icon

Beh a chudnutie

zuzka2010
20. feb 2012

ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..

iconka
3. dec 2013

@janinkakvetinka ake mas meno na garmine? kludne si ma pridaj, ja som tam pod menom zuzkazuzu 😉 Inac, ja som si aj myslela, ze to ihrisko tvoje ma 250m, ja tiez behavam po takom 😉 A ja som uz odbehla urcite aj pomalsie, to sa fakt neboj. 😉

janinkakvetinka
3. dec 2013

@iconka také isté mám, ako tu...a prečo si mi to nenapísala???? :DDD tá manželova aplikácia v mobile nám ukázala, že to má 300 m...a ako si ťa tam mám pridať? ja sa tam moc teda nevyznám, len čo mi manžel včera trošku poskúšal a teraz mi ukazuje...ale len základy...isto sa tam toho dá aj viac

11mica22
Odpoveď bola odstránená
yanni
4. dec 2013

bre ranko babule. Taaak ja vcera tiez len pätku. Ja to cez tyzden, okrem piatku, nejak nestiham. Keby bol chlap doma, tak to sa da, kedze on vari ak poriadi, ale takto, vsetko na nervy. A tiez po tme, no ja som ako slepa. A este ked ide nejake auto oproti, ma to oslepne, pokym si zase oci zvyknu, tak bezim fakt po slepiacky. A kosaaaaaaaaaaaaaaa bola, som myslela, ze mi zadok zamrzne. A to uz mam vsetko thermo oblecene.

@janinkakvetinka tak na garminkach ti stacia len tie zaklady. Ja mam tiez nastavene tak aby mi ukazovali hlavne cas, pace, kalorie a ked mas pas, tak si musis prepnut aby sa ti hodnota zobrazila. Ono sa tam da nastavit vselico. Trening, intervaly atd. Ale mne osobne to vsetko netreba.
Inak neda sa ti behat inde ako tie kolecka. Z toho sa po case zblaznis. Ono behanie ako take, nie je len o behani. Aby ta to dlhodobo drzalo musis robit aj nieco pre hlavu. A behat len kolecka je o nicom. Ked mas teraz hodinky nemusis km pocita, kludne si vybehni cez mesto, dedinu, pole atd. Uvidis, to je uplne iny pocit. Ja rada beham cez den a hocikde. Pokukam, vyskusam aj iny teren atd. Ked sme hladali dom na kupu a potom sa rozhodli, ze ideme stavat, tak som obehala vsetky okolite dediny a pokukala domy a cerpala inspiracie. A zabila dve muchy jednou ranou 😉

janinkakvetinka
4. dec 2013

@yanni ale áno, plánujem, ale v BA po uliciach behať nechcem, lebo už je tma keď behám a kopa psíčkarov ma svojich miláčikov na voľno-tak nechcem prísť s nikým do konfliku...a na jar sa chystám behať okolo jazera...ale to až na jar...ako láka ma to už aj teraz, ale tam je tma, to by som fakt potrebovala tú čelovku asi, aby som sa nezabila :D...ale máš pravdu, som ako škrečok na kolotoči...nikdy sa mi to nepáčilo...no teraz mám v tom zálubu-aj ked nechápem prečo...zo začiatku som sledovala niektoré okná - ktoré svietia kedy-ale to ma už prešlo...teraz sem - tam pozerám na hviezdy no a najviac sa obzerám, či ma niekto náhodou nenaháňa...chýba mi ten slzák, tak som taká neistá 🙂

yanni
4. dec 2013

@janinkakvetinka presne ta tma je na slucku. Mna uz ide z toho porazit. Celovka mi vadi a inak to fakt za denneho svetla stiham akurat tak v piatok a cez vikend. Cez tyzden ani len ked je miz doma. Idem z domu tma, pridem domov tma. Aj ked odidem z roboty este po vidne, pokym sa dotrepem domov uz je tma. Ja uz pomaly nemam na to nervy. A to sa zima este len zacal. Vdaka bohu, ze od noveho roka sa dni zacnu predlzovaz. A kedze mi sme na zapade, tak to je este vyhoda. Rano sice dlho tma ale to mi nevadi, kedze ja nie som ranny bezec, ale vecer je dlhsie vidno ako na SK. V lete este o 10 vecer 😉

