icon

Chudnutie popri antipsychotikách: Ako sa s tým popasovať?

obludamala
19. jan 2025

Ahoj, prosim vas ste tu nejaka zna, ktora pribrala po antipsychotikach a snazi sa schudnut. Ja sa snazim (nie idealne), ale aspon cosi. Mam ale pocit, ze vaha sa aj napriek kalorifickemu deficitu nehybe. Uz ma to dost stve. Tak ak by mi napisala nejaka zena s podobnym psudom budem rada.
A nie antidepresiv nie su antipsychotika 🙂 áe ie veriem tiez 😀

koniarova
19. jan 2025

@obludamala ako dlho sa pokúšal schudnúť?

obludamala
autor
19. jan 2025

@koniarova vies co, je to tak dva roky s prestavkami, podla toho aka silna je depresia. Ale uz som dosla do vialu k nadvahe, ze naozaj musim nieco urobit. Nepacim sa sama sebe

koniarova
19. jan 2025

@obludamala nájdi si dobrého trénera. Nech ti nastaví jedálniček, aj pohyb. Koľko si pribrala?

koniarova
19. jan 2025

@obludamala Berieš Olanzapin?

adriena85
19. jan 2025

Ja beriem antipsychotika a pribrala som asi 15 až 20 kíl, s chudnutim to tiež veľmi neide, musím pridať viac pohybu

123kika1234
19. jan 2025

Ja som tiež pribrala z antipsychotik.. a tiež sa snažím schudnúť, ale mne to kolíše, ale teraz som pribrala viac ako kedykoľvek predtým okolo 20kg

patulik0706
19. jan 2025

@obludamala brala som 5 rokov antipsychotiká (bloonis s účinnou látkou olanzapin) otrasné som z neho pribrala (25kg!) čo pri mojej výške (154cm) bola čistá katastrofa...mohla som robiť čokoľvek, nezbavila som sa ich. Až po vysadení mi šla váha sama dolu. Cvičila som, beh na mieste 30 min., stacionárny bicykel 45 min. každý deň, strava bohatá na zeleninu a ovocie, po 18:00 som už nič nejedla a píla som len čistú vodu. Váha stála a nepohla sa ani o dkg. Bola som veľmi nešťastná z toho, pretože ešte aj doktorka povedala že "to určite nie je liekmi" a neustále ma presviedčala že mám upraviť stravu a pridať pohyb. Zmenila som nakoniec dr. a hľa aj váha sa pohla ihneď smerom nadol ako náhle mi vysadila tie hnusné lieky. Veľa šťastia prajem. 🍀

koniarova
19. jan 2025

@patulik0706 a zmenila za iné? Či úplne si vysadila?

patulik0706
19. jan 2025

@koniarova úplne vysadila, nakoľko zistila že nemám správne určenú diagnózu, a teraz beriem úplne iné lieky. Chvalabohu bez vedľajších účinkov.

obludamala
autor
19. jan 2025

@koniarova 15 kg za 3 eoky

obludamala
autor
19. jan 2025

@patulik0706 mne prave tie lieky zachranuju zivot, vysadit som skusala a katastrofa, tak ich mam spat

koniarova
19. jan 2025

@obludamala určite nevysadzuj, keď zaberajú. Si si istá, že si v kalorickom deficite? Máš dosť pohybu?

obludamala
autor
20. jan 2025

@koniarova nie, viem, ze to existuje. Ale od doktora nedostanem

obludamala
autor
20. jan 2025

@koniarova pohybu by bolo treba urcite viac. V defecite som, ja fakt neviem, ci cosi robim zle, alebo ozaj je to vsetko liekmi

evagy
5. okt 2025
@patulik0706

@obludamala brala som 5 rokov antipsychotiká (bloonis s účinnou látkou olanzapin) otrasné som z neho pribrala (25kg!) čo pri mojej výške (154cm) bola čistá katastrofa...mohla som robiť čokoľvek, nezbavila som sa ich. Až po vysadení mi šla váha sama dolu. Cvičila som, beh na mieste 30 min., stacionárny bicykel 45 min. každý deň, strava bohatá na zeleninu a ovocie, po 18:00 som už nič nejedla a píla som len čistú vodu. Váha stála a nepohla sa ani o dkg. Bola som veľmi nešťastná z toho, pretože ešte aj doktorka povedala že "to určite nie je liekmi" a neustále ma presviedčala že mám upraviť stravu a pridať pohyb. Zmenila som nakoniec dr. a hľa aj váha sa pohla ihneď smerom nadol ako náhle mi vysadila tie hnusné lieky. Veľa šťastia prajem. 🍀

@patulik0706 ahoj prosím na aké antipsychotika ti dr zmenila lebo ja tiež mám 85 kg na výšku 164cm ďakujem

patulik0706
12. okt 2025
@evagy

@patulik0706 ahoj prosím na aké antipsychotika ti dr zmenila lebo ja tiež mám 85 kg na výšku 164cm ďakujem

@evagy ja teraz užívam haloperidol a som spokojná lebo z neho nepriberám a od minulého roka sa mi podarilo 20kg schudnúť pretože už neberiem rispen, z neho som dosť pribrala 🙄 a dva roky dozadu som chodila ešte aj na injekcie a z nich mi išla váha nehorázne hore...chvalabohu že to už je za mnou. Cítim sa teraz omnoho lepšie 🙂