icon

Fitness doplnky pre ženy podporujúce chudnutie

29. máj 2025

Tie čo pravidelne cvičíte vo fitku, prípadne aj iný šport( a máte viditeľne ženskú vyšportovanú postavu, ale nie vysekane tvrdé svaly), užívate niečo? Nejaké doplnky na podporu spaľovania tukov, kreatín, proteín? Som vysoká 176cm, schudla som zo 77 kíl na 72. Jem veľa bielkovín, malo sacharidov, ale nejak sa mi zastavilo chudnutie, asi mám vysoký príjem tukov alebo čo. Cvičím vo fitku 2-4krat v týždni a občas behám.

lucia13022023
29. máj 2025

Koľko kcal prijmas? Cm idú dole? Nemôžu to byť svaly? Inak, obmedzovať sacharidy je jedna z najväčších blbosti akú ľudia robia.

autor
29. máj 2025
@lucia13022023

Koľko kcal prijmas? Cm idú dole? Nemôžu to byť svaly? Inak, obmedzovať sacharidy je jedna z najväčších blbosti akú ľudia robia.

@lucia13022023 netuším, začala som s kalorickými tabuľkami a išlo mi to na nervy….vaha klesala zo začiatku rýchlo, ale priznám sa, že som mala prísnejšiu stravu prvé dva mesiace a potom prišli stresy, silný PMS(nezvyčajne veľký hlad a chuť na sladké trvajúce potom asi2-3 týždne, asi vtedy sa to chudnutie zastavil )….vidim na ramenách trochu výraznejšie svaly( na jednej nohe mám mierny lymfedem, takže tam ťažko niečo vidím), nosím o číslo menšiu veľkosť oblečenia. Len keď sa tak celkovo vidím v zrkadle, mám pocit, že som stále rovnako mohutná.

biba_18
29. máj 2025

veta môjho trénera z fitka: načo ti to je? takže asi tak ...
samozrejme, beriem protein, ale iba počas dní keď mi vychádza málo proteinov podľa KT
občas si dám vo fitku nejakú vodu s niečim, ale veľmi to neobľubujem, lebo na mňa je to fest sladké ...

lucia13022023
29. máj 2025

Autorka veta - nezvyčajný silný pms ktorý trval dva týždne a potom sa chudnutie zastavilo - je dôsledok toho, že buď si jedla veľmi málo, alebo si obmedzovala sacharidy. To telo si to vypýta späť, 3x násobne viac. Môže to byť tým.

autor
29. máj 2025
@lucia13022023

@lucia13022023 sacharidy jem-ranajkujem buď zapecenu tortillu so šunkou, syrom a vajciami, chia jogurt s ovocím a pohankovymi bločkami, proteinovu palacinku s bobulovym ovocím a orechovým maslom. Občas s kamošmi vonku pizza alebo burger. Obed a večera najmä mäso so zeleninou alebo šalátom, hummus. V priebehu dňa v robote narýchlo čerstvé ovocie, orechy so sušeným ovocím. Mala som doteraz zlu pracovnú dobu( 12-tky) ale našťastie už budem mať klasickú a nebudem musieť večerať o 8 aj času na šport bude viac.

autor
29. máj 2025
@lucia13022023

Autorka veta - nezvyčajný silný pms ktorý trval dva týždne a potom sa chudnutie zastavilo - je dôsledok toho, že buď si jedla veľmi málo, alebo si obmedzovala sacharidy. To telo si to vypýta späť, 3x násobne viac. Môže to byť tým.

