icon

Je chudnutie 200 gramov denne bezpečné?

22. jan 2025

Ahojte
Kcal prepocitane na viscerych kalkulackach, kt dodrziavam a chudnem 200g denne z vahy, je to v pohode? Vsade citam ze tak 100

deti95060810
22. jan 2025

áno ... za týždeň je ideálne 0,5 kg... namáš potom jojo efekt.
ešte závisí aj z akej váhy ideš dole...

autor
22. jan 2025
lindous
22. jan 2025

Ono 100g hore dole zo dňa na deň naozaj nič nehovorí, nemá zmysel sa tak často vážiť a porovnávať každý gram... ale ak len začínaš, je normálne, že na začiatku to ide rýchlejšie, prvých pár kíl, čo sa človek aj odvodní a tak, potom sa to stabilizuje 🙂

nynia
22. jan 2025

je idealne 0.5-1kg/tyzden TUKU nie vahy ja som tiez cca 1-1.5kg vahy najma prve tyzdne a uz 10mesiacov som bez akehokolvek jojo efektu dokonca aj po "nezdravych dnoch". Najma ak si na zaciatku chdnutia a dodrziavas pitny rezim ako mas moze ist o zadrzanu vodu preto sa ti moze zdat, ze chudnes rychlejsie a viac ako by si mala.

autor
22. jan 2025

@lindous schudla som uz 15kg

autor
22. jan 2025

@nynia chudnem uz 9mesiacov

belllinka
22. jan 2025

A to ako sa da ratat takto po 200 gramoch? Ved nikdy pocas dna nevazis rovnako. Ved ked si das pohar vody, tak hned mas o 200 g viac alebo ked sa vyprazdnis, tak menej,

autor
22. jan 2025

@belllinka praktizujem prerusovany post
Rano po rannej hygiene predsa, pdvazim sa kazdy den a tam takmer vzdy -200g denne

autor
22. jan 2025

Ja sa pocas dna ani vecer nevazim- to vie pressa kazdy, ze vtedy je vyssia vaha

belllinka
22. jan 2025

Tak potom iste vies, ze vaha kolise behom mesiaca aj vplyvom hormonov, ked napr. pred menstraciou zadrziava organizmus viac vody.

michaela567y
23. jan 2025

Nepises na akú vysku 🙂 ak máš 150cm 70kg je stále veľa a preto tak rýchlo chudneš 🙂

autor
23. jan 2025
simik411
23. jan 2025

No riadny denny úbytok za 7dni teda 1,4kg no dosť x 4 to máš skoro 6kg to je riadne veľa za mesiac 😳🤔aký máš prijem kalórií a výdaj ?

autor
23. jan 2025

@simik411 prepocitany na kalkulackach uohladneny pohyb skontrolovane trenerom

trisha_r
23. jan 2025

V podstate nechápem čo riešiš , chudnes už 9 mesiacov, nemáš Jojo efekt a váha ide dole.... Ideálny stav. Čo by za to iné dali

autor
23. jan 2025

@trisha_r tak pardon nebudem chudnut cely zivot

simik411
Autor odpoveď zmazal
simca06022011
23. jan 2025

len sa zbehnem vycikat rano a mam o 400g menej... cize takto sa to nemeria, zo dna na den vykyvy vahy su bezne, a taketo male su nic. Cize kludne sa vaz denne, ale pre chudnutie su napr. hodnoty "nieco hovoriace" po tyzdnoch. Ved staci trochu vodu zadrzat v tele, pred MS a tak, a kludne ma clovek aj o kilo viac... a ti s vyssou vahou aj viac.
ked si schudla 15kg za 9 mesiacov je to uplne v poriadku, chudnutie cca 1,5kg za mesiac? uplne v pohode.

autor
23. jan 2025

@simca06022011 vazim sa vycikani a dalsich veciach, na dalsi den mam o dalsich 200g menej, nevazim sa ked mam ms

lindous
23. jan 2025

Ale z dlhodobého hľadiska píšeš, že chudneš 9 mesiacov a schudla si 15 kg… to je cca 1,6 kg mesačne, čo nie je veľa… ako dlho trvá tento stav, že denne 200g? Očividne nie celú dobu, lebo to by si mala dole vyše 50kg… Resp. lepšie, keď sa na to pozrieš dlhodobo, koľko si schudla za posledný mesiac?

autor
24. jan 2025

@lindous zaciatky boli tazsie kym som nabehla na rezim, asi uz viac ako pol roka

lindous
24. jan 2025

A koľko si teda za posledného roka schudla? Celkovo, nie na dni, proste koľko kg si mala pred 6 mesiacmi… Lebo keď počítam, že mesiac ma 30 dni a ty by si každý deň schudla 200g, to by bolo vyše 35kg dole, čo sa nestalo

seyla30
24. jan 2025

Je to este v norme .dolezitejsie je vdaka comu chudnes.ak je to nezdravy sposob bude problem

trisha_r
25. jan 2025

To je tvoj problém ako dlho , asi z niečoho tá váha ide dole či? Ale pokiaľ dole ide je to v poriadku, horšie by bolo ak by išla hore. Takže zbytočne riešiš či je to veľa alebo málo, a na tvojom mieste by som sa vážila maximálne raz za týždeň.

nat23
17. apr 2025

Ahoj, zistila si niečo ohľadom toho chudnutia? Aj ja mám vyššie denné úbytky. Vážim sa ako ty, nadstavený jedálniček podľa bazalu na deficit a tiež mávam cheet days a stále idem dole... Ja ale zatiaľ nerobím silový tréning len behám... U teba to môže byť aj nabratím svalovej hmoty ak cvičíš, lebo svaly spaľujú viac kalórií a tento efekt trvá aj v dňoch odpočinku... Teda to dedukujem, keď si napísala, že máš trénera. Ja idem niektoré dni aj 400g a začínam sa báť, takže po sviatkoch idem ku dr...