Diéta 16:8 - skúsenosti
Ahoj dievčatá,skúšala ste prosím niektorá diétu 16:8?Aké s ňou máte skúsenosti?Videla ste zmenu?
to akože 16 hodín nejesť a 8 hodín jesť alebo naopak? to nie je diéta, niektorí takto žijú celý život, hovorí sa tomu cica nežer - úspech zaručený 😀
@amelia000 Je rozdiel byt v kalorickom deficite pri jedeni 6x denne po cely den a 2-3x denne v 8 hodinovom okne....
Ja robim 20:4, niekedy 22hodin a je to bomba...chvalim to zhladiska energie, cisteho myslenia, dobrej nalady.... nie je nad post
@hederamonstera
A ty akože 20 hodín neješ a 4 áno?
@katka2505 ano
@hederamonstera ked ty 20-22 hodin nejes a potom do seba das za 4-2 hodiny celodenne jedlo, tak ver ze to zdrave teda vobec nieje, ale ak ti to vyhovuje ok.
@amelia000 aj si si o tom nieco studovala? vymenujes mi dovody preco to zdrave nie je?
Ja som ju držala dva krát - prvý krát som bola dlho dôsledná - nejedla som do 12tej a prestala som o 8mej večer - schudla som 5kg.. to bolo asi pred rokom a pol.. potom som prestala, proste som začala zabúdať a tak som sa na to vykaslala.. pribrala som naspäť a aj trocha viac 😕 to bolo už v korone a spôsobené aj tým že sme sa menej hýbali aj keď som sa snažila.. tak som začala znova dokonca sa pridal aj môj muž.. ale nevydržalo mi to dlho, takže som neschudla nic, zato môj muž schudol 2kg za krátky čas..
Treba byť dôsledný a vtedy to určite pôjde, len to treba podľa mňa dodržovať už vždy, alebo porušiť len pár krát.. ja sa na to musím nastaviť znova, lebo moja váha sa mi prestáva pacit.. je to podľa mňa celkom ľahké ak si nájdeš čas keď bývaš najmenej hladná, ja to tak mám do obeda.. teraz keď mám deti v inštitúciách (snáď aspoň mesiac vydržia) tak by to mohlo byť ľahšie dodržať..
Je jedno či máte 16:8 či 12:12 či 20:4, stále musíte byt v deficite, to že
16 hodín nebudete jesť a potom za 8 hodín dáte 10.000 kalórii Vám nijak nepomôže. Výhoda pri prerusovanom pošte je ta, že za menšie časové okno sa ľahšie dohliadne na kalórie v 1-2 jedlách ako v 6, ale každému vyhovuje niečo iné.
@janka_266 ide aj o inzulin a ine chemicke procesy v tele, ktore sa deju pocas postu..nejde len o kalorie..
@hederamonstera neboj ja pracujem ako vyzivova poradkyna v oblasti doplnkov vyzivy pre sportovcov..radim ludom aj v oblasti stravy od uplnych zaciatocnikov az po profi. Sama mam osobne skusenosti s priberanim a chudnutim. A robim v tom uz niekolko rokov cize ano, nieco o tom mam nastudovane. 🙂 A nie ludom na MK nepotrebujem menovat dovody ani davat zadarmo rady. Robila som to, ludia co dostanu info zadarmo si to nevazia 🙂 Ale, ak chces mam platene konzultacie na hodinu 🙂
@amelia000 😄😄 ok..ale tak sa nevyjadruj vobec, ked nechces davat rady a k tomu nijako nepodlozene ;)
@hederamonstera myslím, že keď to niekto nazve diétou, tak úplne stačí sa vyjadrit ku kaloriám, aj s ich počítaním má veľa ľudí problémy, nie to ešte sledovať glykemické indexy, inzulín a pod.😊 aj tak každý kto sa na toto pýta chce len pocit, že môže jesť čokoľvek počas tých 8 hodín a schudne 🤷♀️
@hederamonstera vies zadarmo ani kura nehrabe ;) a pisala som ti mam platene konzultacie na hodinu. Ale tu by kazdy chcel vsetko zadarmo 🙂
@janka_266 no to urcite nie 🙂 zdravo treba stale jest, to nepovazujem za dietu...ale hej no, vela ludi to pochopi asi tak, ze mozu hocico zjest pocas feeding okna
@amelia000 ty si zacala “radit”...tak som sa len opytala, preco tak radis...tot vse ;)
@hederamonstera moja, to bolo upozornenie pre teba 🙂 nikde tam nevidim radu.
@amelia000 no tak konstatovanie teda....ze je to nezdrave a basta...inak neviem co tu riesime :D
@hederamonstera prakticky ta len opravujem v tvojich vyjadreniach
"Nechces davat rady" - mam platene konzultacie kde poskytujem rady
"Ty si zacala radit" - bolo to upozornenie pre teba.
Len nemam rada ked niekto prekruca co napisem. Tot vsio 🙂
@jana_eyre_2
Práve tak som to čítala aj ja.Že od 20:00h do 12:00h najesť a potom od 12:00h do 20:00h môžeš, s tým že si dáš 2 chody (obed a ľahšiu večeru) a medzitým niečo drobné (ovocie,zeleninu,jogurt...).Nikdy som žiadnu diétu nedržala a preto som chcela vedieť,či to funguje a pomáha.Som 2 roky po pôrode a nie som s postavou veľmi spokojná.Dosť mi ostalo brucho
Vidíte, ja ani neviem, že držím nejakú diétu. Ja som si myslela, že to je nezdravý životný štýl ale paráda, môžem povedať, že diétujem. 😀
Ale uznávam, že chudnem. Veď jasne, lebo nejem. 🤷
@katka2505 ja som týmto štýlom schudla 10 kíl za 5 mesiacov. Upravilo sa mi trávenie (predtým aj týždňove zápchy), spravidelnil ms, menštruácia bola úplne bez bolesti, zlepšil sa mi spánok v noci. Jedla som od 11 do 19, s tým že o 11 som mala obed, o 19 večeru a medzitým cca okolo 15 ešte jeden chod. Jedla som všetko aj pečivo, sladkosti. Nijako ma to neobmedzovalo. Doobeda som pila len jednu kávu bez cukru s troškou mlieka. Potom som otehotnela. Ale po pôrode idem znova na tento štýl. Ja mám len dobre skúsenosti
Inak verím tomu, že keby sa na to zameram, tak to nedám a od 9 obhryzam nábytok. :D držím palce, ja si o tom čosi kuknem.
@nominativ len ide o to, aby si neprijala ziadne kalorie - napr mlieko a cukor v napojoch si vela ludi neuvedomi 🙂 kusok hentoho alebo kusok tamtoho a uz to nema taky ucinok ako cisty pôst 🙂
Zdravím, možno by som vedela pomôcť pri diéte.....

@katka2505 kazda uvidi zmenu ked bude v kalorickom deficite hoc to bude aj 1:23....6:18....11:13.