icon

Beh na mieste

sosanna88
14. sep 2015

Ahoj dievcata.
Mozno sa budete smiat, ale nevadi, opytam sa...🙂
Mate niektora skusenosti s behom na mieste...proste doma, na koberci, behat na mieste....🙂
Nerada cvicim, nebavi ma ziadny sport, ale rada by som troska spevnila prdel a nohy a toto je jedine co zvladam...von sa mi nechce chodit behat.
Tak sa pytam ci to ma vyznam a ak ano, tak kolko behat takymto stylom? Myslim kolko krat tyzdenne, ako dlho?
Vdakaaaaaa 🙂

natalym
14. sep 2015

@sosanna88 Ty si vtipná.......... Neviem toto by ma nenapadlo. Stacionárny bike, stepper?

sosanna88
autor
14. sep 2015

@natalym mala som stepper aj bike...ten bike bol onicom, to mi prislo, ze sedim na riti a zatazovala som stehna, nebavilo ma to..
a stepper bol pre mna tiez nudy a tazky, ale mozno sme mali zly typ neviem...
chodila som chvilu aj do posilky a jedine co ma bavilo bol beziaci pas, bohuzial na to miesto v byte nemam...tam tiez bezis na mieste, tak az taky nezmysel to neni...neviem no, pytam sa tych, ktorym to nieco hovori.....

17alexis
14. sep 2015

@sosanna88 ja som to teda neskúšala, ale kamoš ešte na strednej áno a vraj to malo účinok. Inak, tiež by ma zaujímalo viac odpovedí...

sissy27
14. sep 2015

@sosanna88 neviem si to dosť dobre predstaviť... keď chceš cvičiť doma, tak skús napr. jillian michaels - videá sú na youtube, má to pol hoďky a je to zvládnuteľné a celkom efektívne... ak behať a nie vonku, tak potom na bežeckom páse - investovať do toho neviem či sa oplatí, ale tak určite máš v okolí nejaké fitko...
ak sa nechceš pohnúť z miesta, tak ešte skákať cez švihadlo... ale behať na mieste nie je reálne, beh je o tom, že sa hýbeš vpred, jednu nohu natiahneš dopredu, druhá príde za ňou, nie? inak je to len také poskakovanie... p.s. snáď nebývaš v paneláku a ak áno, tak aspoň na prízemí 😅

natalym
14. sep 2015

@sosanna88 V poho. Mňa zase nebaví cvičiť doma, ja radšej keď behať tak v prírode a medzi ľuďmi.

alenah31
Autor odpoveď zmazal
sosanna88
autor
14. sep 2015

@sissy27 uz som skusala aj jilian...skusala som uz snad vsetko...zumba, aerobic, steper, bicykel, fitko...nic ma nebavi, nie som sportovy typ.
Bavi ma jedine bezecky pas....Aj behanie vonku som skusala, aj to ma bavilo tyzden.
Ale to fitko je take, ze niekedy som stihala raz za tyzden, inokedy 3krat, inokedy vobec...
A doma si tu pol hodku alebo kolko najdem...niekedy rano, inokedy doobeda, cez obed ked mala spi a tak...proste pri decku je mi velakrat umenie odbehnut z domu.
Takze preto....Na bezecky miesto nemam....preto beh na mieste (ved aj na bezeckom behas na mieste ci nie?).
Preto sa pytam, ak ma niekto skusenost s tymto....ci to ma vyznam alebo sa mam na to vykaslat?
nechcem nejako chudnut, len trocha spevnit.

sosanna88
autor
14. sep 2015

@alenah31 a kvoli comu to nebolo idealne? podla nej.
ja inak nechcem schudnut, max. 3kg...ale skor spevnit.

alenah31
14. sep 2015

@sosanna88 pretože prirodzené je "prevádzkovať" beh vonku🙂 kvôli otrasom na chrbticu a kĺby rozhodne treba mať obuté tenisky - podlaha je tvrdá.

