icon

Chudnutie po tehotenstve

4. apr 2025

Mamky pribrala som 20kg a chcem schudnúť...Asi rovno mi odporúčate trenerku fitko ze ? Lebo doma sama cvičením to asi nedám do peknej postavy a asi doma sa mi asi ani nebude chcieť......
Vaše skúsenosti?
Vdaka

zuzinka888
4. apr 2025

Zvladnes to aj doma- ak chces postavu bikiny fitnes tak treba fitko, gym. Skus app- od dminikah- stoji to 10€ na nesiac a mas tam vsetko, cvicenia aj recepty, vypocet kcal, rozdelenie makier......+ super podkasty ci videa. Je super.

nataliik
4. apr 2025

Nie nemusíš ísť do fitka. Stiahni kaloricke tabulky a začni jest podľa nich, len tým, že kojis si musíš trosku kcal pridat, čítala som ze 500kcal viac, možno by som skúsila s 300kcal naviac a ci nebudeš hladná, ak veľmi ešte trošku pridat.
Ak chceš aj cvičiť, na YouTube máš kopec videii a môžeš podľa nich doma.
Ja cvicim podľa trénerky carolinegirvani, skvelé videa zdarma na YouTube a začína beginners a potom postupne epic program I, II, III atď.
Posielam link na to pre začiatočníkov

https://www.youtube.com/watch?v=WUzdhcwT8uM

Tie kaloricke tabulky odporúčam, neverila som im, ale diéty sú o ničom, vždy som aj veľa veľa cvičila, ale váhu som skôr udrziavala. Pri tabuľkách som musela začať veľa jest a kilá išli dolu. Hlavne to neber ako diétu, ale zdravší životný štýl a jest môžeš všetko, len si to musis nakombinovat.
Držím palce
Ps schudla som za pol roka 21kg pomocou KT

nataliik
4. apr 2025

A ešte rada, nezameriavaj sa na váhu, ale sa meraj. Lebo váha môže stať ale budeš chudnut, aby si nebola potom demotivovana. Tiež mi váha stojí asi 3 mesiace, ale cm idú dolu. Našťastie som si tiež prečítala túto radu😊

sara07
4. apr 2025

dlhé prechádzky s kočikom
skorej doma sa prinutim cvičit ako niekde
ja som pomocou elyptického trenažera

michaela329
4. apr 2025

Segra dala, 27 kg, 35 ročná žena. Ale s vypracovaným jedálničkom a cvičila cez ladylab, vždy večer, keď deti spali uz.

lucialucy43
4. apr 2025

Uprav si jedalniček a nos sťahujuci pás a treba aj cvičit aj keď doma brušaky aj vsetko keď len pol hoďku ale pôjde to tiež som mala 20 kil po pôrode hore a schudla som za 2 mes. Uplne v pohode 😁 pevná vôla držim palčeky ✊️

andaluzia12
4. apr 2025

Tiež som pribrala 20 kg. Mám 34 rokov. Ešte mi zostava 5 kg schudnut a som na pôvodnej váhe, som 3 mesiace po cisárskom.. kojím, váha ide pekne dole, snažím sa minimalizovať sladkosti a veľa kočíkujem.. pred tehotenstvom som veľa športovala…

autor
5. apr 2025

@nataliik vieš mi prosím ta poslať tie kalorické tabuľky jedálniček.... ohľadom toho lebo tým kcal atď sa vôbec nerozumiem ako si nastaviť jedlo co sa týka kalórií.....
Velka vdaka

naty15naty
5. apr 2025

Ahoj, napíš mi súkromnú správu a poviem ti nejaké svoje skúsenosti, čo mi pomohlo aj ked som cvičila málo.

nataliik
5. apr 2025

Na začiatku si nastavíš počet kcal, podľa veku,výšky,váhy a percento tuku, ak nevieš býva taky obrázok ako pomocka. A potom si už zapisujes presne na g a ml koľko čoho ješ. V podstate musíš naplniť kolieska na zelenú, bielkoviny na 100%. Sacharidy a tuky dokopy 200%. V nastaveniach si vypni trávenie, aktivity nezadavaj, lebo sú nadhodnotene a musela by si vlastne zjesť viac, aby si mala splnene, vypni ddd, rezim si daj lahky/malo aktívny a zápis presne v g. Pošlem foto.
Kcal si môžeš prepočítať aj podľa stránky https://www.michaljoseftoth.cz/kalkulacka
Lebo niekedy ta v KT zle spocita.
No a potom papať, tak aby ti to vyslo. Zo začiatku budeš mat možno problém naplniť bielkoviny a nepresvyhnut tuky, lebo klasická kuchyňa je taka😊, ale neboj postupne sa to naučíš.
Recepty sú aj v kalorickych tabulkach, ale zo začiatku prestaň vyhrážať na oleji, buď upiecť v rúre alebo uvariť, pecivo môžeš jest v pohode, ale lepšie je celozrne, dlhšie ta zasyti. Strukoviny sú super na zasytenie, existujú strukovinove cestoviny, zasytia ta, maju dosť bielkovin a stačí ti ich menej ako obycajnych.
A na bielkoviny nemusíš jest len maso, mozes vysoko percentne šunky, odtucneny tvaroh , grecky jogurt(ale naozaj grecky, nie gréckeho typu), strukoviny, vajcia, cottage, ryby,orechy(pozor na množstvo, lebo majú veľa tuku), orieskove masla, proteín atď.
V rámci sacharidov vyskúšaj kuskus a quinou. Môžeš zemiaky, ryžu, cestovinh v pohode, len možno bude sok, že také malé mnoztsvo na porciu a napr. Ta quinoa keď sa uvarí je jej veľa a ešte ma aj bielkoviny.

Ak by si potrebovala nejaké recepty, napíš mi IP, niečo ti pošlem.
Ale pozerám zo stránky gymbeam, fitrecepty, na youtube sú a aj v KT.

adonish
5. apr 2025

Po oboch porodoch som cvicila len doma, mam este nižšiu vahu ako ked som otehotnela. Kym boli deti malicke a spavali len v kociku, nachodila som denne cez 20 000 krokov plus 20-30 minut cvicenie cca 4-5x do tyzdna. Cvicila som podla Cvičte so Zuzanou, jej styl mi vyhovuje. Plus som nasadila kaloricke tabulky - jem vsetko, ale davam si pozor na porcie nezdraveho jedla (nezjem pol pizze, ale dam si 2-3 kusky a doplnim ju kopou zeleniny), vela bielkovín, vody. na kazdeho vsak plati nieco ine. Este pred tehotenstvom som drzala aj tzv. sacharidove vlny, kedy som sa velmi obmedzovala, do toho som už vsak spadnut nechcela...drzim palce