Chodím behať a nevidím zmeny
Ahojte neviem ako mám začať kto sa venuje behu alebo je skúsený tak mi poradí,🙈 už pol rok cca aj viac chodím behať môj cieľ je schudnúť z noh ale všimla som si že mi skôr lýtka narástli a svaly na stehnách sa objavili čo som nemala, a to som cvičila doma s vlastnou váhou stravu som ani niako neriešila až tak 🙈 stravujem sa normálne mam 15 rokov a vážim 50kg len ako si to nejde… mozem Nejaké rady alebo tipy aby som nemusela prestať behať a videla aj nejaké výsledky lebo fakt veľmi svalnaté nohy nechcem a veľmi sa do toho nerozumiem…
No ja by som naopak chcela mať aspoň trošku viditeľné svaly, robím silové cvičenia už viac rokov a nejako to na mne nevidieť...
@vanilkovazmrzka stravujem sa normálne 🙈dodržiavam aj stravu nejem sladké len zase nemám diéty neviem aké …
@syk1122 diéty netreba .že nejes sladké je obrovske plus . Tvoj tanier má byť pestrý .. keď si každý tanier dňa rozdelis pomyselné na tretiny ,má obsahovať tretinu bielkovín ( mäso, syry ,vajíčka ,strukoviny ) ,tretinu zeleniny a tretinu prílohy ( ryža ,bulgur ,pilaf ,zemiaky , kuskus ...)
Čím pestrejší jedálniček ,čím viac hrá farbami ,a čím viac zložiek rastlinnej stravy , tým zdravšie trávenie , viac vitamínov ...
K tomu tie porcie .si vo veku ,kedy ešte mozes nejaký ten cm nárast ( ja som počas strednej narástla o 2cm ešte ) . Takže neznizovatvten príjem až tak .
Vodu najmä čistú 2,5 l aspoň . A vlákninu ..
Koľko vážia ,meruas . Máš problémove partie ?
@syk1122 ak máš 15 rokov a pri váhe 50 kg chces schudnúť, čo ja viem, máš iba 1.50 m?
Prečo chces schudnúť? Si stále vo vývoji, ty máš cvičiť kvôli zdraviu teraz a v dospelosti, mať rôznorodý pohyb na telesný rozvoj.
Sú aj ženy, ktoré rýchlejšie naberajú muskulaturu, môžeš byť ten typ. Potom pre teba beh nie je vhodným športom, ak nechceš mať svalnaté nohy.
@syk1122 to je dobre, tak pokracuj s cvicenim, zdravo papkaj a uvidis ze casom to pride. Vsak nemas nejaku nadvahu, takze to nejde tak rychlo potom, s tym chudnutim 🙂 hlavne zdravo
Beh je fajn na zlepsenie kondicky, no stale plati to, ze musis mat vyssi vydaj ako prijem na to, aby si schudla. Tebe narastli svaly a ono to inak proste ukaze. Clovek nemusi zakonite len schudnut ay inak vyzeral, staci ak sa vyrysuje. No casom to isto pride neboj ty nic
@syk1122 mám 163 a za stredoškolských čias som vážila 50 presne . Raz sa to vyhuplo na 55 . Nosila som vrchné diely 36 a spodné 38 . Podľa fotiek vidím ,že stačilo pridať cvičenie a trochu vymodelovať postavu .lebo jedla som vlastne všetko .najmä bagety 😂 ...a žiaden aktívny šport . A vyzerala som horšie s postavou .ako potom po troch deťoch 60 kilova vyšportovaná 🫣
Len niektoré svaly rastú pomalšie a aj telo sa nie vždy znení hneď po mesiaci .avšak cítiť a vidieť na sebe zmenu by si mala určite po 3 mesiacoch konzustentnych treningov .ideálne kardio plus silové tréningy ( napr cez youtube ) výpady ,drepy ,kliky , plank , core

@syk1122 behaj pomaly .tak ,aby si vedela plynule rozprávať . Vtedy by si teoreticky mala byť v spalovacej zóne . Zároveň postavia dobre základy pre vytrvalosť .
A teda strava je 70% úspechu ...
A svaly treba . Čím menej svalov ,tým slabší progres . Menej spalovania ...
Pred posledným štvrtým pôrodom som behavala 30 km v kopcoch ,a teda určite som nemala hrubé , a silno osvalnatene nohy . Keby je to tak jednoduché