Chudnutie pomocou chodiaceho pásu
Baby je tu niekto kto schudol iba pomocou chodiaceho pásu? Jasne - úprava stravy atd, ide mi o to, že žiadne iné cvicenie. Kúpila som si pas, dva týždne na ňom dávam hodinku, vzdy 400 kal určite, okrem toho veľa chodím aj popri tom. Posledné dni dávam na pase 10000 krokov, dnes dokonca 20-tisíc, pijem aj dosť vody.
A teraz - reálne som pribrala. Mám 166 cm a 71kg. Už som úplne zúfalá a demotivuje ma to :(
Určite vydrž..jasne že treba stravu riešiť tiež, ale je to skvelý pohyb..a váha niekedy môže ísť na chvilku hore lebo svalovica napr alebo unava aj zadržaná voda..ak si teda nejedla viac tie posledné dva týždne..skús sa meriat napr..
Chudne sa v kuchyni, cvicenim sa udrziavaju svaly.
Realne si za dva tyzdne toho vela nepribrala, ale ked si sa zacala hybat, tak svaly zadrzali viac vody ako maju obycajne, tak si mozno na vahe tazsia.
Pokracuj dalej, to sa upravi.
Baby ďakujem. Úprimne snažím sa jesť zdravo, resp. učiť sa jesť aby som nebola hladná ale zas ani prejedena. Existujú nejaké bezpečne jedla? Môj najväčší problém je, že večer ma chytajú strašne chute ešte dačo zjesť alebo keď som vynervovana - a klasika, pred menzesom 😩 podľa mna nejem veľa, ani sa neprejedam ale asi to
Vôbec nie je vyvážene. Stiahla som si aj tie kalorické tabuľky ale som z toho jeleň.
Skús napísať čo si dnes jedla plus fotku tabuliek, niekto ti určite poradí
@januska12323 ráno kasu fit vanilkovú s bananom, na obed sosovicovo fazuľový privarok plus polievka vývar, mandarínku, a omeletu s paprikou. K tomu maly kúsok chleba a kúsok hermelínu. Toto si pamätám, myslím že som popri tomto nič iné nezjedla, vlastne doobeda ešte musli tycinku
Bulharské konštanty o percentách v kuchyni a percentách v pohybe si nevšímaj. Nie je to pravda.
Jediné, na čom záleží je či si alebo nie si v kalorickom deficite.
V kalorickom deficite môžeš byť aj keď budeš celý deň váľať šunky pred telkou.
Pás ti nezaručí nič, rovnako ako ani žiaden iný šport. Ak raz prijímaš viac ako vydávaš, tak budeš priberať. A ak vydávaš viac ako prijímaš, budeš chudnúť.
Takže sú len dve možnosti
1. Zvýšiť výdaj
2. Znížiť príjem
Problém zvýšenia výdajú je ten, že 400kcal na páse je podľa mňa nerealnych. Tie kalkulatory, čo majú tie pásy, sú len marketingové sračky, aby ťa navnadili, že ako veľmi dobre ti to ide. Ale tudle.
Podľa AI ak máš 71kg tak chôdzou o rýchlosti 4km/h spáliš 192-210kcal. A rozhodne nie 400.
400 kcal to má asi jedna horalka.
Takže je ti jednoduchšie hodinu šaškovať na páse, alebo sa radšej vzdať jednej horalky? 🙂
Píš si kalorické tabuľky, budeš prekvapená.
@thirstymonk no ja idem rýchlosťou 6,5 a vzdy čakám naozaj na tých 400, dnes som chodila pomalšie, 5,5 km/h a bolo to cez 20-tisíc krokov (bola som hodku a pol doobeda a potom poobede)
@thirstymonk čiže tam hore v kruhu ako mám tých 926 ma byt mínusové číslo?
@breeen Podľa AI to je teda 330-360kcal pri tvojej hmotnosti..
Každopádne som to uviedol len ako obraz. Podstatné je či si v deficite alebo nie. A v tom deficite nejakú dobu musíš aj byť. Za deň neschudneš, ani nepriberieš... prvé výsledky tak 2 týždne, kým vôbec niečo začne byť vidieť.
Hore v kruhu neviem... ja si aktivity nepíšem, takže mám číslo vždy plusové.
