Chudnutie po pôrode
Ahojte, prišla som sa sem trochu vyrozprávať. Začala som pred mesiacom chudnúť a nejde to. Dodržujem zatiaľ len jedálniček lebo som mala nejaké problémy zdravotné tak som sa chcela dať dokopy. No to chudnutie mi vôbec nefunguje nejde dole ta váha a keď aj pomaličky. Za mesiac mam dole necelé 3kg z toho posledný týždeň som pribrala 100g( viem hormóny, stres atď všetko na to vplýva) a hlavne nedostatok spánku. Mám ročné dieťa ktoré mi v noci zle spáva a ráno sa budím totálne unavená vyčerpaná a viem že to veľmi vplýva aj na toto. Je mi to ľúto lebo som po pôrode a aj dávnejšie pred pribrala celkom dosť a vlastne celý život som mala problémy s váhou a rada by som niečo s tým spravila. Sama sa zle cítim vo svojom tele( samozrejme neni to morbídna obezita a pod. ) ale tak aspoň tych 12kg by som chcela dať.
Pohyb chýba
Mala si problémy,vyriesili sa,tak šup do toho
A 3 kila si už dala dole,tak to je fajn
100 g si pribrala?
Nepises nic o pohybe s vyssim tepom. Tam zacni.
Chudnut znizenim stravy = malo svalov, nevyzera to dobre a este to aj skodi.
Ak si niekde z dolniakov, mozes rovno vytiahnut bicykel a kazdy druhy den si dat aspon 20 km ostrym tempom, najlepsie aj nejaky maly kopcek aby tam bol.
Na začiatku chudnutia si odmeraj obvody pásu, bokov, stehien, rúk atď. Lebo ked začneš cvičiť, tak sa ti môže stať, že na váhe priberieš, ale v objeme budeš chudšia, to je preto, že svaly sú pri rovnakom objeme ťažšie ako slanina. A potom sa budeš zbytočne trápiť, že nechudneš aj ked v skutočnosti budeš chudšia.
Cize si schudla 2,9 kg za mesiac. A v com je teda problem? Ak budes chudnut este aspon dalsich mesiacov, tak je to 15 kg. Ak to bude aj len -10kg, tak to bude stale uspech. Tak ako sa pomaly pribera pomaly, pomaly sa aj chudne. Trpezlivost a vydrzat. A je zima, telo je nastavene si hmotnost udrzat, co chvila je tu jar a leto. Viac prilezitosti ist von a hybat sa. Plus malo spanku, unava sa zajeda jedlom, dieta ...
3kg mesacen je viac nez super! a brat ohlad na 100g? soory ale ked si rano dam 250ml kavy, vypijem 0.5l vody a k tomu si dam jogurt tak mam na vahe plus 900gramov a urcite to nie je pribratie preboha.
Cize si schudla 2,9 kg za mesiac. A v com je teda problem? Ak budes chudnut este aspon dalsich mesiacov, tak je to 15 kg. Ak to bude aj len -10kg, tak to bude stale uspech. Tak ako sa pomaly pribera pomaly, pomaly sa aj chudne. Trpezlivost a vydrzat. A je zima, telo je nastavene si hmotnost udrzat, co chvila je tu jar a leto. Viac prilezitosti ist von a hybat sa. Plus malo spanku, unava sa zajeda jedlom, dieta ...
@anonym_5b6ff0 vieš čo no zdeptalo ma to trochu pretože keď som išla minulý rok cez jednu babu súkromnú trenerku a dala som neviem či 1, 1,5kg alebo ani nie kilo za týždeň mi k tomu povedala že to je malo a človek by aspoň 2kg za týždeň mal dať. Tak za to že či to je takto malo v poriadku. No chápem že stres robí svoje ktorého v poslednú dobu mam viac než dosť.
@patrike pohyb mam tak bežne domácnosť, dieťa, prechádzky s kočíkom ale chcem začať cvičiť. No zvláštne že na chudnutie každý odborník tvrdí že 80% strava a 20% pohyb že základ je držať stravu.
