icon

Beh a chudnutie

zuzka2010
20. feb 2012

ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..

dracik1
3. jún 2014

ahojte, ja som akurat dnes zistila, ze si musim najneskor do polky augusta kupit nove goracove tenisky na behanie, lebo ked bude take pocasie ako v roku 2013 - tj dazd asi nevybehnem na trat....moje goracove polotrekace asi nie su velmi vhodne na beh......
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=6335538...

@mracik, nechystas sa Run and walk 2014 na Skalku v septembri?mas to blizko...

vcera 7, 4km v tempe 6,20, super akurat ze prve 4 kilaky som rozdychavala spaldovu kasu s ovocim...som sa stale obzerala a ked niktio nesiela strasne som grgala 😀

lalus
3. jún 2014

@yanni nejakého lekára si nezvažovala? či tam nemáš aj zápal z preťaženia alebo čosi.... 😒

dracik1
3. jún 2014

hm, akurat som zistila, ze ked vidim na hodinkach pace 6:20 a to aj dlhsiu dobu tak na garminovi ju vidim spriemerovanu na 6:40 , takze som stale pomala 😖 a tak som sa tesila, fnuk

dracik1
3. jún 2014

do tretice vsetko dobre, baby co mate garmina, prosim vas existuje na garmin connect nejaky automaticky sucet nabehanych km/mesiac....nejako to nevidim, dik

yanni
3. jún 2014

@dracik1 no ja mam garminky ale ja sa neconnectujem 😀 😀 😀 😀 😀 Nejak nemam na to cas 😕

@lalus tak aj muz uz vravel, ze by som mala k nejakemu zabehnut ale vies aki su doktori. Prd ti pomozu. Vlani v marci som tak bola s clenko, ani pristupit som nemohla, mi to zröntgenoval a nic tam nebolo. Povedal, ze si to mam Voltarenom alebo Traumeelom natierat. No tak dakujem. Na takuto mudrost sveta som prisla aj sama a uz davno pred tym 😠

dracik1
3. jún 2014

@yanni a unavova zlomenina? kolega co sedi oproti mne beha 8 rokov a teraz mal velke problemy s nohou a ze unavova zlomenina , "no name" kosticka v dlzke asi 2 cm.....predpisal nebehat - ze haha a vitamin D a vitam tusim K a pomaha
ja sa connectujem tak 4 x do mesiaca, si nahram tie moje bežiky 😀

yanni
3. jún 2014

@dracik1 ono je to take zvlastne. Po preteku som mohla chodit len nasiroko ako pocikana 😀 , potom sa to po ca. 5. dnoch zlepsilo a na 7 den som isla behat, krivkajuco ale dalo sa, dala som 7 km slimacim tempom. A potom na druhy den strach a hroza, vsetko ma bolelo. Koleno a stehno. Teraz, po tyzdni, uz sa zase da, koleno neboli, stehno tiez uz velmi nezlosti, len trosku a trosku slabina. Natieram Traumeelom, Voltaren nejak nic nepomohol. Tak som si povedala, ze este tento tyzden vydrzim, idem len plavat a v nedelu hadam vybehnem.

draik
3. jún 2014

@dracik1
existuje. Karta Analyzovať, v rolete vybrať Zostavy.

angell2611
3. jún 2014

Ahojte žienky. Rozhodla som sa začať behať s cielom zhodiť kila a nabrať stratenu kondiciu. Mate pre mna nejake dobre rady ako pre uplneho začiatočnika v behani. Obuv, oblecenie, aj hudbu aku pocuvate hocičo čo by mi behanie sprijemnilo a neodradilo ma. Dakujem za rady. 🙂

zuzkanik
4. jún 2014

Milé dámy, po roku behu a 10 km súťažiach sa mi do rúk dostala kniha Behať ako dáma. Pre mňa je obrovskou motiváciou. Po jej prečítaní si začínam viac veriť a hoci som v začiatkoch tvrdila, že polmaratóny a maratóny nie sú pre mňa, začínam trénovať ešte intenzívnejšie, aby som na budúci rok absolvovala aspoň jeden polmaratón a mojím snom je dostať sa do Londýna na maratón. Človek si musí vytýčiť ciele, aby ich dosahoval a zdolával sám seba.

