Cvičenie pri únave a svalovici
Ahojte, po dvoch rokoch na RD som začala v nedeľu cvičiť. Pekne pozvoľna, ale dala som si do tela. Včera som mala miernu svalovicu, ale išla som aj cez ňu a intenzitu som zvýšila. Dnes však nevládzem, som unavená, svalovica je, to je jasné, ale som vyčerpaná, nevládzem. Skúšala som cvičiť, opäť brucho a chrbát, ale po 15 minútach som to musela vzdať, nedávala som to.
Čo robiť v takomto prípade? Vynechať cvičenie na deň? Alebo zajtra sa pokúsiť cvičiť znova?
Som aj anemická, čiže to celkovo na tej únave sa len zhoršuje. Ďakujem za rady a tipy.
@anonym_autor a to prečo robíš?veď anemia je sama o seba ťažká nedokyslicujes sa poriadne.
Na svalovicu magnézium
@luccija anémiu dopĺńam železom, ale nie je to dostatočné. Prečo cvičím? Lebo je to zdravé a potrebujem to.
@anonym_autor tvoj postup je nepochopitelny a iracionalny. Tak 2 roky necvicis, potom si zacvicis a mas svalovku, a namiesto dna oddychu cvis dalsi a dalsi den??
@anonym_autor ja myslím,že je to prirodzená reakcia tela, pomaly pridavaj chvíľu potrvá kým si telo zvykne a upravila si aj stravu?
@anonym_autor ja myslím,že je to prirodzená reakcia tela, pomaly pridavaj chvíľu potrvá kým si telo zvykne a upravila si aj stravu?
@ada_alica jasne, upravila som stravu, tu uz mam upravenu dlhsie.
@anonym_autor tvoj postup je nepochopitelny a iracionalny. Tak 2 roky necvicis, potom si zacvicis a mas svalovku, a namiesto dna oddychu cvis dalsi a dalsi den??
@vler odporuca sa robit fyzicku aktivitu aj cez svalovku. Ja mam vzdy svalovku ked zacinam cvicit.
🍏 Vynechaj jeden-dva dni. Ak si to veľmi prehnala, daj si aj tabletku. Cvič len keď sa cítiš dobre, plná energie. Necvič hladná, najedz sa, daj si čas na strávenie jedla, pi dostatočne. Anémiu rieš. Asi si nešla pozvoľna, pomaly, preto sa objavila svalovka. Ak si od nedele - do utorka stihla už intenzívny tréning, tak si si naložila viac, ako telo znieslo. Pozvoľna znamená, že ideš aj týždeň pomaly, denne pridáš čosi málo navyše 🙂. Pred každým cvičkom, je potrebné svaly natiahnuť strečingom, potom zohriať dynamickejším pohybom a až potom cvičíš. Po cvičku opäť strečing. Ak tak neurobíš a svaly zaťažíš, príde svalovka. Tak isto, keď sa nenaučíš správne, efektívne dýchať, svaly ťa budú bolieť stále. Nevadí, postupne sa naučíš .
🍏 Vynechaj jeden-dva dni. Ak si to veľmi prehnala, daj si aj tabletku. Cvič len keď sa cítiš dobre, plná energie. Necvič hladná, najedz sa, daj si čas na strávenie jedla, pi dostatočne. Anémiu rieš. Asi si nešla pozvoľna, pomaly, preto sa objavila svalovka. Ak si od nedele - do utorka stihla už intenzívny tréning, tak si si naložila viac, ako telo znieslo. Pozvoľna znamená, že ideš aj týždeň pomaly, denne pridáš čosi málo navyše 🙂. Pred každým cvičkom, je potrebné svaly natiahnuť strečingom, potom zohriať dynamickejším pohybom a až potom cvičíš. Po cvičku opäť strečing. Ak tak neurobíš a svaly zaťažíš, príde svalovka. Tak isto, keď sa nenaučíš správne, efektívne dýchať, svaly ťa budú bolieť stále. Nevadí, postupne sa naučíš .
@amazonka13 práveže ja mám zahriatie a rozcvičku aj pred cvičením a potom strečing aj po cvičení. Začala som pozvoľna 30 min, včera som 10 min pridala, na chrbát, nič hrozné :/
@luccija anémiu dopĺńam železom, ale nie je to dostatočné. Prečo cvičím? Lebo je to zdravé a potrebujem to.
@anonym_autor vieš čo sa pýtam tak sa nenatahujme za slovíčka😉to, že cvičenie je zdravé je pravda, ale, keď si anemickká tvoje telo má deficit a práve pri cvičení potrebuješ dýchať, regenerovať
Ak si anemicka skús aj každé ráno na lacno lyžičku melasy s citrónovou šťavou do vody. Pomohlo viac ako tabletky
Ak si anemicka skús aj každé ráno na lacno lyžičku melasy s citrónovou šťavou do vody. Pomohlo viac ako tabletky
@sense kde kúpim melasu? Lebo v DM ju nemajú. Nejem sladké, nemôžem, tak neviem, či melasa bude to naj, povedz ty.
@anonym_autor ja som 4 mesiace po pôrode s trénerkou cvičila, riadne som si zamakala a na 2 týždne v nemocnici skončila 🙃. Po všetkých možných vyšetreniach mi doktori povedali, že po pôrode sú hormóny ešte rozhádzané a začať som mala len veľmi zľahka, bez svalovky. A to som pred tehotenstvom pravidelne cvičila
@anonym_autor Nemusíš stresovať. Ak si dlhšie necvičila a teraz si si dala do tela tak je úplne prirodzené že si telo potrebuje zvyknúť. Poď nato pomali ale pravidelne. Namiesto brutálneho zničenia po ktorom nevládzeš si daj častejšie tréningy ale ľahšie. Sval a kondička rastie podľa toho ako často má stimuláciu, čiže ak precvičíš celé telo každý deň ľahkým cvičením, tak urobíš väčší pokrok ako keď sa rozbiješ a zacvičíš dvakrát za týždeň.
Nezabudaj na regeneraciu. Daj si den pauzu.
tiez po dlhsej pauze od cvicenia zvyknem mavat svalovku, ale v pohode pokracujem s cvicenim dalej, telo si znova zvyka na zataz. Svalovka mi vzdy po nejakych 2-3 dnoch odisla aj sama, a bez nejakych tabletok.

@anonym_autor a to prečo robíš?veď anemia je sama o seba ťažká nedokyslicujes sa poriadne.
Na svalovicu magnézium