icon

Je ChatGPT schopný vytvoriť efektívny tréningový plán?

miusinka3
16. mar 2025

Zdravím, je tu niekto kto cvičí, trénuje? len sa chcem spytať, toto mi napisal chatgpt ( s úpravami čo som zadala) ako treningovy fullbody plán. Je dobrý? (je zameraný hlavne na zadok / nohy. Rysovanie tela.

-
dolná časť
Leg Extension Machine 3 serie 10-15opakovaní lahké váhy

Abductor Machine 3-4 série 6-8 opakovaní ťažšie váhy

Adductor Machine 3 série 10-15 opakovaní lahké váhy

Standing Calf Raise Machine 3 série 10-15 opakovani lahké váhy

Leg press na jednu nohu 4-5 série 6-10 opakovaní stredné až ťažké váhy

Hip Thrust 5-6 sérií 6-8 opakovaní ťažké váhy

Smith Machine Squats 3-4 série 5-8 opakovaní ťažké váhy zamerané na zadok

horná časť

Jednoručky na zahriatie 2-3 serie 10-15 opakovaní s lahkymi vahami

Lat Pull-Down Machine 3-4 serie 8-12 opakovani lahke až stredné vahy

Cable Pullover 3-4 serie 10-15 opakovaní lahke až stredné váhy

Assisted Dip Machine 4-5 serii 8-10opakovani lahke stredne

Abdominal crunch machine 3-4 serie 8-12 opakovani stredne tazke vahy

na konci treadmill 20+min chodza do kopca

personality
16. mar 2025

Miesto toho rozmýšľať nad najdokonalejším plánom, začni cvičiť. Je veľká šanca, že keď sa musíš toto pýtať, tak to ani najskôr nezvládnes odcvičiť, a ak áno, budeš si vedieť zostaviť cviky aj sama. Len treba začať.

miusinka3
autor
16. mar 2025

@personality jasné, už som tento plán skúšala asi mesiac, len či je dobrý je otázne. Rada by som aj trenéra, no sú drahý dosť.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
kittykat22
Autor odpoveď zmazal
kittykat22
Autor odpoveď zmazal
sense
16. mar 2025

@miusinka3 ako často chces cvičiť? Dôležitá je správna technika. Prevedenie cviku, dýchanie. Takisto warm Up. Skôr ako plán cez chatgpt si nastuduj nejaké videá cez YouTube ak si nemôžeš dovoliť aspoň jednu dve hodiny s trénerom. Ak vieš nemecký napr Jessica Bock má dobré videá. Alebo Appka myfitness Coach je v celku ok
A myslím že 5-6 sérii je zbytocne veľa. Pretože medzi jednotlivými seriami treba rátať aj 1-2pausu aby si nestrávili vo fitku cez dve hodiny
Takisto pojem stredne ťažké váhy, ťažké váhy sú koľko? Hlavne pre začiatočníka. Pre toto je lepši na začiatok tréner. Pretože každý zvládne inú váhu tak aby to malo aj progres

miusinka3
autor
16. mar 2025

@kittykat22 pozerám rôzne videá na techniky tychto cvikov zatiaľ

miusinka3
autor
16. mar 2025

@sense áno tieto veci som si ako tak naštudovala, videla rôzne videá a podobne, len ten plán je problém, ako si ho nastaviť, kvôli práci viem cvičiť 13x mesačne +- (jeden tyždeň 2 dni druhý 5 dní) a časovo je to jedno aj keby 2h

biba_18
16. mar 2025

veď si zaplať trénera len na pár tréningov aby ťa naučil ako čo cvičiť ...

biba_18
16. mar 2025

čo sa týka plánu - 6 sérií je veľa. mne dáva tréner od 2 do 4 (podľa váhy a partie a podľa už odcvičených cvikov na tréningu)

sense
16. mar 2025

@miusinka3 veď tie videá ti pomôžu aj ten plán správne nastaviť. a hlavne si v Tom nájdi pravidelnosť aby telo regenerovalo. A nie že jeden týždeň 2x a potom ďalší každý deň. Ak chcela cvičiť 2x týždenne tak fullbody ak častejšie si rozdel vrchná časť a spodná časť tela

miusinka3
autor
16. mar 2025

@sense inak cvičiť neviem jeden tyždeň mam čas len 2 dni a další až 5 dní kedže pracujem na krátky dlhý týždeň po 10 hodín.

sense
16. mar 2025

Tak cvic 2x týždenne,fullbody 3-4 série po 8-12 opakovaní. Prvá séria vždy s ľahšou váhou ("zahrievacie")a následne 3serie s ťažšou, tak aby si vedela spraviť všetky opakovania technicky správne. A cardio si môžeš dávať v dni keď máš viac volna.
Za mňa zbytočne sa odpáliť vo fitku za dve a viac hodín a potom sa zvyšok týždňa sa dávať dokopy.

miusinka3
autor
16. mar 2025

@sense dakujem velmi za rady <3

libusak
17. mar 2025

Mna by skor zaujimalo, co je to lahka a co tazka vaha?
Mne by jednorucka 5kg bola lahka, niekomu tazka...

Ale akoze brutal plan. Asi by som to nedala