zuzkanik
4. jún 2014

@angell2611 Ahoj, 15. apríla 2013 som aj ja začínala s cieľom zhodiť kilá a nabrať kondíciu. Mojím šťastím bolo, že mám super kamošku, s ktorou to spolu ťaháme. Ale dá sa aj osamote. Išli sme podľa úžasného tréningového plánu, ktorý nám umožnil zoznámiť sa s behom postupne a neodradil nás. Je založený na intervaloch - 5 minút beh, 1 minúta chôdza. Prvý týždeň dáš 5 intervalov, druhý si jeden deň dáš 6 ostatné iba 5 a postupne zvyšuješ dávku až na 10 intervalov. Telo si zvykne a ani nezbadáš, kilá budú dolu, kondícia chvályhodná a zabehneš 10 km bez prestávky. Tempo si zvoľ také, aby si vládala s dychom (ja sa riadim podľa toho, že kým sa s kamoškou dokážem rozprávať, bežíme v dobrom tempe). Na začiatok určite investuj do kvalitnej obuvi. Tvoje nohy sa ti odvďačia. Topánky vyberaj podľa terénu, v ktorom budeš najviac trénovať. Iné sú určené na tvrdý asfalt, iné do terénu. V kvalitnom športe ti isto poradia. A moja skúsenosť - nech sú s membránou, aby si pri prvom výbehu v mokrom počasí nemala topánky plné vody. Dôležitá je aj bežecká podprsenka. Ostatné oblečenie kupuj postupne. Sama prídeš na to, čo potrebuješ. V zime rukavice a dobrú bundu s čiapkou, v lete priedušnú šiltovku, okuliare, tričko, čo odvádza pot. Držím palce a praje ti, aby si behu prepadla ako stovky iných. Čo nevidieť budeš behať nie kvôli postave, ale kvôli závislosti na pohybe. 🙂

angell2611
4. jún 2014

@zuzkanik dakujem veeelmi pekne. Presne toto som potrebovala. Tak hor sa do behania 🙂 🙂 🙂

iveta290
4. jún 2014

Ahoj baby.Začala som s behom cca týždeň je tomu.Kúpila som si tenisky na beh,....a postupne som začala.....ALE ma neskutočne bolia kolená.Ale to až tak,že mi je zle ☹ dva dni som uz nebehala,myslela som,že to prejde,ale nič.prečo to tak bolí? Do kopca prejdem s bolesťami a z kopca je to ešte horšie....poradíte?Čo robím zle?Ďakujem.

verbal
4. jún 2014

Cauky kocky, ja som opat tehotna. Pre istotu si s behanim dam nacas pokoj. Mam pochybnosti, ci je ci nie je spravne behat! Tak pekne behajte... 😉

tilly
4. jún 2014

@verbal porad sa s lekarom, ale hovori sa, ze ak aktivne behas pred tehu a to tehotenstvo je bezproblemove, tak nie je dovod koncit... su baby, ktore behaju skoro do konca...

zuzkanik
5. jún 2014

@iveta290 problém s kolenami môže spočívať v nerozcvičení sa pred behom a následnom strečingu po behu. Ak si začiatočník, tak tie kolená môžu bolieť aj kvôli tomu, že predtým neboli nijako zaťažované a teraz dostali šok. Ja osobne pred behom robím dynamický strečing na zahriatie a po ňom, aj keď už sa mi veľmi nechce, ešte posilňujem chrbát, brucho a ramená a následne si dám statický strečing. Ale ak ani toto nepomôže, skús si zaobstarať v lekárni čistý kolagén - je to 30-dňová kúra. Moje dve kamarátky mali tento istý problém (jedna dokonca už ani dolu schodmi nedokázala zísť) a ten kolagén jej zabral a pomohol.
A ešte k teniskám na beh. To tiež nie je také jednoduché. Beháš po asfalte? Mala by si mať tenisky na asfalt. Beháš po nespevnenom povrchu, tiež by si mala mať vhodné tenisky. A vždy o číslo väčšie, ako je tvoja normálna veľkosť topánok. Inak si koleduješ o modré nechty. Najlepšie by bolo nechať si nohu oskenovať v športovom obchode a podľa toho si vybrať vhodnú obuv. Lebo tá je pri behu absolútne najdôležitejšia.

laja77
5. jún 2014

odbehane dnes 🙂

verbal
5. jún 2014

@tilly pohravam sa znizit rychlost a prejst na jogging. tak aby som mala tepovku max. 120-130 co je mojich 60%mojej max. tepovej frekvencie. nie som si ista co by povedal, co si napisala skor si myslim ze opak. ved aj kojenie povazoval za nebezpecne uz pri snazeni...

tilly
5. jún 2014

@verbal fuha, to mas starostliveho doktora... 😀 skus pogooglit beh a tehotenstvo, podla mna najdes dost clankov, ja som ich dost citala... mozes dat lahky jogging, pripadne rychlu chodzu a vsetko zavisi na tom, ako sa citis 😉

sskriatok
5. jún 2014
sskriatok
5. jún 2014

keď si myslíš, že tvoje prsia už nemôžu byť menšie ... beh. 🙂

dracik1
5. jún 2014

ahojte, @verbal, gratulujem k peknej sprave

ja mam miernu nadchu, muzik cely tryzden prec v srbsku
@iveta290, mrzi ma to, neviem poradit, mna kolena neboleli/nebolia, nastastie, mozno niekto poradi

megba
5. jún 2014

@verbal Ahoj, ja som tiez tehotna, a behala som do cca 15tt..teraz uz nebeham...ak zvladas beh babatku to neuskodi, ale ak ti je zle tak verim ze nemas na to energiu a ani chut...Ale len kvoli tehotenstvu s behom nemusis koncit.

