá váha ti stojí. Pravdepodobne si telo zvykklo na ten prísun kalórií a potrebuješ trochu znížiť príjem.