icon

Beh a chudnutie

zuzka2010
20. feb 2012

ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..

yanni
15. júl 2013

@megba no posli. Ja som to len tak zo srandy, necakala som vyhru. ved aj naco. Triciek mam habadej a tie adidas sice stoja 30-40 € ale oblecko clovek nezoderie. Boty by boli lepsie 😀 A tiez takmer na kazdom maratone clovek dostane triculo. Ale na druhej strane, taketo nieco fakt potesi 😉
Ja tiez asi este poslem, mam ich dost, ale väcsinou z triatlonu, ale co, ved tak sa clovek tiez nabeha 🙂

yanni
15. júl 2013

@mojinecka nebudu tam Toi Toi? Ja co som obsolvovala behy, tak vzdy na trase boli prenosne toalety. Vdaka bohu ja tento problem nemam, odbehne aj pol maraton bez potreby, ale je vela sportovcov co maju problemy.
Uz sme to tu trosku preberali, s tym zial nic nenarobis. Dufaj, ze tam bude zachod. A kedy ta to chyti? 5 km je nic, to sa crevka ponatriasaju a hned musis "bezat"? A keby si pred behom nic nejedla? Hmmmm ale co viem, staci sa napit vody a uz to frci.

ververka
15. júl 2013

@mojinecka ja mam taky isty problem . preto mam respekt pred takymito behmi.
zistila som, ze ked som proste nebola cely den, tak nemozem ist bezat, pretoze to hned pride ako sa rozhybem.
A taktiez ked si dam tesne pred behom do 2 hodiek.
Ale niekedy to pride aj len tak z cista jasna :/
Obcas beham mesiac uplne v pohode, a potom tyzden po sebe kazdy den. Neviem cim to je :/

erique12
15. júl 2013

ahojte, pridavam sa aj k vam beziacim 🙂
dnes idem vecer o pol deviatej, zase som pribrala, uz sa nemozem na seba kukat🙂
ako bicyklujem par krat do tyzdna, ale evidentne je to malo 😖

mojinecka
15. júl 2013

@yanni tajne dúfam, že tam nejaké Toi Toi budú ( to sú želania hmm 😀 ) alebo zbehnem do Auparku, lebo sa beží popri ňom, ale to by ma asi diskvalifikovali....no ja som kávičkarka a tým, že ešte kojím, som ich zredukovala na 2 denne. Tak som skúšala, nedať tú druhú poobede, ale aj tak sa črievka rozhýbali na trase. U mňa sa to začne hýbať tak po 3-4 km a hlavne keď si poviem, fajn nič sa nedeje bežím ďalej. A zrazu utekááááám hľadať WC. A keby som sa pred pretekmi napchala banánmi a ryžou?

mojinecka
15. júl 2013

@ververka ja som začala behať len teraz na jar, aby som zhodila kilá po tehotenstve a vyvetrala si hlavu. Toto bola jedna z motivácii, čo sme si s kámoškou dali. Najskôr som si povedala, že kde ja dám vyše 9 kilákov. A teraz vidím, že problém bude v tom, aby som sa na trati nepos..la. A stravu si nejako nemenila?

yanni
15. júl 2013

@mojinecka ja som tiez kavickarak. Ale ma to chyti hned po rannej kave este doma, preto musim vstavat minimalne hodinu pred odchodom do roboty aby som sa este v klude doma vytoto. A potom mam cely den pokoj. Tiez som uz ale zredukovala dennu davku na 2 kavy.
Neviem ci banan pomoze. Ja jem pred kazdymi pretekmi banan. A na polmaratone este niekde v pol trasy pol bananu. No a dva krat po pohari iso a inak uz len cistu vodu. Na kompletnom maratone uz clovek potrebuje aj 1-2 PowerBar alebo podobne sracky. A z toho moze byt doslova sracka. Tie tycinky su mi suche a z gelov sa idem povracat. Brrrr. Ale jest sa musi, lebo to clovek nevydrzi.

mojinecka
15. júl 2013

@yanni ďakujem za názor. Ešte mi napadlo, že keď kojím, či môžem také tie iso drinky a power tyčinky? Nevieš náhodou? Ešte som to neskúšala, ani nejedla, ani nepila. Ja behám len tak amatérsky...

