icon

Diskriminácia kvôli postave

yollanda
31. jan 2022

Ahoj! Keď som nastupovala do kozmetického salónu ako pracovná sila, majiteľka ma vyzvala aby som schudla. Dnes som dostala vypoved okrem iného aj za to, ako vyzerám!
Je to podľa vás fér? Mne to príde veľmi neprofesionálne. Aby ste boli v obraze, nemám 100 kg, ale nadváhu určite

ladycat2021
31. jan 2022

@yollanda a co si mala napisane vo vypovedi ?

mamina0078
31. jan 2022

Ja v prvom rade s takou majiteľkou by som ani nepodpisala zmluvu... A dôležité je to, čo máš vo výpovedi ako dôvod nie čo povedala

patus_2
31. jan 2022

@yollanda asi by som bola rada, že odchádzam z takého miesta. Nie, nieje to fér, určite by som si to s majiteľkou vykomunikovala.

ladycat2021
31. jan 2022

Mne to pride divne, ze ta vyhodila aj kvoli tomu ... Zaujimalo by ma co si mala napisane vo vypovedi .. lebo inak nerozumiem co ma postava spolocne s tym ak je clovek v danej oblasti sikovny a vie tam pracovat.

viestta
Odpoveď bola odstránená
denda007
31. jan 2022

Asi ste kazili imidž jej kozmetickeho salóna kde chodia samé ,,krasne super plastikové prefiltrovane ženy''. Tak snáď sa tam nebude o ne starať žena krv a mlieko 🙂
Aj keď môže byť veľmi šikovná.

sima338
31. jan 2022

aký je dôvod vo výpovedi, ktorú si dostala?

savoya
31. jan 2022

@denda007
Ty si normalna!?

denda007
31. jan 2022

@savoya a čo? Myslíte že o čo tej majiteľke išlo? Nebodaj o sa bála o jej zdravie z nadváhy? 😀

ivkazba
31. jan 2022

Ak si chcem najať fitnes trénera či výživového poradcu, tak čakám, že bude fit a mať dobrú postavu. Ale či má kozmetička alebo manikérka 50 kíl alebo hoci aj 150 mi je dosť jedno, ak robí kvalitne svoju prácu.

A k výpovedi. Išlo o ukončenie pracovného pomeru v skúšobnej dobe, alebo si už bola po skúšobnej dobe a dala ti naozaj výpoveď? Tú je možné zo strany zamestnávateľa dať iba v konkrétnych prípadoch. Buď ide o opakované porušenie pracovnej disciplíny (v priebehu pol roka 2x písomné napomenutie) alebo z organizačných dôvodov (zrušenie pozície, zrušenie firmy, presťahovanie firmy do iného mesta a pod). Mimo spomenutého nie je možné, aby zamestnávateľ dal zamestnancovi výpoveď.

akinomel
Autor odpoveď zmazal
yollanda
autor
31. jan 2022

No ja pracujem v zahraničí! Tu je všetko per huba. Vypoved je že som v skúšobnej, bez udania dôvodu.

viestta
Odpoveď bola odstránená
kandelabra
Autor odpoveď zmazal
fiffinkaa
31. jan 2022

Existujú profesie ktoré si vyžadujú reprezentatívny typ osobnosti, áno je to diskriminačné, ale je to tak.

ivkazba
31. jan 2022

@fiffinkaa áno, sú také pozície, to je fakt. Ale v takom prípade vôbec neprijmem človeka, ktorý nie je reprezentatívny typ.

zmrzlinka2021
31. jan 2022

@fiffinkaa Aky je to reperezentativny typ osobnosti a kto ho stanovuje?

yollanda
autor
31. jan 2022

@kandelabra myslela som, že to okrem iného znamená, že neboli ludia

ivkazba
31. jan 2022

@zmrzlinka2021 tak napríklad člen predstavenstva veľkej spoločnosti reprezentuje danú spoločnosť. Jeho asistentka reprezentuje jeho. Takže je logické, že sa na jej pozíciu neprijme žena, ktorá chodí oblečená ako gajda, nemá vkus a nevie príjemne komunikovať. Neviem, či tá otázka na fifinu je rýpavá alebo ozaj si nevieš predstaviť, čo to znamená pôsobiť reprezentatívne.
A v takej banke, prídeš riešiť hypotéku a tam ak by sedela pani s blatom za nechtami, 5 cm vyrastené šediny, bez deodorantu, čo by si si pomyslela? No za mňa by to nebolo veru reprezentatívne.

yollanda
autor
31. jan 2022

Tu sa jedna o úplne obyc kozmetický salón. Sama šéfka ma dve brady

zmrzlinka2021
31. jan 2022

@ivkazba mna len zaujima, kto to stanovuje a co to znamena byt "reprezentativna". To ze ma zena kila navysse napriklad vobec nemusi znamena, ze chodi ako gajda, nevie prijemne komunikovat a neviem co este... Dokonca aj krasna, stihla, tip top vyzerajuca zena moze vystupovat absolutne nevhodne.
Hygiena, pristup, atd su uplne ine veci ako to, ze zena ma kila navysse, meria 160 cm, ma kratke vlasy... atd.
S narokmi na vyzor cloveka sa prevazne stretavame u zien, to ze chlap je pupkaty, plesaty a je riaditelom nejakeko useku vo firme... to sa nikde nerozobera.

ivkazba
31. jan 2022

@yollanda je jedno, či má šéfka 2 brady alebo je bezkrká. Jej firma, jej pravidlá, koho prijme. Otázne je, prečo by som nastupovala niekam, kde odo mňa chcú, aby som schudla.

ivkazba
31. jan 2022

@zmrzlinka2021 to píšem vyššie, že od fitnes trénera očakávam dobrú kostru. Od kozmetičky nie, tam čakám iné veci. Na druhej strane, ak má niekto svoju firmu, tak tie hranice stanovuje on. Za mňa je otázne, prečo táto osoba prijme niekoho, kto tie hranice nespĺňa a potom ho za to aj pošle preč. Načo? Zbytočná energia. Nemala ju vôbec prijať, ak jej vadí kozmetičkami s kilami.

lucyloves
31. jan 2022

@yollanda a ako vieš že zo bolo kvôli postave?

danieladeley
31. jan 2022

Tak s tymto mam tiez skusenost v byvalej praci...slecna so skvelym zivotopisom a pracovnymi skusenostami, nevzali ju, lebo mali firemne rovnosaty velkosti 36, 38 a 40 a ona bola 42. Pracovny pohovor vedeny riaditelkou s konfekcnou velkostou 50+

yollanda
autor
31. jan 2022

@lucyloves povedala mi to