Najprv si vypočítaj bazalny metabolizmus. Od neho odčítaj tak 300 kcal. To je pre teba smerodajné. Toto sa snaž dodržať.
A to, že si "reálne pribrala" nemusí nič znamenať. Číslo na váhe je to najnepodstatnejšie číslo na svete (inými slovami - Ronnie Coleman vážil na mr. olympia 138kg a sotva bolo možné o ňom povedať, že bol tlustý, hoci pri výške 180cm mu to podľa BMI vychádzalo na druhý stupeň obezity).
Ku kalorickým..nepíš si tam aktivity..a k tvojej strave poviem len jedno ..malo bielkovin..keď nechceš byt hladna, tak musíš jest vela bielkovin a menej cukrov..ja som s kalorickými krásne schudla..ale zas pozor nie zo dna na den..mám 173 cm a mala som 68 cm a dostala som sa na 62 ale možno aj dva roky to trvalo..ale mne nešlo o expresne chudnutie ale o to zmeniť styl stravovania, lebo predtým ma stále bolel žalúdok, bola som nafúknutá..keď začneš jest viac bielkovin, budeš sa cítiť sýtejšia a budú rast svaly..a keď ti mozem odporučiť cvičenie tak najviac funguje take že BBG (bikini body guide) extrémne náročné, ale extrémne efektívne..za pár mesiacov som mala postavičku jak lusk..teraz je to všetko v rámci appky Sweat..ale da sa na nete najst si PDF verziu toho originál cvicenia a ísť podľa toho aj bez appky
Tie kaše si nekupuj, sú plné zbytočného cukru, radšej si urob vločky sama, ja si robím 5 lyžíc + 1/2 odmerky proteínu. Prívarok asi tiež nie je najvhodnejší. Kuracie, hovädzie mäso, denne maximálne 10ml olivového oleja.. výrobky celozrnné keď už (cestoviny, chlieb) a ozaj máličko. Ja chudnem od novembra zatiaľ som na 71.5kg zo 78, ale ako fest hladná som bola zo začiatku aj mesiac... podľa tabuliek sa mám vopchať do 1320kcal čiže je to mega náročné, a 5 jedál ani jesť nemôžem, to už neviem čo by som jedla, aby som sa aj najedla aj do toho vopchala. Ja chodievam na pás 3x týždenne druhý mesiac ale tiež zmenu nevidím. Najviac je tá strava. A ešte vždy po cvičení prvý deň som aj o kilo ťažšia. Skús sa odmerať, ramená, prsia, pás, boky, stehná... dodržuj stravu, všetko si poctivo váž, hydratuj, a o mesiac sa odmeraj znovu na tých istých miestach. Ak budeš jesť správne tak budeš vidieť rozdiel.
Pridaj bielkoviny do kazdeho jedla a spomal! Tri hodiny na pase znie super fakt super ale po mesiaci ta to demotivuje, hlavne ak neuvidis zmenu na vahe a potom to vzdas. Preco??? Lebo ta zmena moze prist potichucky na cm a az potom na vahe. Telo zvycajne pri strate tuku zadrzi na chvilu vodu. Preto tvoja vaha moze byt aj tyzden dva rovnaka a potom Bum dva dni a kilo dole. To neznamena ze za dva dni si schudla kilo- chudla si pomalicky a telo zistilo ze tu vodu nepotrebuje. To iste ak cvicis vela telo moze zadrzat vodu. Takze sa riad centimetrami tie nesposobia ziadnu histeriu z noci do rana, davaj pozor na stravu a bud vytrvala. Moze to trvat dlhsie ako si si predstavovala ci ti niekto povedal.
