Beh a chudnutie
ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..
ja dnes 6 km za 39 min....napodiv sa mi celkom dobre behalo...akurát ma teraz strááášne štípe v nose
Tot par dni dozadu som chvalila GPS a dnes sa za hodinu vobec nechytilo, vrrf! Ale tych 9,5-10 som v tom vetrisku dala. 😉
cafte zenue. Tak vidim, ze nam o nejak nejde. Ale aj snaha sa rata a treba ostat v pohybe. Ja som total vyflusnuta, nestiham nic. Ale davam kazdy druhy den nejake tie kilometriky. Cas nic moc, stale bolesti ale uz som z nicnerobenia bola nervozna. Chlap je zase mimo, takze som rada, ze som rada. A furt beham po tme. Akurat nedela mi vysla cez obed. Inak dnes bude asi len nejaka rychlejsia 5tka, bez chlapa mi nevychadza cas. Cela domacnost je na mne´a uz asom zacala aj vianocne vypekat, tak aj s tym mam len roboty grrrrr
Inak u nas do dnes rana nasnezilo, skoro ma porazilo grrrrr
baby zo mna je bezec-kripel, stalen ebeham, ozvalo sa opat lytko. tak som sa na to vykaslala a chodim apson 2-3x do posilky na bicykel a orbitrek. BUduci tyzden vysledky z magnetickej rezonancie, lebo nikto mi nevie povedat, co to je. Hlavne som cakala, ze ked nebudem behat, tak to bude apson ustupovat a ono sa to akurat zohrsilo. Pri pohybe to neboli, ale potom v klude na druhy den akoby mi noha horela.
Celkovo mi zistili znizenu imunitu, horsie sa mi vsetko hoji. Beh mi strasne chyba, ale v prvomrade sa potrebujem dat doporoadku, alebo to po 30 ide uz len dolu vodou 🙂?
@janinkakvetinka Ahoj, aj ja som taka pomalsia, nemam na tieto casy tu, tak som rada, ze aspon niekto je tu ako ja 🙂 mozme si trebars porovnavat casy, aby sme sa zlepsovali, teda pokial je to tvoj ciel 🙂
inak ja som bola jazdit na koni, to som dostala ako darcek, lebo som to chcela vyskusat a mam taku svalovku, ze nemam sancu behat, ledva chodim. Snad zajtra uz nieco dam 😀
Ahojte baby, ja sa dnes chystam na dlhsi beh, 9km. Dufam ze sa mi to v tej zime podari, lebo pohodlnost je silny nepriatel, ze? Ale chcela som sa opytat, pouzivate nejaku specialnu stravu pri behani? Alebo nejake doplnky, kamoska mi odporucala carnitin. Chcem zhodit tak 5 kg najlepsie do vianoc.
@marfigirl no poviem ti tak...v nedelu bude 8 týždňov, čo som začala behať. Mojim hlavným cielom je schudnúť...no miestami mám pocit, že už nevládzem...potom ten pocit odíde...a za chvílu zas príde :D (momentálne je tu)..mojim cielom byť na váhe max 65 kg...teraz som na 72, pred tými dvoma mesiacmi to bolo 78. 72 bola taká moja stála váha, len posledný polrok som sa nejak zguľatela...tak mám pocit, že tú hranicu 72 ani neprekonám :/...mám z toho depku, snáď to prejde. Okrem toho chodím v utorky cvičiť a snažím sa doma denne civičiť aj brucho - keďže po dvojčatách nie je moc pekné. Čo sa týka behania, tak behám každý deň na bežeckom ovále. To, že zabehnem 20 koliečok sa mi zdá super - samozrejme oproti ostatným babám tu-je to smiešne, ale pre mňa je to už fakt super výsledok, lebo ja som na začiatku nevládala ani jedno kolečko. Minimálne sa nažím zabehnúť 15 koliečok a tých 20 som zatiaľ dala len 3 x. A to som po nich úplne vyfľusnutá. Ale snáď prídem do štádia, že tých 20 raz bude takých, ako teraz 15...toľko k môjmu behaniu a chudnutiu..teraz napíš Ty...(sorry za tú depku, snáď to čím skôr prejde)
@janinkakvetinka
@marfigirl ja sa mozem k vam tiez pridat, ja som tiez pomala a nechytam sa na niektore tu ani zdaleka 😵
@janinkakvetinka no ja nechudnem, aj ked sa to tu vola beh a chudnutie 🙂 Beham kvoli tomu, ze mam sedave zamestnanie, cely den v podstate sedim, najprv v aute a potom praca, znova auto, potom ulohy s malym...a zacala som byt taka mlandrava, mam maly zadok, taky padnuty a aj ten som chcela posilnit a potom ma bavi sportovat, aj ked sa mi vela krat nechce a bavia ma aj rozne sutaze (nie kvoli vyhre, ale atmosfere) a preto sa chcem zlepsovat.
