icon

Hladovka ako prostriedok na zmenu životného štýlu

arek00
Včera o 13:28

Ľudkovia, má tu niekto ešte podobné zmýšlanie, ako ja? Je mnozstvo ludi chorych, umieraju mlady ludia, vedie sa konzumny nezdravy sposob zivota. Pred casom som zacal s hladovkou... takou na 36 hodin / raz do tyzdna a pozorujem velmi vyrazne zostihlenie v pase a celkovo ten ozdravny proces aj citim. Citim jej ucinok. Chcem to ale uz zvysit na 2 x to tyzdna. Nie dva dni v kuse, ale treb. STREDU a NEDELU. Pred casom sa mi zmensil zaludok, co pri mojej vyske 192 cm a vahe cca 97-99 kg... je neskutocne, že tak malo zjem a svalstvo ostava... doslova citim ako tuk sa topí a ide dole vdaka tomu ze malo jem a drzim tu hladovku. Musim povedat, ze na mna to extra zabera.
Este poviem, ze ta hladovka je na mnozstvo nevyliecitelnych chorob...

Strana
z2
anonym_2a47ca
Včera o 13:30

@arek00 radšej buďme pravidelne športovať a jest, než hladovky. Ja som to skúšala najskôr pomaličky s prerušovaným pôstom, no vôbec mi to nesadlo

anonym_c5fbb8
Včera o 13:32

Neviem si predstaviť nedať si sladké, nejakú tú klobásu, pečene mäso s dusenou kapustou....hm 🤔nemám to rovnako ako ty

maca1984
Včera o 13:36

Ja som dnes zjedla len raňajky a budem jesť až zajtra ráno. Inak držím fasting 16/8. Min.rok som nerváky zajedala, pribrala som 6 kg .

vler
Včera o 13:39

@arek00 hladovka rozhodne nie je na mnozstvo nevyliecitelnych chorob-to je prinajmensom blud

goodidea
Včera o 13:39

@arek00 mňa to zaujíma, videl som tvoje foto ak je to aktuálne máš masívnu svalovú hmotu ...čiže hovoríš že to nemalo vplyv na svalstvo? A čo tréningy? Sila, energia?

curlyjanka
Včera o 13:51

@arek00 chvalim, ze vydrzis.
venujes sa aj silovemu treningu?

anonym_9c88fc
Včera o 13:54

@arek00 hladovky sú staré ako ľudstvo samé, pôsty sa praktizujú vo všetkých náboženstvách na očistu tela a mysle to má zdravotne blahodárne účinky.

arek00
autor
Včera o 13:59
@goodidea

@arek00 mňa to zaujíma, videl som tvoje foto ak je to aktuálne máš masívnu svalovú hmotu ...čiže hovoríš že to nemalo vplyv na svalstvo? A čo tréningy? Sila, energia?

@goodidea pravda je, že som pochudol a uz niesom taky mohutny, ale zato stihly a dobre stavany, kedze niesom zavodneny a zatukovany. Mohutny chlap ked je obleceny a je vidiet ze chodi do fitka, tak ked sa ukaze nahy, je to sklamanie...vela tuku a vody. Ja ked sa vyzleciem, je to super. Ale sila je o 90% mensia, energia ostala...
Teraz cvicim pre zdravie a preto davam aj tu hladovku. Uz necvicim za ucelom byt velky, mohutny... to chcelo stale jest a vela. Teraz jem kvalitu a vyberam si co dam do ust... ziadna veda, dam si aj klobasu, rezeň, sladke... ale v malom mnozstve čo je obdivuhodne na moju postavu, kedze sa mi scvrkol zaludok.

januska12323
Včera o 14:00

Hladovka zaberá na nevyliečiteľné choroby? Vedia o tom vedci? 😁

arek00
autor
Včera o 14:01
@curlyjanka

@arek00 chvalim, ze vydrzis.
venujes sa aj silovemu treningu?

@curlyjanka nie, na silovy trening potrebujem vela jest.

curlyjanka
Včera o 14:06
@arek00

@curlyjanka nie, na silovy trening potrebujem vela jest.

