Aký máte tep pri behu pri chudnutí?
zalezi od veku aky mte tep pri behani ja mam aj 182 tep a to bezim asi minutu malo neviem skusam no stale mam vela tep ☹
ma tu niekto beziaci pas? potom na akej rychlosti by som mala behat? behavam na č.8 tych 30 min, ak sa mi to zda pomalee dam na 9 ale to sa mi zda uz ze sa moc zadycham...
tep 182 je urcite velmi vysoky a nebezpecny pre srdce!
Zaobstaraj si pulzomer,ten je presnejsi ako rucne ho merat,a behaj radsej dlhsie trasy a s pomalym tempom,vyssie uz ti jedna pisala vzorec na vypocet tepu,ale celkom optimalny je ho mat okolo 140 (ak nemas vek na 40 rokov a nadvahu vysoku)
@dominika147
ja nebeham na bez.pase lebo man to nudi,a behavam vonku,ale skus tie intenzity striedat 😉
naučiť sa všetko o chudnutí a športovaní je umenie... hlavne keď sa to stále mení .. 😖

@dnika2 Ahoj, ja behám pravidelne a úplne najjednoduchšie si nadstavíš beh na chudnutie tak, že keď beháš, musíš byť schopná pri tom aj rozprávať. Takto behať by si mala vydržať 20 - 40 minút. Pri behu nejde o rýchlosť, ale o vytrvalosť. Inak tepová frekvencia by mala byť 50 - 70% maximálnej tepovej frekvencie. Maximálna tepová frekvencia je 220 - tvoj vek. Napr. máš 25 rokov - 220-25 ´= 195 to je tvoja max. tepová frekvencia a zo 195 tých 50 - 70% teda pri behu by tvoj tep nemal presiahnuť 136 úderov - inak spaľuješ svaly a nie tuky.