podla mna prekonac hranicu 72, len to mozno bude tazsie, ale zotrvaj a pojdes este dolu. Nezabudni si niekedy aj oddychnut, no a potom je to o strave. Tak ty nam pis svoje vysledky vo vahe, budeme sa tesit s teobu 🙂
ja som tiez dnes vybehla, muz je prec, mam dofcu, kedze od 9-11 by som toho v robote asi moc nespravila, kedze musim deti do skolky odviezt. spom si dnes isla dat pole, kedze som sa neponahlala. no veru, fucalo jak sibnute a na niektorych miestach som mala pocit,ze idem krokom (ved otvoreny priestor), mlaky uz boli zamrznute...dala som nieco cez 7 km, cas ani nepisem,ale kedze sa v zime snazim behat dychajuc nosom a navyse ten vietor, tak som spokojna...kazdopadne ak sa nic nestane, este sa aj zajtra chystam...to zadostucineie po takom narocnejsom behu veru stoji za to
@marfigirl
@janinkakvetinka
ja v zime tiez behavam vyrazne pomalsie. v lete je to medzi 5.20-5.40/km, teraz davam nieco zlahka pod 6...ale uz sa nestresujem, som rada,ze mi presli moje zavrate
@iconka ale nevyprávaj :D, ty patríš medzi najlepšie...skúšla som nejaký koláč z tvojich receptov, aj ked som si to trošku upravila...urobila som si muffiny, je tam všetko možné okrem múky a cukru
@marfigirl tak jasné že som upravila aj stravu, aj ked nedostatok cukru na mne vidno-som nervozna :D...a presne akopíšeš ty, tiež mám sed. zamestnanie...auto...úlohy...a okrem toh opečiem torty - síce už len sporadicky...ale ked je komu, tak urobím...Mňa behanie nikdy nebavilo-len túto poslednú dobu-sama sa tomu čudujem, čuduje sa manžel...deti...a rodina :D
@janinkakvetinka tak to mas obdiv, ja sa toho sladkeho nemozem zbavit :(
@janinkakvetinka ja a najrychlejsia? Noo, bolo by to krasne, ale to naozaj nie som. A som rada, ze si si inspirovala mojim fotoblogom ;) ucel splneny 🙂
@marfigirl ja odkedy beham, tak si meram a zapisujem kazdy beh, ale je to ako kedy. Dnes som napr. dala svoju doteraz najrychlejsiu 5tku a to presne za 24:22, ale to teraz mam take obdobie, ze uz asi 5.krat som zlepsila svoje rekordy, ale doteraz ziadna slava. Neviem, ci som ta tym motivovala 🙂
Odbehane, dnes 11,2km. Najskor rychlejsia 5tka sama a potom sa pridala kolegyna a s nou este vegetnych 6,2km 🙂
ja dnes 15 kolečiek za 30:44
@iconka budem musieť zas popozerať nejaké normálne jedlo-nie koláče, lebo tuším už zajtra nemám čo jesť
Dobre ranko, brrrrrrrrrr minus 10. Riadna kosa.
Tak ja vcera len 5tku. Ale ja nejak nemam cas. Tak za 25 min a po tme, uz ma porazi. A to som este isla skor z roboty aby som nemusela po tme a nic z toho grrrrr
Inak ja sa pridavam k tym, co v zime behaju pomalsie. Kratke trate odbehnem v celku rychlo ale cim dlhsie tym pomalsie. Ino to ma aj s tou regulacio tepla nieco spolocne. Telo musi viac energie vydat na "zohrievenie". A tiez neznasam tie vrstvy oblecenia. To uz mozem ist rovno behat v paperovej bunde. A po tme ma chytaju nervy. Ja sa ani tak nebojim, ze ma niekto prepadne ale ziadne poulicne lampy. Nieze niekde vhupnem do nejakej jamy co este nepoznam a clenok v ri....
Jaaaaaj kedy bude letoooooo?
@yanni presne aj ja saa bojim jam na chodnikoch a na Strkovci, ked nesvietia lampy. Nemozem si dovolit nejaky vyron, nebodaj zlomeninu, takze vcera rano som klusala po VYSVIETENYCH fuciacich bratislavskych asfaltovych uliciach... Inak kopec obrubnikov - nic moc na moj klb, vedome nepouzivam lavu nohu, takze pri zoskokoch a vyskokoch na obrubniky drobcim, kym nastelujem druhu nohu 😀 😀
ahojte,
no ja som vcera predsa len isla behat. zial mozem pisat iba cas, 36 minut 🙂 napriek svalovke sa mi behalo dobre. Ja som sla na jazera slnecne, ale isla som po 20.00, aj napriek tomu, ze tam je svetlo, sa tam bojim. Behala som potom po uliciach, inak je to prijemna zmena.
Dobre, ze som si kupila celenku v lidli, super vec.
Nosite aj rukavice uz?
@iconka no to si fakt podla mna rychla. Neviem si zmerat 5km, ja viem iba tych 6km, aj to iba preto, lebo vtedy na jazerach bola ta sutaz a zostali tam sipky 🙂
Neviem co mam robit s tym GPS. Najradsej by som si kupila hodiny, keby neboli take drahe. Ale aj to sa bojim, aby mi fungovali. Ci by nebol lepsi krokomer...
@janinkakvetinka jaaaaaaaaaaaaaaj svetielko mam.My mame asi vsetko. Ale ja to taaaaak neznasam. nejak mit to "skakajuce" svetlo vadi. Moj muz je tiez taky exot, ten tiez si radsej vyvali nohu ako svetielkovat ;-DDDDDD
@marfigirl kup si hodinky. Ja som s mobilom tiez mala len problemy. Odkedy mam digose tak super. V pohode. A uz su vyskusane v roznych krajinach, za rozneho pocasia a GPSko naskocilo za par sekund. A drzi sa celu dobu.
Rukavice nosim uz davno. Ja som dost zimomrava grrrrrr
@yanni aké hodinky? lebo ja mám práveže obyčajný telefon a už kôli tomu behaniu som sa strojila na android nejaký...

dnes aká kosa?! :D bola som so synátorom u lekárky a ako píše opica, miestami sa nedá ani dýchať...som zvedavá, čo dnes vykúzlim...pobolieva ma hrdlo...ale snažím sa klin klinom vybiť