janinkakvetinka
4. dec 2013

@yanni ja som zatiaľ za denného svetla bola behať len raz...aj to sa mi vypomstilo, lebo šla okolo jedna "kamoška" a mala sprosté poznámky...baby je možné, aby som voči jednej osobe cítila takú zlosť, alebo srd...alebo ako to nazvať? Ja z nej proste cítim, že ma nemá rada a vo mne sa to potom násobí...v jednom je to dobré, keď si na ňu pri behaní večer spomeniem, tak si len hovorím, že sa isto doma napcháva koláčmi a je vyvalená pred telkou, zatiaľ čo ja makám na sebe...ona sa mi totižto pár krát tak vyjadrila, že som tučná...a jednoducho stále na m)ne potrebovala niečo meniť...a jednoducho ma stále riešiť - tak ona je pre m)na hnacím motorom, že dúfam, že na jar pukne závisťou

janinkakvetinka
4. dec 2013

...fuj, ale som bola teraz hnusná...čo už...aspoň sa mi ulavilo

yanni
4. dec 2013

@janinkakvetinka no na tu "tucnu" si jej mala odpovedat, ze nech sa pozrie na seba. Aspon by si jej chrobaka zasadila do hlavy ;-DDDDDD
Ino je to tak, ze na SK si z bezcov vela ludi robi srandu. To su ako keby rarita. A este ked byvas na dedine a ziraju na teba ako na Majku z Gurunu grrrrr Tu je to normalka. Nik sa na tom nepozastavuje. Jedno ci v milionovom meste alebo diere, kde byvame my. Keby si videla, kolko bezcov ja denno denne v tomto zapadakove stratavam. A nik sa nad tym nepozastavuje. Jedno ci tucny, chudi, rychly, pomaly. Dokonca ani ti okoloiduci "normalni" na nepozastavuju. Prave naopak, Nedavno, este bolo trosku teplejsise, som raz tak v nedelu si vybehla a cestou spät na zastihol taky dazdisko. No co som mala robi. Len cesta a polia, nic naokolo. Tak som bezala dalej. A predbehol ma nejaky dedo na bicykli a krici, ze neprijemny ten dazd, co? Ale ze supe, ze bezim. Tiez dalsi dedko v lete bol asi na prechadze po tych nasich lesikoch a ja sa potiom a fucim a on ide oproti a vravi, ze som "prva zena, ktoru dnes stretol, co bezi". A toto ti prida na motivacii. Ale aj z negativ sa da vela vydolovat. Vyprdni sa na nu. Nabuduce je povedz, ze lepsie takto ako pred telkou. A basta.

tilly
4. dec 2013

behate aj v tejto zime aj vecer? ja by som sa vecer asi bala... ja teraz v zime chodim na pas do telocvicne, nie je to ono, ale aspon hodinku denne mam cas na nerusene pozeranie telky 😀

yanni
4. dec 2013

@tilly jasne ze aj v tejto kose a aj vecer. Mne ine neostava len vecer v ciernej ciernucej tme grrrr
Pas nemam rada, ja sa tam neviem tak uvolnit ako vonku. Jasne, ze obcas je aj pas, ale to len ked ideme na pilates, tak pred tym, ak mame cas, tak par minut na pase, ale cielene na pas nechodim. Radsej dam menej km ale vonku na cerstvom vzduchu a mam z toho dobry pocit.

ficksacha
4. dec 2013

@yanni Ja tiez beham len za tmy... bud vecer alebo skoro rano. Ale behavam normalne po osvetlenych uliciach. Ist niekde behat do pola, ci do lesa, tak to by som sa bala aj cez den. Ja som taky strachopud 😉 Z treningu bicyklujem domov okolo 11- tej stvrt na 12... to by ste mali vidiet tie rychlosti co hadzem. Vdaka strachu hadzem jeden rekord za druhym 😀

yanni
4. dec 2013

@ficksacha nooo ja som vcera tiez dost trielila. Nejak cudne tmavo tam bolo. to je len neosvetlena cesta, po kazdej strane polia a inak po tej ceste by nemali chodit auta, len co idu na ten statok na konci. Ale tam si jazdia o dusu a potom ma to len oslepuje. Ale zase na druhej strane posvieti.
Inak do lesika cez den je super, v lete dokonca lepsie, predsa tien a chladnejsie. Ale inak ja som cestny bezec, ja ani na nejake trailove preteky nechcem grrrrr. Este aku strkovitu cestu, to hej na trening ale inak take riadne lesy alebo polia fakt nemusia byt.

