icon

Čo ste jedli, aby ste schudli?

Včera o 07:33

Zdravím, mám 1,63cm a pekných 75kg. :/ Sama neverím tomu, že som sa sem dopracovala. Zajedala som smútok – Zo 45kg som vyšla na toto číslo. Hanbím sa ísť kamkoľvek a myslím len na to. Ľudia si to aj začali všímať a nič iné neriešia. Pýtajú sa ma, že či som tehotná... Chcem s tým niečo spraviť, ale nikdy v živote som nechudla. Nemám tušenia, čo mám začať jesť. Pozerala som Google, ale je tam toho príšerne veľa. Čo ste jedli vy, keď ste chceli schudnúť?

anonym_22661b
Včera o 07:38

@anonym_autor takmer vsetko, ale v primeranom mnozstve

sweet20
Včera o 07:42

@anonym_autor to je realne jedno co jes ale plati rovnica, ze vydaj musi byt vacsi ako prijem.. neviem z akeho mesta si ale my sme si na mesiac objednali ketobox a potom sme uz vedeli ako varit

simsalabim
Včera o 07:42

@anonym_autor vsetko, kontrolovala som iba velkost porcie podla KT.

mondolina
Včera o 07:47

kalorické tabuľky.

anonym_ae8184
Včera o 07:50

Skús vynechať sladkosti ako prvé, také tie hlúposti, maškrty, sladké vody a chipsy, tyčinky, chrumky. Ak mliečne, tak nízkotučné, menej pečiva. Nie úplne, ale menej, skôr celozrnného. Pridaj prechádzky, každý deň skús urobiť aspoň 10 000 krokov. Skús takto aspoň mesiac, to ťa naštartuje. A potom môžeš urobiť väčšie reštrikcie v jedle a zapojiť viac fyzickej aktivity, kardio a silový tréning. Na úvod poď malými krokmi.

angelikaaa123
Včera o 07:51

Všetko ale bola som v kalorickom deficite 😊

jogy1984
Včera o 08:01

Myslím že to nieje len o kalóriách . Napríklad je dokázané že problém s pracovných potravinách nie je len vysoká kalorická hodnota ale napríklad že ich telo rýchlejšie strávi a návrat hladu je za krátko späť. Taktiež že tieto jedlá stimulujú dopamín viac ako by sa patrilo. Správna kombinácia tukov a cukrov ktoré sa v prírode ani nevyskytujú mozog reaguje inak a má tendenciu im dávať pravidelne prednosť . Potom je tu cukor a inzulín čo tiež môže skrátiť pocit sýtosti . Preto je asi dôležite sa zamerať na základné potraviny .

stellarstar
Včera o 08:10

Vynechala sladkosti sice ani predtým som toho nejedla vela, hľadám a vyraďujem skrytý cukor, prešla som na celozrnné cestoviny a múku, maslo vynechala, mlieko prešla na haferové alebo iné rastlinné kde je 0% cukru, biele pečivo úplne vynechala, jem menej porcií, z vyprážania na oleji som prešla na vyprážanie v teplovzdušnej, ovocie pretriedila kde je viac cukru uz nekupujem, pridala viac zeleniny, snažím sa viac x do týždňa robiť overnigh oats s chia semienkami a ovsenými vločkami, pohyb mám v práci, doma bike a rýchlochôdza na páse, cviky, nemeriam žiadne kt, od januára som schudla 10 kg

ivicatolic
Včera o 08:54

@anonym_autor no hlavne sa opýtaj, čo sme nejedli.....1. všetko sladké preč/ sladké iba ovocie/, 2.

ivicatolic
Včera o 08:57

@anonym_autor 2. pečivo preč, 3. každý iný pohyb je cvičenie... Tieto 3 fakty a uvidíš, že to pôjde 👍👉.... prvých 10 dní je takých najhorších, vydržať!!!

