Bezlepková diéta pre neceliatičky
Ahojte.
Od 1.1.- 17.4 2014 zacinam s bezlepkovym stravovanim. Na odlahcenie travenia aj po Vianociach.
kto sa prida?
@gucciok85 uz dlhsiu dobu zhanam info ako a cim zacat, takze som rada, ze na to nebudem sama. 🙂 Tesim sa. 😉
@monikapalo ahoj. Mam v plane to zacat jednoducho: vynecham uplne chlieb chcem si robit pohankove placky. Sodovy chlieb hlavne je ze tam nebude drozdie.
Jest hlavne obilniny ako pseno,pohanka,quinoa,amaranth,kukurica.
Vela vela zeleniny hlavne sezonne. Pomenej ovocia sezonneho.
Oleje: olivovy,kokosovy.
Domaci kefir.
Mandle,orechy,semena. Strukoviny...
Co nebudem:
Vsetko co je (vy)robebe z bielej muky,mlieko,syry,
Psenicu,raz,jacmen,cukor.
Nebudem kupovat bezlepkove potraviny. Lebo su aj predrazene ale ja nemam celiakiu len si chcem precistit telo a ulahcit travenie hlavnr od lepku,bielej muky a drozdia.
zacnes so mnou od 1.1. 2014?
@gucciok85 Fuuuha,tak ja to az tak vazne brat nebudem, drzala som kedysi Macingovu a z niektorych potravin mi nie je velmi dobre.🙂 Takze ja by som vsetko nechala tak ako doteraz, iba vynecham vsetko pecivo, cestoviny a vlastne komplet bielu muku. Ak Ti to nevadi, budeme si chudnut kazda svojim stylom a tempom. Ok ?
😝 ok. Aj to staci ked pecivo a biela muka sa vynecha. A kolko by si chcela chudnut ?
@gucciok85
@monikapalo
dievcata, chcete to robit z dovodu chudnutia, alebo mate nejake ine zdravotne dovody?
@gucciok85 a si si ista, ze tymto ich precistis? Ja nehovorim, ze nie, len som opatrna. Citala si niekde o tom? Teda myslim najaky seriozny zdroj... Aj pre babatka sa este pred par rokmi hovorilo, ze je lepok dobre zavadzat tusim po 9. mesiaci, teraz, podla najnovsich vyskumov, je vraj dobre zvykat creva na lepok cim skor. Ktovie, co budu tvrdit, ze je pravda o par rokov ...
nechcem rypat. Len som chcela zistit, ci je toto aspon zhruba vedecky podlozeny pristup. Dakujem 🙂
Mne tuto dietu odporucila ORL lekarka na odhlienenie a zbavenie sa kvasiniek. A veeela kyslej kapusty, surovej. Zacinam tiez.
@gucciok85 Bola by som stastna, keby sa mi podarilo cca 5-6 kg.Hlavne si chcem ocistit creva. 😉
@jasminka7 knihy som velmi necitala. Na vela stranok ale hlavne www.zdravi a-z.cz, badatel.sk, rng.sk
@mamainprogress kysla kapusta je super. Vitaj medzi nas
@monikapalo tak to je v pohode. A ty to ako mas v plane zacat?
Baby ak mate nahodou recept na chlieb z psena, amaranthu alebo quinoa tak hodte sem.
@gucciok85 Zacnem hned v Novom roku, predtym si este nakupim potraviny,aby som stale mala nieco po ruke, aby som hned nesiahla po chlebe....tak snad sa naucim inak stravovat.
@gucciok85 Este stale si nie som ista, ci jest iba celozrny chlieb, alebo vobec ZIADEN chlieb a na ranajky jest ovsene vlocky s niecim. 🙂)) Este si to musim prestudovat, nemas nejaky typ, kde by som sa to docitala?
@mamainprogress zatial som nikde nenatrafila na take recepty ale kuknem ss
@monikapalo urcite ano. Zaciatok bude tazky ale potom si zvyknes nato.
Najlepsi je ziaden chleba. A ze vraj ovsene vlocky co ss bezne dostat v obchodoch je riadny sajrajt.citala som to na stranke zdravi a-z.cz. takze ovsene vlocky odvtedy nie z obchodu
@gucciok85 kombuchu som donesla zo sk roky tomu ale som ju nepouzivala tak sa znicila, nedavno sestre tuna v usa poslala jedna mliecnu aj cajovu, jednoduche....zaliat mliekom a nechat vonku (nie v ladnicke) 24 h a potom precedit cez umele sitko, kombucha nesmie prist do styku zo zelezom... mne to velmi chuti
zacitam znova . Kto sa prida?
Ja sa pridavam... Tento vikend bol v znameni hresenia akle od zajtra tazko makam!!!
Ahojte, nemusíte mať zrovna celiakiu...veľa ľudí má čím ďalej tým častejšie tzv.intoleranciu lepku... áno, pšeniná múka je všade, a je to svinstvo bude to trvať tak mesiac dva, kým sa zorientujete v potravinách, ale je to to najlepšie čo môžete pre organizmus urobiť. Ja vrelo odporúčam prečítať knihu: Život bez pšenice....Od kedy som ju prelúskala som bezpšeničná, sú úžasné recepty aj z bezlepkovej múky robím všetko, aj halušky a nikto si doma ani nevšimne, že sú ,,iné"... držím palce!!! Ps: Neprestala som jesť ,,bezlepkovo" kvôli chudnutiu, ale aj tak som za 3 mesiace schudla 5 kg. NECVIČÍM 🙂
Aky mate nazor na jedenie bezlepkoveho chleba ak nie je potvrdena intolerancia? Dakujem
@poleva Bezlepkovy chlieb je z kukuricnej muky, takze chudnutie necakaj. Pecenie chleba, rozkov aj kolacov je tiez zabava. Drobi sa alebo ma tendenciu tvrdnut hlavne z bezlepkovej muky na baze kukurice. Odlahcenie je skor ze nejes komercne zakusky a kolaciky a tvoj fastfood je banan.
@taskataska tiez celozivotny celiatik, uz 13 rokov na diete.
@taskataska mne chuti 😉 zlozenie je isto zaujimavejsie ak biely chlieb

Ja urcite🙂