icon

Crossfit basics - skúsenosť

janasim
24. máj 2022

Dobrý deň,má niekto skúsenosti s týmto treningom,chcela by som vyskúšať ,len neviem ,mám už 40 rokov a nadváhu,odporúčili mi dnes prísť na taký prvý pohovor,odporúčajú mi pre začiatočníkov kurz basics .

nikanu
24. máj 2022

Tak pomaličky keď budeš mať nejakého trénera môžeš lebo teda aby si si aj neublížila nejako 🙂

delatour
24. máj 2022

S Crossfitom by som bez predošlých skúseností so silovým tréningom a bez vycibrenej techniky absolútne nezačínala, a pri nadváhe už absolútne nie.. Hrozia zbytočné zranenia. Odporúčam začať s niečim menej intenzívnym, napríklad funkčný tréning.

delatour
24. máj 2022

A odporúčam prečítať si tento článok: https://dennikn.sk/2716710/chudnete-zabudnite-n...

erosmal
24. máj 2022

aj ja som začala s crossfitom bez predchádzajúcich skúseností a za mňa super. aj s nadváhou :D tréner mi všetko trpezlivo vysvetlil a dával pozor aby som cviky robila správne a neublížila si.. je to ťažké ale pokroky vidno..
@delatour ako si má vycibriť techniku keď ani nezačne? veď jej nedajú na začiatok hand stand push-up.. existuje aj crossfit pre začiatočníkov..

delatour
24. máj 2022

@erosmal technika sa cibrí práve pravidelným funkčným / silovým tréningom, kde nie je nastolené tak intenzívne tempo ako pri crossfite. Ale pokojne robte podľa vášho uváženia🙂

delatour
Autor odpoveď zmazal
delatour
24. máj 2022

@delatour a definícia "Crossfit pre začiatočníkov" je teda dobrý oxymoron..

erosmal
24. máj 2022

@delatour tak predstav si presne na taký oxymoron chodím.. nie každý je a môže byť na rovnakej úrovni, takže my to takto máme podelené.. máme perfektného trénera, ktorý sa naozaj venuje každému kto to potrebuje a pozorne nás sleduje.. neviem prečo z teba cítim povýšenectvo, ty si možno úplne top dokonalo vymakaná profíčka, ale nie každý je taký ako ty a nejako začať treba, ak je pozvaná na začiatočnícky kurz prečo ju hneď odhovoriť? aby ani nevyskúšala

delatour
24. máj 2022

@erosmal ja tu naznačujem skôr na rozporuplnosť názorov, ktorý crossfit ako taký vzbudzuje, stačí si prečítať zopár názorov športových vedcov. Možno to čo navštevujete v konečnom dôsledku "crossfit" sám o sebe ani nie je. Skúsený tréner by od "ozajstného" crossfitu, každého začiatočníka odhovoril. To že niektoré gymy ponúkajú niečo ako crossfit pre začiatočníkov je v prevažnej miere biznsplán zameraný na určitú skupinu ľudí, alebo nekompetentnosť trénerov. Crossfit bol primárne postavený pre športovcov na profesionálnej úrovni.

mapypotkancek
24. máj 2022

@janasim súhlasím s @delatour, za seba dodám, že ja som crossfit cvičila a na viacerých miestach a moja osobná skúsenosť je taká, že by som do toho opäť nešla. Milujem silový tréning, najviac. Ale crossfit mne osobne príde, že nie je vhodný pre začiatočníkov, ale pre ľudí ktorí majú reálne skúsenosti so silovým tréningom, s behom, s gymnastikou, s kettlebell..... Moja osobná skúsenosť je, že je najlepšie všetky tieto veci cvičiť a učiť sa osobitne. Ja som popri crossfit sa zo záujmu týmto sú disciplínami začala venovať a naučila som sa ich robiť správne iba preto, že som sa im venovala osobitne. Crossfit Ta nič z toho poriadne nenaučí, nie je na to priestor. Drvivá väčšina ľudí, s ktorými som cvičila, skončila pre zranenia spôsobené tým, že robili niečo, čo nevedeli a tréneri ich to nevedeli naučiť, vysvetliť ani odsledovať. Za mňa, určite sportuj, ideálne s osobným trénerom s reálnym vzdelaním v obore a keď budeš mať zvládnutú techniku minimálne silového tréningu, gymnastiky a behu, vtedy môžeš ísť na jednoduchší crossfit.

janasim
autor
25. máj 2022

Ahojte ,dakujem za nazor,az dnes som sa dostala sem k tomu prečítat si to