Ako zvýšiť vlákninu v strave?
Ako zvýšiť vlákninu? V KT jej mám málo
Ako? Cim? Vlocky mi nechutia
V KT nie je vlaknina nastavena spravne, lebo mnohe potraviny ju tam proste nemaju vlozenu, takze v podstate nedosiahnes hodnotu, aku mas podla KT mat (ale v reale ju zrejme mas).
@ssimusska zeleninu a ovocie jem kedze som v procese chudnutia
Pecivo som vymenila
Pisem ze vlocky nemam rada
Strukoviny jem, orechy tiez
Pijem 3-3,5l vody
@ssimusska prepocitavala som 3x
Realne skusenosti si mi ziadne nenapisala ale skorpirovala
@ssimusska clovek ani tu uz naozaj nenajde normalne odpovede vsetko len chat gpt umela inteligencia
Kde ten svet spene
@autorka tá umelá inteligencia len vypísala presne všetko čo robím aj ja a platí na každého človeka, ale to som ti už napísala 🙂 myslím si že odpoveď je úplne normálna. A pokiaľ dobre vidím moju skusenosť som ti napísala 😉 zbytočne by som tu tu písala litánie, keď presne to iste vyhodí aj Ai
Tiež som to kedysi riešila a nijako nevyriešila. Pokiaľ som v ten deň nejedela strukovinový obed, tak jej nikdy nebolo podľa tabuliek dosť. Tak to neriešim.
ja som vlakninu doplnala psyliom. Najdes ho aj v KT. Aj ked som prioritne nedoplnala koli KT, ale celkovo traveniu a vylucovaniu a tuk tuk splnilo ucel aj jednemu aj druhemu. Objednas bezne na nete, ja som bravam z gymbeam-u. Nieje to vrcholna delikatrsa, ale ani nic hrozne.
Trošku vďačnosti by nezaškodilo autorke za ten prvý príspevok. Ja odporúčam jablko.
Psylium, ak máš rada sladké pomel ovsené vločky s orechami, semienkami,pridaj kakao, proteín s príchuťou,zalej vodou mliekom,môžeš dať kokos to je tiež vláknina,daj do pohára ,na panvicu mrazené ovocie aké chceš trochu vanilkového cukru ,tri hu to opraz a daj na vrch,do chladničky na noc a máš raňajky alebo len mlsanicu
Mne v skupinke poradili cakankovy sirup, a je to skvelá vec, určite odporúčam, obsahuje veľa vlákniny a málo sacharidov. S ním určite nebudeš mať problém dosiahnuť hodnoty v tabuľkách.

Toto mi vyhodila umelá inteligencia :
Zvýšenie vlákniny v strave môže mať mnoho zdravotných výhod, vrátane podpory trávenia a pomoci pri udržiavaní stabilnej hladiny cukru v krvi. Tu je niekoľko tipov, ako jednoducho pridať viac vlákniny do svojho každodenného jedálnička:
1. Zaraďte viac ovocia a zeleniny – Sú bohaté na vlákninu, najmä ak konzumujete aj šupky (napr. jablká, hrušky alebo uhorky).
2. Voľte celozrnné produkty – Namiesto bieleho pečiva alebo cestovín vyberte celozrnný chlieb, hnedú ryžu alebo celozrnné cestoviny.
3. Pridajte strukoviny – Fazuľa, šošovica, cícer a hrach sú bohaté na vlákninu. Môžete ich pridávať do polievok, šalátov alebo ako prílohu.
4. Skúste ovsené vločky – Ovsené vločky sú výborným zdrojom rozpustnej vlákniny, ktorá pomáha udržiavať hladinu cholesterolu.
5. Orechy a semienka – Mandle, chia semienka, ľanové semienka a slnečnicové semienka sú skvelým zdrojom vlákniny a možno ich ľahko pridať do jogurtu, smoothies alebo šalátov.
6. Viac pite – Pri zvyšovaní príjmu vlákniny je dôležité aj dostatočne piť, aby sa predišlo zápche, keďže vláknina na seba viaže vodu.
Skúste postupne zvyšovať príjem vlákniny, aby sa tráviaci systém prispôsobil, a vyhnite sa náhlemu navýšeniu, čo by mohlo spôsobiť nadúvanie alebo diskomfort.