zalezi od veku aky mte tep pri behani ja mam aj 182 tep a to bezim asi minutu malo neviem skusam no stale mam vela tep
ma tu niekto beziaci pas? potom na akej rychlosti by som mala behat? behavam na č.8 tych 30 min, ak sa mi to zda pomalee dam na 9 ale to sa mi zda uz ze sa moc zadycham...
tep 182 je urcite velmi vysoky a nebezpecny pre srdce!
Zaobstaraj si pulzomer,ten je presnejsi ako rucne ho merat,a behaj radsej dlhsie trasy a s pomalym tempom,vyssie uz ti jedna pisala vzorec na vypocet tepu,ale celkom optimalny je ho mat okolo 140 (ak nemas vek na 40 rokov a nadvahu vysoku)
@dominika147
ja nebeham na bez.pase lebo man to nudi,a behavam vonku,ale skus tie intenzity striedat
naučiť sa všetko o chudnutí a športovaní je umenie... hlavne keď sa to stále mení ..
@dnika2 Ahoj, ja behám pravidelne a úplne najjednoduchšie si nadstavíš beh na chudnutie tak, že keď beháš, musíš byť schopná pri tom aj rozprávať. Takto behať by si mala vydržať 20 - 40 minút. Pri behu nejde o rýchlosť, ale o vytrvalosť. Inak tepová frekvencia by mala byť 50 - 70% maximálnej tepovej frekvencie. Maximálna tepová frekvencia je 220 - tvoj vek. Napr. máš 25 rokov - 220-25 ´= 195 to je tvoja max. tepová frekvencia a zo 195 tých 50 - 70% teda pri behu by tvoj tep nemal presiahnuť 136 úderov - inak spaľuješ svaly a nie tuky.