anonym_9c4762
Včera o 09:00

Robiť obrovské zmeny naraz a úplne prevrátiť jedalnicek naruby je pre väčšinu ľudí neudržateľné, skús napísať ako sa stravuješ teraz, jeden svoj bežný deň a odrazíme sa od toho, že čo robiť inak a ako to vylepšiť… Každý máme iné chute, iné potreby … vo všeobecnosti obmedziť jednoduché cukry, sladké vody ak piješ, opatrne s tukmi, netreba ich démonizovať a báť sa zdravých tukov, ale pozor na množstvo, casto skryté v omáčkach, dresingoch a pod.,,, to iste so sacharidmi, nevyškrtnúť úplne, ale časť príloh môžeš skúsiť nahradiť zeleninou a dostatok bielkovín zradiť… a hlavne si uvedomiť, že keď je nejaká príležitosť a ty si dáš aj ten koláčik, aj ten pohár vina alebo rezeň so šalátom, tak svet neskončil a neznamená to, že zvyšok dňa už môžeš jesť čo len chces, lebo už si to tak či tak pokazila, s týmto nastavením ma veľa ľudí problém, čo si všímam

simsalabim
Včera o 09:10
@ivicatolic

@anonym_autor 2. pečivo preč, 3. každý iný pohyb je cvičenie... Tieto 3 fakty a uvidíš, že to pôjde 👍👉.... prvých 10 dní je takých najhorších, vydržať!!!

@ivicatolic pecivo vobec nemusi prec… ani ine veci, niekto vyssie spomenul, ze iba nizkotucne mliecne vyrobky a podobne. Ak niekto miluje pecivo, velmi tazko bude fungovat bez neho. Kluc je v striedmosti. Kludne aj pizza, aj torta… ale dolezite je kolko a ako casto. Samozrejme, ze sa treba zamerat na zdravsie potraviny, ale uplne odopieranie ineho moze byt skor na skodu.

stellarstar
Včera o 09:33
@simsalabim

@ivicatolic pecivo vobec nemusi prec… ani ine veci, niekto vyssie spomenul, ze iba nizkotucne mliecne vyrobky a podobne. Ak niekto miluje pecivo, velmi tazko bude fungovat bez neho. Kluc je v striedmosti. Kludne aj pizza, aj torta… ale dolezite je kolko a ako casto. Samozrejme, ze sa treba zamerat na zdravsie potraviny, ale uplne odopieranie ineho moze byt skor na skodu.

@simsalabim no mne vyradenie bieleho pečiva ( žemľa a vianočka ) veľmi pomohlo, veď skoro každé ráno som to kupovala na raňajky a voľné víkendy sme mavali vianočku s maslom a lekvárom domácim. Odkedy som to stopla mám aj lepšie výsledky ( cholesterol, triglyceridy a cukor ) a aj mliečne sa oplatí prejsť na nizkotučné resp rastlinné. Aspon teda za mňa

procrastique
Včera o 09:39

Tvoj jedálniček môže vyzerať aj cca takto:
Raňajky: Polovica milky čokolády
Obed: celá milka
Večera: polovica milky čokolády
a schudneš 🙂

Pointa je len príjem a výdaj. Musíš viac vydať ako zožrať a tadá, schudneš hocikoľko a na hocijakej strave, či to je už zdravé je druhá vec :D ale pointa zostáva rovnaká.

simsalabim
Včera o 10:45
@stellarstar

@simsalabim no mne vyradenie bieleho pečiva ( žemľa a vianočka ) veľmi pomohlo, veď skoro každé ráno som to kupovala na raňajky a voľné víkendy sme mavali vianočku s maslom a lekvárom domácim. Odkedy som to stopla mám aj lepšie výsledky ( cholesterol, triglyceridy a cukor ) a aj mliečne sa oplatí prejsť na nizkotučné resp rastlinné. Aspon teda za mňa

@stellarstar kazdemu vyhovuje nieco ine (ja som uspesne schudla 20kg a vahy cca 2 roky drzim), avsak je zname, ze tuk je v strave potrebny a preto mi prechod na nizkotucne nedava zmysel. A k tomu pecivu - tiez si myslim, ze kluc je v mnozstve, ako pri tuku. Ja napr chlieb a pecivo na ranajky nejedavam desatrocia, preferujem tvaroh, ovocie a musli, ale vecer si kludne dam krajec… alebo tu pizzu. Vianocku ci kysnuty kolac tiez, ale davam pozor na to, kolko toho zjem. Lebo tej vianocky si asi nezjedla 50g.