yanni
15. júl 2013

@mojinecka no ja tiez len tak amatersky 😀
Tak to ti ja neviem. Tycinky hej, to je vsetko müsli. Gely musim kuk vecer ake to ma zlozenie a tie isonapoje to nie je väcsi humus ako kola. Ale ako a ci vobec to mlieko ovplyvni ti fakt neviem povedat.

mojinecka
15. júl 2013

@yanni och tak to radšej nebudem pokúšať, ten môj ciciak je aj tak dosť citlivý na to, čo ja zošrotujem. Ale mooožeš kuknúť na zloženie, len pre zaujímavosť, ak by to veľmi neobťažovalo, ďakovala 🙂

megba
15. júl 2013

@yanni iontaky urcite nie ako gatorade a pod., to nepi ked kojis, to by sa nemalo... ja by som asi aj s tymi tycinkami opatrne, asi podla zlozenia ale napoje radsej vynechaj...

malamargotka
15. júl 2013

ahojte bezkyne, precitala som si par stran z tejto temy a kedze sa uz troska vymyka zaciatku a ste tu doooost pokrocile chcela by som vas poprosit o radu. Behat zatial chodim iba obcas a to iba ked je pekne pocasie, kedze nemam nic nepremokave chcela by som si kupit nejaku bundu do takeho nijakeho pocasia a nasla som tuto trojkombinaciu http://www.sportsdirect.com/karrimor-3in1-water... . Co myslite moze byt alebo by ste mi odporucili nieco ine?

donkacik
15. júl 2013

@malamargotka ahoj, pri bundách, ak majú byť nosené pri behaní, je potrebné si okrem vodného stĺpca pozerať všímať aj priedušnosť. ani pri jednom by som nešla pod parametre 10000 a to hovorím skutočne tú najspodnejšiu hranicu. úplná topka, bundy s membránou gore-tex active shel,l sú nepremokavé (vodný stĺpec cca 30000, ale to je pri gore ťažko povedať) a priedušnosť 60-70000. lenže také bundy stoja +- 300 eur. osobne ani keď trošku popŕchavalo (tak, že som vedela, že nepremoknem), som nešla behať v membránovej bunde. a ak bola intenzita vyššia, nešla som behať vôbec. do bundy, ktorú si si vybrala, by som osobne nešla.

romanovic
15. júl 2013

@yanni mobil Sony Xperia, vrrr! Zajtra mu davam dalsiu sancu....

malamargotka
15. júl 2013

@donkacik no, ale ja beham rekreacne nemam za ciel zvladnut polmaraton ani maraton a tiez financne prostriedky mam obmedzene takze si nemozem dovolit ani bundu za 60 eur nie to za 300 (väcsina mojej brigadnickej vyplaty 🙂 )

donkacik
15. júl 2013

@malamargotka minulý rok som behala celý a ozaj som sa bez nej obišla. ak hovoríš, že nemáš v pláne podávať žiadne mega výkony, tak asi nebudeš taký maniak, aby si chodila behať za dažďa. tým pádom načo ju kupovať? je to tvoja vec, len sa zamýšľam. osobne si myslím, že investícia do topánok, ponožiek a funkčného trička je dôležitejšia, lebo to sú veci, ktoré ti treba pri každom jednom behu, nie raz za čas. toľko môj pohľad na vec.

malamargotka
15. júl 2013

@donkacik tie uz mam 🙂 a dakujem za nazor urcite este zvazim kupu

bonaquaba
16. júl 2013

Ahojte baby
po dlhej dobe sa pridavam aj ja, dnes odbehnute 4 km za 40 minut a mm mi vravi,ved to chodzou rychlejsie prejde ako behom, tak ma pekne motivoval ☹

romanovic
16. júl 2013

Dnes 10km, GPS sa mi zase zaplo ku konci a nameralo mi 3,7 km/hod. 😀 😀

romanovic
16. júl 2013

@bonaquaba Nedaj sa!!! Je super, ze behas!!!!