@ik70 no ja som sa práveže nemerala ani nafotila práve kvôli tomu že aby ma to ešte viac nestresovalo.. ale tak cítim na sebe miernu zmenu aj čo sa týka postavy, oblečenia a väčšej kondičky.
@anonym_17c2c5 áno cca 2,8kg za mesiac s tým že 2 týždne som bojovala ešte aj s prechladnutim. No hovorím je to ťažko mi fungovať cez deň keď som vyčerpaná a nevyspatá. Držím ten jedálniček a práveže nemam chuť na ine veci a zas ja som nebola nikdy typ zajedať stres a nervy sladkým. Buď som si dala sem tam niečo slané ale väčšinu čo som pribrala bolo stravovanie typu celý deň pomaly nič nejesť lebo práca a ked som prisla večer domov o 21-22 večera lebo skôr sa nedalo v práci jesť. No a tak som sa vyžrala.
Ide ti to super, neznervoznuj sa. Zdravo sa chudne 1,5 -3kg za mesiac. Pri nedostatku spanku to je naozaj pekny vysledok. Casom pridas viac pohybu a cvicenia kludne aj doma, ale netlac velmi na pilu. Bude pekne pocasie, budete s dietatom viac vonku a pojde to.
@anonym_5b6ff0 vieš čo no zdeptalo ma to trochu pretože keď som išla minulý rok cez jednu babu súkromnú trenerku a dala som neviem či 1, 1,5kg alebo ani nie kilo za týždeň mi k tomu povedala že to je malo a človek by aspoň 2kg za týždeň mal dať. Tak za to že či to je takto malo v poriadku. No chápem že stres robí svoje ktorého v poslednú dobu mam viac než dosť.
@patrike pohyb mam tak bežne domácnosť, dieťa, prechádzky s kočíkom ale chcem začať cvičiť. No zvláštne že na chudnutie každý odborník tvrdí že 80% strava a 20% pohyb že základ je držať stravu.
@ik70 no ja som sa práveže nemerala ani nafotila práve kvôli tomu že aby ma to ešte viac nestresovalo.. ale tak cítim na sebe miernu zmenu aj čo sa týka postavy, oblečenia a väčšej kondičky.
@anonym_17c2c5 áno cca 2,8kg za mesiac s tým že 2 týždne som bojovala ešte aj s prechladnutim. No hovorím je to ťažko mi fungovať cez deň keď som vyčerpaná a nevyspatá. Držím ten jedálniček a práveže nemam chuť na ine veci a zas ja som nebola nikdy typ zajedať stres a nervy sladkým. Buď som si dala sem tam niečo slané ale väčšinu čo som pribrala bolo stravovanie typu celý deň pomaly nič nejesť lebo práca a ked som prisla večer domov o 21-22 večera lebo skôr sa nedalo v práci jesť. No a tak som sa vyžrala.
@anonym_autor 3 kg su uspech, je to dlhsi proces, nevieme, z kolkych kg chudnes. No aj ked sa v praci neda jest, co je zvlastne, co je to za pracu, kde nemaju ani 5 min na obednu pauzu, vzdy si mozes zalezat na sytych zdravych bielkovinovych ranajkach a vecerach. A cez den nieco narychlo, cottage,... Budes vediet na buduce.
2 až 3 kg za mesiac je zdravé chudnutie za 4 mesiace máš 12 dole 🙂 skús viac spať...spánok má veľký vlyp
Klud, ide to, ale vyckaj.. radsej pomalsie, ale ide to.. nepozeraj vahu, ze 100g pribrat, mesacny cyklus velmi ovplyvnuje zenu, jej hmotnost..
A meraj sa, odfot..tam lepsie uvidis zmeny
A.este, neviem ci kojis, ale aj to moze vplyvat... A o nespanku ani nehovorim
To bola co za trenerka, ked povedala, ze 2kg za tyzden sa ma chudnut? 😀 jooj, keby sa chudlo 8kg za mesiac, to by boli vsetky modelky
3 kilá dole za mesiac a ty napíšeš, že si nič neschudla? Je to o kilo a pol viac ako je zdravé. Len pekne pokračuj a nedávaj si privysoké ciele.