opica
4. dec 2013

baby, uplne off topic, strasne nerada robievam taketo veci,ale ked ide o dobro 😉 mame kamosov, ktorym sa narodila postihnuta dcerka a ina kamoska im vymyslela cez projekt nadacie orange darovanie choditka. funguje to tak,ze ked prispejete nejakou sumou, orange da presne tolko isto penazi. ak by ste nahodou nevedli, co pred vianocami s peniazmi 😎 budem vam vdacna...aby raz bola bezkyna ako my
http://dakujeme.sme.sk/vyzva/829/darujme-kristi...

a idem si zabehat 😝

janinkakvetinka
4. dec 2013

mne sa robí herpes...a to som myslela, že mi toto pomôže - teda že si posilním imunitu

iconka
4. dec 2013

@tilly ja sa to snazim stihnut za svetla, aspon uvod, ale zvycajne dobieham domov uz za tmy. Co uz....ja som napr. este v zivote nebezala na pase 😔 😀

iconka
4. dec 2013

Dnes vegetne 10.3km 🙂

opica
4. dec 2013

@iconka ja minuly rok, ked sme boli s deckami s muzom na skoleni a ked spali, tak som tam sla do fitka, ale som myslela,ze zomriem, je to strasne narocne, ked si tempo neurcujes sama, ale ti ho dava stroj

janinkakvetinka
4. dec 2013

ja som dnes behať nebola :(...už som bola aj komplet oblečená, ale akosi mi prišlo ľúto detí..a nejaká depka na mňa zas doľahla...tak som len vyvenčila v tých bežeckých handrách psíka...a šla som domov

tilly
5. dec 2013

@iconka ja som posero, ja sa bojim... a na pase je to take lahsie sa mi zda, nie je to uplne ono...

marfigirl
5. dec 2013

ahojte,
ja vcera 36 minut. Ale aj ja asi vytiahnem termo gate, lebo mi skoro zadna cast tela odmrzla 🙂. Inak na vrch mi nie je zima, dokonca aj tie rukavice vzdy davam dole po zahriati.
Ja som vcera vyrazala 20:15, skor to fakt nejde, aspon nie je tolko aut a ludi.

janinkakvetinka, ty si si hned objednala tie hodinky? a za aku cenu si ich dostala?
yanni to ty si pisala, ze deti idu behat, ze? a chodis s nimi aj nejako trenovat? alebo maju nejaky sportovy kruzok?

iconka
5. dec 2013

Dnes len 6.2km, viac sa nedalo, ale aspon nieco. 🙂

janinkakvetinka
5. dec 2013

dnes 5,65 km...tešíííím...ale skoro som sa prizabila pred bytovkou, o niečo som sa podkla a letelaaa som...no pritom chodník rovný...ledva som už nohy prepletala

@marfigirl mama som šťastie, kúpila som cez bazoš od baby, čo ich vraj vyhrala v teleráne a že ani nevie na čo sú...tak za 50 mi ich dala...A na doklade je suma okolo 120

janinkakvetinka
5. dec 2013

@iconka podušky ťa bolia?

iconka
6. dec 2013

@janinkakvetinka len jedna, ale uz to prechadza na vrchnu stranu a do prstov a uz mi to aj mierne opuchlo, takze som odstavena na nejaky cas. Dnes som do roboty dokrivala. 😠 😒

janinkakvetinka
6. dec 2013

@iconka tak užívaj si oddych a mysli na to, že aj ten je dôležitý ( s tým mám problém teda aj ja)

marfigirl
6. dec 2013

@janinkakvetinka tak to je super, tie hodinky!!

janinkakvetinka
6. dec 2013

@marfigirl noo, inakšie by som si také asi ani nekúpila...ja som si chcela len porovnať ceny cez google som to hľadala a našla som tieto na bazoši...sú síce ružové, že môj chlap s nimi nemôže behať, ale to neva...teším sa z nich

ddanuskaa
6. dec 2013

baby som 4,5 mes. po cisárskom pôrode...myslite si, že už môžem začať s behaním? alebo radšej počkať do pol roka? mate niektora s tým nejake skusenosti? ja milujem beh a potrebujem schudnut 😒

rebecca16
6. dec 2013

@ddanuskaa pred tehu som behala (nie bezprostredne pred) počas tehu žiadna aktivita, po pôrode prvý beh asi po 3mesiacoch. Je to individuálne. Ak sa na to citis, nevidím dôvod. Skús. Ak to bude robiť problémy, pockas na neskor. Nacas si treb dat s treningom brusnych svalov obzvlášť priamych. To som riesila az omnoho neskor. Rodila som tiež sekciou.