mayca20
16. júl 2013

ja som ani necvicila baby, ani nebehala a dala som dole 17kg za 2-3mes jednou super dietou, ktoru mi napisal jeden trener za maly poplatok a nelutujem 🙂

romanovic
16. júl 2013

@mayca20
Gratulujem!
...my behame, lebo nas to bavi... 😉 😉 😉

yanni
16. júl 2013

@mayca20 ja tiez gratulujem ale ako
@romanovic pise, aj ja beham lebo ma to bavi a to je taky nadherny pocit, ked niekde na maratone prebehnes cez ciel. Ja napr. nebeham lebo chcem ci potrebujem schudnut. Pohyb, zdrava strava (samozrejme k patri aj coky a gumace 😉 ) je uz moj zivot a ziadna dieta toto vsetko nenahradi 😉

mayca20
16. júl 2013

@yanni mna zase naplnaju ine veci... som rada, ze kazdy ma to svoje 🙂

yanni
16. júl 2013

@mayca20 tak to ma byt. Ale ak ti nejde o behanie, tak si v nespravnom fore 😕

ververka
16. júl 2013

@mayca20 To sem velmi nepatri. Tu ludia behaju aj pre ine veci nez pre schudnutie.
Najma ak ti po diete zostane mlandrava koza na tele a ovisnute brucho a prsia (ak pocas nej necvicis).

A okrem toho, myslim si ze take razantne chudnutie (ak si nemala vyse 100kg) nie je zdrave.
Ale vela stastia.

yanni
16. júl 2013

babyyyyyyyyyyyyyy ja mam take fofry. Hroze. Uz nestiham ani dychat. A uz aj zabudam. Som sa vcera vecer pozerala na tu buksu s tym Isopraskom a normalne som bola ako v deliriu, nevedela som co som s nou vlastne chcela 😀 😠 Napadlo ma az v posteli, ze pozriet zlozenie. Ale to uz bola polnoc, tak ja vstavat koli prasku nejdem 😕

Inak sa chystam dnes na mojich 10 kilakov, som zvedava, ci sa k tomu dostanem. Ako sme v nedelu vecer prisli z toho triatlonu, tak len periem a zehlim a gruntujem, svihne ma. Dnes este kufor nabalit, chlop zajtra zase odlieta. My sme uz ako kocovni cigani. Moje nervy.

@romanovic hihiiiiii, riadna rychlost 😀 😀 😀 ´Jaaaaaaaaaaaaaa mobil. Mam s tym vlastne skusenosti. Hroza prehroza. Ja mam Samsung Galaxy II a mam tam Nike-Running-App. Celkom fajn App ale to GPSko niekedy na nervy. Tak uz len hodinky. Nic ine. Tie funguju super. Ja na ne fakt nedam.

@malamargotka ja beham naozar dost ale poviem ti, ze taku bundu nemam. A ani moj muz, co uz je pomaly ale isto "fanatik". A v peniazoch to nie je. Tych mame dost. Ale to vobec nepotrebujeme. Muj ma len na bicykel hrubu ale na behanie nemame vobec. Dolezite je to, co mas oblecene priamo na tele. Ta 2-3 vrstva nie je az taka dolezita. Termo funkcne tricko, mam dokonca aj oteplene, tiez rovnake spodky, spodne pradlo (nohavicky mam funkcne na zimu a na leto), ponozky napodobne. Na to termo normalne funkcne dlhe tricko. Tretia vstva je u mna normalna mikinova bunda na zips s kapocnou. Tiez dolezite bezecka ciapka (Windstopper). Mas tensie aj hrubsie. Windstopper rukavice. Ked mrholi nie je problem, ked leje bud jednoducho nejdenm alebo keby malo prsat tyzden vkuse, tak mame vo fitku 10tkovu permanentku. To nas vyjde lacnejsie ako byt riadny clen, kedze ja behat na beziacom pase a v miestnosti neznasam. Fakt len v krajnom pripade. Vonku na cerstvom vzduchu je to uplne nieco ine.
Inak takto oblecena ako hore popisane (tri vrstvy) som aj pri minus 20. Ziadny problem. Chripku som mala naposledy zaciatkom roka 2008.

yanni
16. júl 2013

inak baby, kto vsetko ide na Kosicky maraton? Mohli by sme dat nejake stretko, co poviete?

yanni
16. júl 2013

tak tu su tie ingrediencie: http://www.powerbar.de/#produkte

Mame ten Isomax Bloodorange. Ked kliknete na obrazok, tak je tam aj zlozenie. Este sme vyskusali tu tycinku, Natural Energy Cereal. Ta sweet`n salty je celkom fajn ale pocas behu nestravitelna. To je sucheeeee. Tie gely mame inu znacku, musim kuknut, potom pisnem.

romanovic
16. júl 2013

@yanni Noooo, ja asi az v buducom zivote... 😀