To bola co za trenerka, ked povedala, ze 2kg za tyzden sa ma chudnut? 😀 jooj, keby sa chudlo 8kg za mesiac, to by boli vsetky modelky
@sisa_s rychlokvasena bikini fitness 😂😂😂
@cimage ďakujem ti za povzbudenie 🙏 no veru už sa teším na to lepšie počasie lebo teraz je to katastrofa to obliekanie a po chvíli je zima.
@anonym_17c2c5 išla som z 84kg/157cm. A práca ani nie ale vedenie. Pracovala som veľakrát 14-15h na nohách bez obednej prestávky lebo ma nemal kto vystriedať. Ked som pracovala na 12h od 8h do 20:30-21:00 prestávku som mala okolo 12-13naposledy a dokým som prisla domov bolo pomaly 21-22. Žiaľ práca v obchode kde chyba personál.
@anonym_a4bd72 snáď sa to podari časom. Ten spanok by som rada posunula na dlhšie ale žiaľ moje dieťa nechce spať či deň či noc a na sebe to aj zdravotne pociťujem.
@sisa_s našla som ju na fb. Až keď mi poslala jedálniček som pochopila že aha asi niečo neni dobre keď som si tie jedla prehodila do KT. Teraz chudnem pod tej stránky schudni s dave paci sa mi veľmi že su tam bezne chutné jedlá len v lahsej verzii aj mi to velmi chuti. Len keby konečne prišlo lepšie obdobie bola by som rada.
3 kg za mesiac je super, išla som z podobnej váhy 83 kilo a za polroka som schudla 15 kíl za 9 mesiac, tých 12 to bolo za toho polroka a zvyšok som chudla uz pomaličky, ale neprekáža mi to tak. Začala som v máji keď bolo príjemne teplo a dlhé dni, takže som chodievala behávať po večeroch a s malým v lete na bicykel niekoľkokrát do týždňa, potom prišla jeseň, ja do prace, maly škôlky a do toho choroby, takže teraz idem behať výnimočne, tak raz za mesiac, snažím sa ísť raz do týždňa plávať a raz zacvičiť doma, ale nie vždy to vyjde. 3 kilá za mesiac bez cvičenia sú podľa mňa akurát, zase pri rýchlom chudnutí bez cvičenia ti ostane uvoľnené neforemné telo, s ktorým budeš nespokojná neskor
@sisa_s no ja som chudla rychlostou blesku, ale bolo to z choroby 🤕. Takze cele zle.
Ja som po každom dieťati nastúpila po 26 týždňovej MD do práce. Ráno vychystať deti do školy, škôlky a 5 - mesačné do jaslí, dalo zabrať. Popoludní a večer tak isto. Spánok som zredukovala v noci na 3 - max. 4 hodiny a kilá šli samé dolu. Za 3 mesiace som mala o 5 kíl menej ako pred svadbou. Chce to len pohyb.
Ja som po každom dieťati nastúpila po 26 týždňovej MD do práce. Ráno vychystať deti do školy, škôlky a 5 - mesačné do jaslí, dalo zabrať. Popoludní a večer tak isto. Spánok som zredukovala v noci na 3 - max. 4 hodiny a kilá šli samé dolu. Za 3 mesiace som mala o 5 kíl menej ako pred svadbou. Chce to len pohyb.
@evkatk super gratulujem. Myslíš že mi to pomohlo? Každé telo je iné a niekto aj zo stresu chudne a niekto zas priberá. Pohyb mám nie síce v posilke ale mám
Nepises nic o pohybe s vyssim tepom. Tam zacni.
Chudnut znizenim stravy = malo svalov, nevyzera to dobre a este to aj skodi.
Ak si niekde z dolniakov, mozes rovno vytiahnut bicykel a kazdy druhy den si dat aspon 20 km ostrym tempom, najlepsie aj nejaky maly kopcek aby tam bol.
@patrike aký vyšší tep máš na mysli?

@anonym_autor mesiac je málo. Skús napísať za 3 mesiace. Váha má ist pomaličky na 3 kg mesačne je aj dosť. Chudne sa normálne 1,5 -2. Nečakaj že za 2 meisxce budeš mať dolu 10kg. Tiež si na svoju váhu nepribrala za krátky čas