@arek00 silovy trening aspon minimalisticky by som urcite odporucala na udrzanie stavu.
A len pre zaujimavilost ako vies, ze si schudol tuk a nie svaly?

arek00
autor
Včera o 14:07
@januska12323

@januska12323 no, dovolim si tvrdit, že ano, hladovka je aj na nevyliecitelne chodoby, konkretne spomeniem jednu znich a to je rakovina.
Pozri si pána, je to velmi uznavany doktor menom Dr. Valúch. Ten pán mal sám rakovinu a dokazal ju vdaka tomu v Rusku poraziť. Ten pán má na slovensku nazvem to miesto, kde pobyt na cca. 1 tyzden stoji od 700€, co je velmi lacne... kde ludia pod jeho dozorom dodrzuju viacdnovu hladovku. Ma za sebou mnozstvo vyliecenych pacientov a dokonca pana doktora osobne ooznam. Bol som na jeho prednaske a velmi ma to inspirovalo... netvrdim, že je to liek na vsetky druhy rakoviny a vylieci kazdeho, ale ano, lieci a vylieci aj rakovinu.

arek00
autor
Včera o 14:09
@curlyjanka

@arek00 silovy trening aspon minimalisticky by som urcite odporucala na udrzanie stavu.
A len pre zaujimavilost ako vies, ze si schudol tuk a nie svaly?

@curlyjanka silovy trening nie je o tazkych vahach. Silovy trening je so zavazim...a ano, urcite sla dole aj nejaka svalovina.

arek00
autor
Včera o 14:16
@vler

@arek00 hladovka rozhodne nie je na mnozstvo nevyliecitelnych chorob-to je prinajmensom blud

@vler samozrejme, ak clovek fajci, pije, je v depresiach a neustalom strese.... hladovka mozno uskodi. Ale ak clovek vie co robi, tak hladovka len prospeje. Hladovka je dalsia cast k zdraviu. Tak isto ako pozitivne myslenie, dobre medziludske vztahy, pestra strava, dobra praca...atd.
Su ludia, co sa v tomto smere orientuju... napriklad dr Valuch ako som spomenul. Na jeho prednasku chodia aj vylieceny pacienti a mnozstva diagnoz. A su zdravy... clovek neuveri, ale ked sa s odbornikom stretne na dve hodiny, tak pochopí...

curlyjanka
Včera o 14:17
@arek00

@curlyjanka silovy trening nie je o tazkych vahach. Silovy trening je so zavazim...a ano, urcite sla dole aj nejaka svalovina.

@arek00 presne tak- silovy trening nie je o tazkych vahach.
Hladovky su zdraviu prospesne,ale svalstvo potrebujes. Tak bacha na ten ubytok. Inak fajn. Drzim palce

anonym_2a47ca
Včera o 14:20
@arek00

@arek00 ano silový tréning je o cvičení so závažiami, no keď má hladovku, primárne chudes svaly a to už prospešné nieje

anonym_9c88fc
Včera o 14:22
@januska12323

@januska12323 hladovky - pravidelná očista tela je hlavne prevencia voči chorobám, na to nemusíš byť ani vedec aby si to vedela. Čistíš filtre na vysávači, práčke... aby lepšie fungovali a nekazili sa, tak isto by sme sa mali starať o svoje telo.

arek00
autor
Včera o 14:23
@curlyjanka

@arek00 presne tak- silovy trening nie je o tazkych vahach.
Hladovky su zdraviu prospesne,ale svalstvo potrebujes. Tak bacha na ten ubytok. Inak fajn. Drzim palce

@curlyjanka svalovina sa tazsie straca, ako tuk. Svalstvo sa scvrkne a da do spiaceho rezimu, ked clovek necvici. Preto ludia co cvicia dlhodobo, ak na mesiac vypadnu kvoli chorobe behom tyzdna cvicenia dostanu na povodnu formu. Strata svalstva hrozi v pripade, ak clovek necvici pol roka a zle sa stravuje. A to sa ale bavime o kvalitnej svalovine a cloveku co cvici dlhodobo desiatky rokov.

arek00
autor
Včera o 14:24
@anonym_2a47ca

@arek00 ano silový tréning je o cvičení so závažiami, no keď má hladovku, primárne chudes svaly a to už prospešné nieje

@anonym_2a47ca omyl...

anonym_2a47ca
Včera o 14:25
@arek00

@anonym_2a47ca omyl...