eeffka
14. sep 2015

@sosanna88 behat na mieste sa neda, beh je pohyb vpred mas zatazene nejake svaly, hybes sa dopredu prenasas vahu, pracuje chodidlo... na mieste cupitas, ak budes robit vyskoky, vypady, sprinty na mieste ok da sa ale to nie je beh, ale v byte...hmmm tiez dufam v to prizemie 😀
pozri Tabatu , to by bolo take dajma tomu do bytu ale na koberci

sissy27
14. sep 2015

@sosanna88 beh na mieste reálny nie je... resp. môžeš sa hýbať na mieste, ale nebude to beh a teda sotva to asi splní účel... beh je následnosť dlhých krokov, kedy jedna noha strieda druhú a v určitej fáze sa ani jedna noha nedotýka zeme... toto proste na mieste nedáš ani keby si čo robila, bežecký pás ti ale pohyb v tomto rozsahu umožní... to čo by si ty chcela vykonávať doma je nejaké hopsanie, poskakovanie, určite nie beh a neviem si predstaviť, do akej miery by to mohlo byť efektívne... a ešte teda nezabúdaj na susedov pod tebou 😅

evittam
14. sep 2015

@sosanna88 Ak chceš spevniť stehná a zadok, tak odporúčam vacushape 😉

sosanna88
autor
14. sep 2015

@sissy27 ziadnych nemam 🙂

sosanna88
autor
14. sep 2015

@sissy27 dobre, nazvime to teda hopsanie...
a co svihadlo? to sa tiez odporuca...a tiez je to len hopsanie. ci?

sosanna88
autor
14. sep 2015

@eeffka vypady, sprinty, vyskoky...ok, dajme tomu. a kolko? ako?

sissy27
14. sep 2015

@sosanna88 hej, len zase pri skákaní cez švihadlo robíš iné pohyby, zapájaš iné svaly... veď vyskúšaj, či ťa to bude baviť... rozhodne ale kvalitnú obuv, lebo kolená sa ti zachvíľu "poďakujú" ...

hennyinnsbruck
14. sep 2015

@sosanna88 svihadlo sa ti nepaci?

katka1981
14. sep 2015

@sosanna88, podla mna ta to bude nudit viac ako ten stepper alebo stacion. bicykel. Skus si pozriet na youtube videa, najprv ti to sice vezme cas, kym najdes nieco co sa ti zapaci, ale mozno ozaj objavis nejaku pol hodku cvicenia, co sa ti zapaci a zadarmo si zacvicis doma a prospeje to telu aj dusi 🙂

mima4
15. sep 2015

@sosanna88
ak chces spevnit telo, tak sa nesustred ani tak na kardio (aerobic, zumba, atd) ale na silove cvicenia,..tj. bodywork

sosanna88
autor
16. sep 2015

@mima4 ale ja viem, ze ine cviky by boli ovela lepsie. len ako som pisala, nie som sportovy typ, nebavi ma to absolut a vzdy vydrzim max 2tyzdne, aj to sa premaham...
toto poskakovanie mam z videa od jilian, a to jedine by som vydrzala robit, resp. aj vydrzim tak preto ma zaujimalo ci to same o sebe daco urobi...alebo poskakujem zbytocne 🙂

snehulienka003
14. jan 2016

Áno, má to účinok. Len treba vedieť ako sa to má robiť, inak je to zbytočné. Mala by si dvíhať nohy poriadne vysoko buď smerom k prsiam, alebo zakopávať a mala by si tak behať aspoň 30 min.

paulita
9. máj 2020

@17alexis, @sosanna88 tiež si myslím, že to má účinok, spaľujú sa kalórie a je to určite lepšie ako ten čas stráviť len tak sedením. Práve som takto behala doma 2 dni po pár minút a dnes cítim zadok.

dollyzv
9. máj 2020

Ak chces spevniť telo skús strečing a pole dance..ja som ho robila bohužiaľ len 3mesiace lebo sa mi podarilo otehotnieť po dlhoročnom snažení ale teda výsledky boli na postave vidno už po pár tréningoch ;)