@breeen no dá sa, keď si niekoho zaplatíš kto ti vyskladá jedálniček mieru a bude ti jednotlivé jedlá aj pripravovať.. ale však musíš mať čas, keď máš čas toľko na páse chodiť.. ono sa to zdá náročné ale treba len do toho prísť.. veď nemusíš zo dňa na deň. Ja som zo začiatku také čísla tam mávala že až.. potom som zistila čo má veľa kalórií a nezasýti, alebo naopak čo má málo kalórií a zasýti a čo má veľa vlákniny či tukov... teraz ale v podstate jem to isté dookola.. osvedčil sa mi cheatday, keď ideme niekam na výlet, kľudne si dám pizzu jeden deň v mesiaci, alebo niečo fajné v reštaurácii ale to je zriedka, iba keď je nejaká príležitosť, a niekedy v noci zjem keks 😆 inak by som umrela na depresiu z toho
@breeen K chudnutiu KT nepotrebujes, samozrejme, ze sa da chudnut aj bez toho. Ja by som to tiez pouzivat nebola schopna ani ochotna. Ja som sice chcela schudnut len 5 kil (z 57 na cca 52), za 4 mesiace mam dole 4 kila, mierna uprava stravy a 2x tyzdenne 1 hodina silovy trening. Plus sa mi krasne formuje postava. A to mam 57 rokov a som v menopauze, cize hormony minimalne a spomaleny metabolizmus, ale aj sladke si obcas dam a ide to.
Ja naopak na pas nedam dopustit. Krasne som na nom schudla a vytvarovala si zadok, boky, pas aj ruky. ALE. Ako pisu baby, strava je zaklad. Viac bielkovin (maso, jogurt,cottage, skyr) menej cukru- instantne kase, muesli tycinky prec. Plus pri chodzi do ruk pol kilove cinky(ziadne drzanie sa stroja) a cast casu na pase ist aj “do kopca” (aspon 15-20min).
@breeen Ahoj! Rozumiem, že ťa to môže demotivovať, keď sa snažíš a číslo na váhe ide hore. Ale skús sa na to pozrieť z iného uhla.
Po prvé – váha nie je vždy najlepší ukazovateľ. Pri zvýšenej fyzickej aktivite sa môže telo zadržiavať viac vody, čo môže krátkodobo zvýšiť hmotnosť. Tiež je možné, že si získala trochu svalovej hmoty, ktorá je hustejšia ako tuk, no zároveň pomáha spaľovať viac kalórií.
Po druhé – dva týždne sú ešte krátka doba na viditeľné výsledky. Skús si merať obvody tela, nie len sledovať váhu. Môže sa stať, že kíl nepribudne, ale centimetre pôjdu dole.
Nezúfaj, výsledky prídu! Najdôležitejšie je, aby si sa cítila dobre a mala energiu. Držím palce! 😊
Ja som išla pri 168 cm a 70 kg dole na 57 kg za 4 mesiace. A to hlavne pomocou pása na chodenie. Samozrejme aj úpravou stravy a vylúčením tzv. vyzobkávania ..že mám ešte na niečo chuť...a držím to už tri roky. Dokonca teraz už mám 56 kg ..po brušnej viróze pred týždňom to boli dokonca 55.20 kg 😅😧😀
A mám ho aj doma a pravidelne ho používam. Som s ním veľmi spokojná.
@breeen tabuľky sú fajn ked si na ne zvyknes, aspoň zo začiatku ich treba používať aby si sa naučila + - odhadnúť zloženie stravy, co jednotlivé potraviny obsahujú. Potom ked už vieš co a ako môžeš ist aj bez nich
Napríklad taký jeden hermelín obsahuje tvoju dennú dávku tuku a ak si k tomu dáš musli tyčinku tak kaloricky je to ako normálny obed, akurát mas pocit ze si nic nejedla.
Je tu na MK skupina cesta k mojej premene, pridaj sa tam hneď na začiatku mas podrobný návod ako používať KT
Pás je super, každý pohyb sa ráta. Dobre by bolo sj pridať hodinu posilňovania tyzdenne, koli svalom, držaniu tela a zmene 😉 Telo je totižto super výkonný stroj, ked si na nejaký pohyb zvykne už s ním toľko nechudne.
Ahojte. Tak už ficim na kalorických tabuľkách 🙂
@breeen pásom neschudnes to chce stravu hlavne ale ja pás mám a milujem ho chodím do kopca na sklone a to sa nedá porovnať s chôdzou vonku na prechádzke to proste po 30 minútach som mokra jak myš krásne tvaruje postavu zadok nohy i brucho ja si aj vezmem do ruky činky 2 kg a tak idem je to cítiť 😉

Strava robí 80% chudnutia, pohyb je len zvyšných 20%