mracik
5. jún 2014

včera cca 8-9 km. Na konci takého dvojkilometrového stupáka som stretla uja, čo pásol ovce a sa ma pýtal "Toto je chôdza?" 😝 a to som mala pocit, že celkom pekné tempo mám. 😅
a potom cestou z kopca som ho stretla zas, tak mi zakričal "Ahá, to je beh, teraz to už vidím." 😀 😀 😀

yanni
5. jún 2014

@verbal
@megba gratulka 😉 Ale baby, neprovokujte. aj ja ceeeeeeem. Copanu. 😠

@verbal ak si behavala aj pred tehu, tak mozes, zniz postupne tempo a km. Mne doc povedal, ze pokym sa citis ok, tak nic nemusi menit. Kolegova zena prave porodila a ta behala straaaaaasne dlho. Aj uz velmi bruchata. Skus ale zmenit teren, skor niekde na mäksom ako na asfalte. Hlavne koli klbom.

@angell2611 jedine co potrebujes je kvalitna obuv. Neobjednavaj, chod sa poradit, popr. si daj urobit analyzu ak bude moznost. Aby si si neznicila klby hned na zaciatku.
Oblecenie: no co ti budem hovorit, na zaciatku odbehnes tych par km aj vo vreci zo zemiakov 😀 Uz som zazila takych "bezcov". Nakupili vybavu a po par razoch sa na to vykaslali. Najskor vyskusaj, ci ti beh vobec sadne. Peniazky vyhadzovat mozes aj neskor. A ti poviem z vlastnej skusenosti, cim dlhsie budes behat, tym toho buden "potrebovat" 😀 😀 😀 😀 😀 viac. to je taka zavislost 😀 😀 😀 😀
Co sa samotneho behu tyka, na nete je vela rad ako zacat. Musis vyskusat. Niekto odbehne 500 m a uz je v koncoch, niekto da via, niekto rychlejsie. Zacni pekne po menej a pomaly a tyzden po tyzdni zvysuj najskor km a postupne aj rychlost. Nejaky extra plan nepotrebujes. Pocuvaj svoje telo.

@iveta290 behaj po rovine. Kopce daju zabrat. Hore ako tak ale dole je zabijak. Ja sa prave neviem dat dokopy po kopcovitom asfaltovom polmaratone. Kolena mam uplne rozsr.....21 km len hore a dole. Klby v r.... 😠 😠 😠 😠

verbal
5. jún 2014

@megba
ano a pri akej tepovke ste behali?
@yanni

yanni
5. jún 2014

@verbal tak to by som sa musela kolegu spytat ako jeho zena behala. Ja som tehu este nebehala. ak sa podari, tak by som to chcela vyskusat. Potom ti poviem 😀 😀 😀 😀 Ale to ty budes tehotna urcite uz aj zo stvrtym 😀 😀 😀 😀 😀 Nie vazne, kedze ja tep nemeriam, tak tuto otazku ti nebudem vediet asi nikdy zodpovedat.

iveta290
5. jún 2014

@zuzkanik ahoj.dakujem.je pravda ,ze som sa nerozcvicovala 😖. ..ja som zacala behat koli dcere,potrebuje zhodit,tak ja bezim a ona sa korculuje.takze ja by som chcela behat len tak rekreacne.Oddychnut si od deti trocha..Behala som po asfalte,no ale som KO uz stvrty den,tie kolena stale bolia,ani po schodoch nejdem,take je to hrozne...v kazdom pripade Ďakujem za radu.vyskusam ten kolagen

opica
5. jún 2014

@megba super, uzivaj si to!!!

@yanni pocuvaj ma, mas teraz nejaky aktualny dobry plan na polku? v septembri ma caka maly pieninsky maraton 18 km v kopcoch, musim natrenovat. momentalne som uplne v prdeli, neviem sa rozbehnut a chcem to zabehnut-asi budem posledna, ale to prezijem, len nech v tych kopcoch neskolabujem. chystam sa v lete chodit do kopcov, co najviac ale tu u nas na madaroch to je trochu problem 😝

iveta290
5. jún 2014

@yanni oki dik.Ja neviem,či niekedy opat zacnem behat,lebo tie kolena su brutus... 😢 chodim kazdy den pre dceru do skoly (to je 3-4km) prechadzka ,no dnes som plakala od bolesti ,sedela som na muriku...ja neviem,som to pokaslala,a tak by som si chcela zabehat,mam opuchy na kolenach ☹