@arek00 žiaden omyl 🙂 pohybujem sa v tejto sfére 20 rokov

anonym_9c88fc
Včera o 14:27

@arek00 pri dlhšej hladovke je dobré dopĺňať elektrolyty kvôli tuhnutiu svalstva, tuhnú pri deficite Mg, Ca, K...

arek00
autor
Včera o 14:28
@anonym_2a47ca

@anonym_2a47ca hladovka ta precisti a aktivuje v tele ozdravne procesy na bunkovej urovni. A ak sa v tej sfere pohybujes, urcite vies, ze hladovka zvysuje tvorbu rastoveho hormonu. Dovolim si tvrdit, ze 95% trenerom by mala byt odobrana licencia.

arek00
autor
Včera o 14:31
@anonym_9c88fc

@arek00 pri dlhšej hladovke je dobré dopĺňať elektrolyty kvôli tuhnutiu svalstva, tuhnú pri deficite Mg, Ca, K...

@anonym_9c88fc pri dlhodobej hladovke je dobre, ked sa robi pod lekarskym dohladom...lebo ked sa robi na koleno doma, uskodi...ako priklad uvediem tvorbu toxickej žlče, čo treba z tela dostat von. Ale ja tu hovorim o kratkodobej hladovke, co nikomu neuskodi a moze sa bezprobemu praktizovat doma.

arek00
autor
Včera o 14:34
@anonym_2a47ca

@anonym_2a47ca a este, ja netvrdim, ze svaly nepojdu dole. Svaly potrebuju stavebne kamene na ich budovanie co hladovka neposkytne. Ja sa tu ale bavim o jej velkych zdeavotnych prinosoch v dnesnej konzumnej dobe. Kto chce mat svaly, tak nech hladovku nedrzi....

anonym_9c88fc
Včera o 14:39
@arek00

@anonym_9c88fc pri dlhodobej hladovke je dobre, ked sa robi pod lekarskym dohladom...lebo ked sa robi na koleno doma, uskodi...ako priklad uvediem tvorbu toxickej žlče, čo treba z tela dostat von. Ale ja tu hovorim o kratkodobej hladovke, co nikomu neuskodi a moze sa bezprobemu praktizovat doma.

@arek00 praktizujem 1 dňovú hladovku týždenne, myslela som 3 až 5 dňovú, na to nepotrebuješ lekársky dozor. Samozrejme musíš mať za sebou kratšie hladovky, dlhšia sa nemôže robiť zo dňa na deň bez prípravy.

arek00
autor
Včera o 14:40
@anonym_9c88fc

@arek00 praktizujem 1 dňovú hladovku týždenne, myslela som 3 až 5 dňovú, na to nepotrebuješ lekársky dozor. Samozrejme musíš mať za sebou kratšie hladovky, dlhšia sa nemôže robiť zo dňa na deň bez prípravy.

@anonym_9c88fc suhlasim 👍

jesenzima
Včera o 14:42

@arek00 no ja sa radšej poriadne najem a športujem, ako by som mala držať hladovku..

sulavikova
Včera o 14:42

@arek00 v tvojom veku stačí nechvastať sa bez hladovania, chlastu a naopak venovať sa zdravému životnému štýlu, ktorý nemusíš každému vehementne okomentovať. Ak si fakt schudol, okolie to zbadá.

arek00
autor
Včera o 14:44
@jesenzima

@arek00 no ja sa radšej poriadne najem a športujem, ako by som mala držať hladovku..

@jesenzima chapem, aj ja som bol taky.

arek00
autor
Včera o 14:48
@sulavikova

@arek00 v tvojom veku stačí nechvastať sa bez hladovania, chlastu a naopak venovať sa zdravému životnému štýlu, ktorý nemusíš každému vehementne okomentovať. Ak si fakt schudol, okolie to zbadá.

@sulavikova je tu otvorena diskusia, kazdy ma pravo povedat, co chce. Niekto prida komentar, z ktoreho sa poucim, iny zase naberie inspiraciu, lebo to bude chciet vyskusat... no niekto prida komentar uplne mimo témy.

katkazatka
Včera o 14:52

Každý extrém je škodlivý, ale myslím, že obmedziť stravu jeden deň v týždni nie je zlý nápad. Všeobecne by ľuďom nezaškodilo, keby sa striedmejšie stravovali. Myslia si, že budú do seba cpať bordel ako do odpadkového kosa, potom pôjdu dvakrát do týždňa do fitka, že je všetko v poriadku. Slovaci sa veľmi zle stravujú. Same cukry, tuky a vyprážané. Určite by ľuďom prospelo zo zdravotného hľadiska striedmejšie sa stravovať.

Strana
z2