Je ChatGPT schopný vytvoriť efektívny tréningový plán?
Zdravím, je tu niekto kto cvičí, trénuje? len sa chcem spytať, toto mi napisal chatgpt ( s úpravami čo som zadala) ako treningovy fullbody plán. Je dobrý? (je zameraný hlavne na zadok / nohy. Rysovanie tela.
-
dolná časť
Leg Extension Machine 3 serie 10-15opakovaní lahké váhy
Abductor Machine 3-4 série 6-8 opakovaní ťažšie váhy
Adductor Machine 3 série 10-15 opakovaní lahké váhy
Standing Calf Raise Machine 3 série 10-15 opakovani lahké váhy
Leg press na jednu nohu 4-5 série 6-10 opakovaní stredné až ťažké váhy
Hip Thrust 5-6 sérií 6-8 opakovaní ťažké váhy
Smith Machine Squats 3-4 série 5-8 opakovaní ťažké váhy zamerané na zadok
horná časť
Jednoručky na zahriatie 2-3 serie 10-15 opakovaní s lahkymi vahami
Lat Pull-Down Machine 3-4 serie 8-12 opakovani lahke až stredné vahy
Cable Pullover 3-4 serie 10-15 opakovaní lahke až stredné váhy
Assisted Dip Machine 4-5 serii 8-10opakovani lahke stredne
Abdominal crunch machine 3-4 serie 8-12 opakovani stredne tazke vahy
na konci treadmill 20+min chodza do kopca
@personality jasné, už som tento plán skúšala asi mesiac, len či je dobrý je otázne. Rada by som aj trenéra, no sú drahý dosť.
@miusinka3 ako často chces cvičiť? Dôležitá je správna technika. Prevedenie cviku, dýchanie. Takisto warm Up. Skôr ako plán cez chatgpt si nastuduj nejaké videá cez YouTube ak si nemôžeš dovoliť aspoň jednu dve hodiny s trénerom. Ak vieš nemecký napr Jessica Bock má dobré videá. Alebo Appka myfitness Coach je v celku ok
A myslím že 5-6 sérii je zbytocne veľa. Pretože medzi jednotlivými seriami treba rátať aj 1-2pausu aby si nestrávili vo fitku cez dve hodiny
Takisto pojem stredne ťažké váhy, ťažké váhy sú koľko? Hlavne pre začiatočníka. Pre toto je lepši na začiatok tréner. Pretože každý zvládne inú váhu tak aby to malo aj progres
@kittykat22 pozerám rôzne videá na techniky tychto cvikov zatiaľ
veď si zaplať trénera len na pár tréningov aby ťa naučil ako čo cvičiť ...
čo sa týka plánu - 6 sérií je veľa. mne dáva tréner od 2 do 4 (podľa váhy a partie a podľa už odcvičených cvikov na tréningu)
Tak cvic 2x týždenne,fullbody 3-4 série po 8-12 opakovaní. Prvá séria vždy s ľahšou váhou ("zahrievacie")a následne 3serie s ťažšou, tak aby si vedela spraviť všetky opakovania technicky správne. A cardio si môžeš dávať v dni keď máš viac volna.
Za mňa zbytočne sa odpáliť vo fitku za dve a viac hodín a potom sa zvyšok týždňa sa dávať dokopy.
Mna by skor zaujimalo, co je to lahka a co tazka vaha?
Mne by jednorucka 5kg bola lahka, niekomu tazka...
Ale akoze brutal plan. Asi by som to nedala

Miesto toho rozmýšľať nad najdokonalejším plánom, začni cvičiť. Je veľká šanca, že keď sa musíš toto pýtať, tak to ani najskôr nezvládnes odcvičiť, a ak áno, budeš si vedieť zostaviť cviky aj sama. Len treba začať.