@lucia13022023 ono to začalo s chuťou na sladké pred ms, potom celú ms a aj po obrovský hlad, nevedela som sa dosytit. Inak predtým som necítila nejakú potrebu sacharidov, mala som dosť energie….cim menej sacharidov som jedla, tým menšiu chuť na sladkosti som mala

biba_18
29. máj 2025

a tie sacharidy máš teda kde? bo to čo si napísala tak max. v tej žemli od burgru ...

lucia13022023
29. máj 2025

Lenže sacharidy sú potrebné pre telo a hlavu. Držať takúto stravu môžeš, mesiac, dva úplne v pohode. Ale príde tá daň za to. A čo sa deje v tele o tom ani nehovorím. Hormóny sa zosaleju. Rob ako myslíš, no nejes zdravo a vyvážené. Keby áno, kľudne si kúp proteín (ak máš ale dostatok bielkovín tak je nepotrebný), ale takto je to zbytočné. Daj si dokopy stravu, skúšaj co ti bude vyhovovať a uvidíš.

autor
29. máj 2025
@biba_18

a tie sacharidy máš teda kde? bo to čo si napísala tak max. v tej žemli od burgru ...

@biba_18 ovocie, tortila, pohánka a potom občasný fastfood vonku, občas posedenie s kamošmi na drink(tiež veľmi kalorické), rodinná oslava-koláč , rezeň so zemiakmi tiež ma veľa sacharidov….inak sa snažím nizkosacharidovo

mamamasama
29. máj 2025

Okrem proteinu, kreatinu a vitaminov nepotrebujes nic ine. Ak mas dost bielkovin, vitaminov a kreatinu v strave, tak nepotrebujes ani to.

janci27
29. máj 2025
@lucia13022023

Lenže sacharidy sú potrebné pre telo a hlavu. Držať takúto stravu môžeš, mesiac, dva úplne v pohode. Ale príde tá daň za to. A čo sa deje v tele o tom ani nehovorím. Hormóny sa zosaleju. Rob ako myslíš, no nejes zdravo a vyvážené. Keby áno, kľudne si kúp proteín (ak máš ale dostatok bielkovín tak je nepotrebný), ale takto je to zbytočné. Daj si dokopy stravu, skúšaj co ti bude vyhovovať a uvidíš.

@lucia13022023 to s tymi znizenymi sacharidmi nie je uplne tak ako pises, ziadne hormony nezosaleju. Poznam odbornikov, ktori praveze odporucaju prejst (dlhodobo) na nizkosacharidovu stravu z dovodu zlepsenia zdravotneho stavu a bola by si prekvapena kolkym tato strava pomohla dostat sa z roznych zdravotnych problemov.

lucia13022023
29. máj 2025
@janci27

@lucia13022023 to s tymi znizenymi sacharidmi nie je uplne tak ako pises, ziadne hormony nezosaleju. Poznam odbornikov, ktori praveze odporucaju prejst (dlhodobo) na nizkosacharidovu stravu z dovodu zlepsenia zdravotneho stavu a bola by si prekvapena kolkym tato strava pomohla dostat sa z roznych zdravotnych problemov.

@janci27 a ja mam zas xy klientok, ktoré sa nevedeli vymotat z chorôb skrz nízky príjem sacharidov. Sú to potrebné živiny pre telo.

autor
29. máj 2025
@janci27

@janci27 v minulosti mi niziosacharidova strava pomohla dostať sa z ťažkého ekzému bez kortikoidov, schudla som na 60kil za nejaké 3 mesiace….pribrala som až o nejaké 3 roky stresmi

janci27
29. máj 2025
@lucia13022023

@janci27 a ja mam zas xy klientok, ktoré sa nevedeli vymotat z chorôb skrz nízky príjem sacharidov. Sú to potrebné živiny pre telo.

@lucia13022023 tak potom robili nieco zle, lebo nizkosacharidova strava je skor zdraviu prospesna, nez skodliva, to potvrdzuje mnoho pripadov, ktori sa dostali zo zdravotnych problemov

libusak
30. máj 2025

Ja ked som zacala so silovym treningom, tak som za prve tyzdne neschudla ani gram ale cm ubudali. Hold svaly vazia viac ako tuk.
Zahod vahu, chyt meter

Ak neuvidis vyskedok po 2 tyzdnoch su dve moznosti: skryte kalorie, takze niekde dojes co ti chyba
Adaptacia organizmu
V oboch pripadoch znis kalorie ideal v tukoch