mondolina
Včera o 11:46
@procrastique

Tvoj jedálniček môže vyzerať aj cca takto:
Raňajky: Polovica milky čokolády
Obed: celá milka
Večera: polovica milky čokolády
a schudneš 🙂

Pointa je len príjem a výdaj. Musíš viac vydať ako zožrať a tadá, schudneš hocikoľko a na hocijakej strave, či to je už zdravé je druhá vec :D ale pointa zostáva rovnaká.

@procrastique
pointa je aj v zložení stravy.
bielkoviny, tuky, sacharidy. vo vyrátanom množstve a v kalorickom deficite.
vyradí sacharidy nebude mať energiu, vyradí bielkoviny bude chudnúť zo svalov, a bude mať vlčí hlad.
a viem, že čokoláda Milka bol len joke príklad.
😉

procrastique
Včera o 11:51
@mondolina

@procrastique
pointa je aj v zložení stravy.
bielkoviny, tuky, sacharidy. vo vyrátanom množstve a v kalorickom deficite.
vyradí sacharidy nebude mať energiu, vyradí bielkoviny bude chudnúť zo svalov, a bude mať vlčí hlad.
a viem, že čokoláda Milka bol len joke príklad.
😉

@mondolina Nie je to joke príklad, je to príklad, že nie je pointa čo sa zje ale koľko sa toho zje. O skladbe jedálnička by bolo treba vypisovať dlho a pre človeka, ktorý netuší o jedle nič je to príliš zdĺhavé.

anonym_c07dc0
Včera o 12:21

Jedla som vsetko co som chcela, len som dbala na bielkoviny -120g denne, sacharidy 130g denne a 50g tukov denne a kcal deficit 1600kcal.

radacak
Včera o 12:30

@anonym_autor všetko aj sladké ale ako sa už píše vyššie normálne množstvo
Stiahni si kalorické tabuľky je to super ,vieš či tam odsledovať čo ,koľko zješ

anonym_ae424e
Včera o 12:31

Ráno jogurt,oobilninove kaše,káva.
Obed: chudé mäsko, ryby, niekedy aj hovädzie,bravčové,no len so zeleninou. Kuracinu a zeleninu len na vode. Obmedziť pečivo,sladké som si dala niekedy tiež. Veľa vody. Cakov. Večera žiadna alebo len zeleninový šalát.
Ale bolo ťažké si takúto stravu udržať,čim som.starsia,tým menej odolávam nástrahám.

zuzubb007
Včera o 12:40

Keď chcem schudnúť jem absolútne všetko aj rezne, u mňa platí, že musím mať pohyb a to brutálne kardio a potom to ide, samozrejme môžeš aj horalku ale musíš byť v kalorickom deficite, žiadne také, že vyradiť všetko ako ti tu radia, pečivo celozrnné normálne ale nie tri rožky ale jeden na deň, proteínové produkty, vajcia, mozzarella nieco čo má veľa bielkovín a zasýti, keď potrebujem mega sladké cola Zero má uspokojí a tak isto proteínova tyčinka miesto somarín

ivicatolic
Včera o 14:41
@simsalabim

@simsalabim ja píšem za seba, kedy to zabralo.... ona nejde schudnúť 5kg ale 30

simsalabim
Včera o 15:45
@ivicatolic

@simsalabim ja píšem za seba, kedy to zabralo.... ona nejde schudnúť 5kg ale 30

@ivicatolic no ved pisem, ze kazdemu vyhovuje nieco ine a ze ak na niekto rad pecivo, mozno prenho bude nezvladnutelne ho vylucit. Ja som schudla 20kg aj s pecivom, dolezite je kolko toho clovek zje. Je super, ze tebe stacilo vylucit pecivo a ze ti to nevadilo. Pre mna by bola predstava vzdat sa cerstveho krajca chleba nezvladnutelna….