icon

Je bezpečné chudnúť s kalóriami okolo 1900?

8. máj 2025

Ahojte. Podľa rovníc som si vypočítala BMR a tdee.

Bmr mi vyšlo 1857
A tdee 2554

Všade čítam že najlepšie je odrátať 500 kcal na chudnutie. No stalo by sa niečo prevratné keby jem okolo 1900 kcal?

pikachu999
8. máj 2025

Skús si deficit vyrátať tu https://www.michaljoseftoth.cz/kalkulacka

autor
8. máj 2025
@pikachu999

Skús si deficit vyrátať tu https://www.michaljoseftoth.cz/kalkulacka

@pikachu999 neveim aké % mám podkožného tuku. Ja som to rátala podľa tohto.

pikachu999
8. máj 2025

Na internete sú obrázky s %tuku

pikachu999
8. máj 2025

Niekomu kto predáva produkty by som neverila 😒

autor
8. máj 2025
@pikachu999

Na internete sú obrázky s %tuku

@pikachu999 nejde o toho človeka ani neviem kto to je. Ale o rovnice, ktroee sú tam spísané a sú dohľadateľné všade na internete.

autor
8. máj 2025
@pikachu999

Niekomu kto predáva produkty by som neverila 😒

@pikachu999 a každý má iné telo, neverila by som skóre obrázkom na internete

gejb
8. máj 2025

Tu máš dobrú kalkulačku, % tuku nemusíš vedieť...
https://gymbeam.sk/blog/online-kalkulacka-energ...

katica78
11. máj 2025

Samozrejme ja mam 4 roky 1500 a som tu😂a chudnem no a kaloricky deficit nepustí.ked mam zjedene do mojich kalorii a cele tyzdne ci dni vydam viac jasne ze chudnem😄

panda21
11. máj 2025

A kde si budeš kontrolovať koľko si zjedla kcal? Nie je ľahšie ten výpočet nechať na kalorické tabuľky, kde si to budeš rovno aj kontrolovať či to dodržiavaš?

autor
11. máj 2025
@panda21

A kde si budeš kontrolovať koľko si zjedla kcal? Nie je ľahšie ten výpočet nechať na kalorické tabuľky, kde si to budeš rovno aj kontrolovať či to dodržiavaš?

@panda21 ? Veď si budem zapisovať do tabuliek? Vidím že to tu nikto nepochopil

sense
11. máj 2025

Áno je ak to budes v deficite
Je to len bod hodnota od ktorej sa odrazis nakoľko žiadna kalkulačka nepozná presne tvoje telo

gejb
11. máj 2025

Ja idem tiež týmto tempom ako chceš ísť ty.
Príjem len niečo nad bazal...pod bazal nejdem nikdy.
Mne KT pomohli v tom ze si sledujem hlavne bielkoviny a sacharidy - tie sa snažím držať nízko. lebo ak by som mala mat kaloricky príjem aký sa odporúča tak mi vystrelia sacharidy a kilá sa ma držia.
Zatiaľ sa mi len rozbieha metabolizmus tak kila odu dole pomaly, ale idú 💪

panda21
11. máj 2025

A tabuľky ti teda aký príjem vypočítali na chudnutie? (Pri správnom nastavení samozrejme). Pri chudnutí je dôležité začať na čo najvyšších možných kcal, ktoré ťa pustia aspoň 2kg mesačne. Neodporúča sa ísť moc blízko bazalu, lebo sa dosť ukracujes o ďalšie uberanie kalórií. Napríklad - chudla by si na 2000kcal ale ty sa rozhodneš ísť na 1900. Je ti síce iba 100kcal rozdiel, ale každých cca 8-10kg sa ti mení bazal a aj výška chudnucich kcal. A je rozdiel či budeš končiť na 1600 alebo na dajme tomu 1400. Čiže za mňa ideál. Správne nastaviť tabuľky a skúsiť ich dodržovať na 100%. Sú nastavené na správne pomalé chudnutie. Ak to nepôjde, znizis. Ak to pôjde, ušetrila si si do budúcna pár kcal, za ktoré budeš neskôr vďačná.