Je mochito a nealko pivo vhodné pri chudnutí?
Ahojte vie niekto ako je to z nápojmi pri chudnutí? Napr. Milujem mochito alebo nealko pivo priberá sa s toho? Môžem to nemôžem to???
@petra372016 mozes aj bocik ak si potom "priskrtis" kalorie niekde inde... akurat teda cim vacsia kaloricka bomba, tym menej ti "ostane" na normalne jedlo a asi budes hladna...
Jediny napoj ktory nema kalorie je cista voda.
@petra372016 problém alkoholu pri chudnutí nie je iba to že sú to prázdne kalórie - ale to že namiesto toho neprijímaš inú stravu ktorú potrebuješ - a alkohol všeobecne povzbudzuje chuť nedodržiavať pravidlá a u niekoho podporuje chuť do nezdravého jedla ...
@petra372016 nemozes. Samozrejme ze sa z toho pribera. Ved je tam kopa cukru.
@really8 aj v mochito? Vsak je to na báze ako keby.. bilinej,, citrón meta ľad
@petra372016 a cukor. a áno, aj čistý alkohol má kcal - vyrába sa pálením cukru ...
@petra372016 keď len voda, citrón, ľad, tak môžeš aj na litre. Nemusíš ani počítať, ani zapisovať, ale bez rumu, bez cukru.
Veď si to mochito nahod do kalorickych tabuliek a zistíš koľko to ma kcal
@kavasmliekom bez rumu a cukru to bude mojito?
@kavasmliekom bez rumu a cukru to bude mojito?
@biba_18 no nebude, ale píše, že je tam len citrón, mata, ľad 😄
Veď si to mochito nahod do kalorickych tabuliek a zistíš koľko to ma kcal
@nikha2809 áno viem a to je môj najväčší problém. Vôbec nechápem ako fungujú aplikácie tie na počítanie katolíi. Mám takú apku aale nevyznám sa v tom
@really8 z alkoholu ako takého sa nepriberá. priberá sa z energie ktorú prijme a nevydá
@biba_18 myslis ze clovek ktory polozi takuto otazku si je vedomy ze po pivku treba makat? Myslis ze to pivko aj ked nealko si dava k salatu alebo po treningu? Ved aa pozri. To sa pije tak sa to nerata. Radsej nech sa tomu vyhne
Zo všetkého sa priberá keď viac prijmeš ako spáliš. Nezávisí či je to alko nealko alebo hamburger.
@nikha2809 áno viem a to je môj najväčší problém. Vôbec nechápem ako fungujú aplikácie tie na počítanie katolíi. Mám takú apku aale nevyznám sa v tom
@petra372016 prva vec je, ci rozumies zakladom, ako to cele funguje... Ze prakticky vsetko jedlo a napoje maju nejake kalorie... niektore viac, niektore menej. Jedine, co nema kalorie, je cista voda.
Malo kalorii (relativne) ma cista cierna kava bez nicoho...
Vsetko co ma cukor ma vela kalorii... velke zlo pre ludi, co nevedia schudnut su sladene napoje (hocico okrem cistej vody)... lebo napoj ta skoro vobec nenasyti, ale kalorii prijmes bohato...
Ideal je sa naucit varit / jest velkoobjemne potraviny s malo kaloriami (kvoli pocitu zaplnenia zaludka)... aspon zozaciatku, kym sa naucis... ale bez odriekania to vacsine populacie (hlavne co rada papka) nejde...
@really8 samozrejme, takéto odporúčanie je na mieste - ale ako som písala, nepriberá sa z toho. ja pijem pivo a viem dodržať aj kalorický deficit v pohode ...
@biba_18 ano nepribera sa z nicoho a neexistuje nezdrave jedlo. Ale...pri chudnuti je zbavenie sa takychto veci ta najjednoduchsia cesta.
Super tak vám ďakujem dám si na to pozor. A moja otázka ešte je to niektorá ktorá by nemala problém nejako vysvetliť jak to funguje z tími apkami. Jedna pani- slečna mi to tu spomenula ale ja takú apku mám len vôbec tomu nerozumiem. 🤔
A stravu máš akú? Z tej otázky mám trochu pocit, že tam možno budú aj iné problémy, ako nealko pivo a mojito. Aby si sa netrápila zbytočne a bez efektu.
Super tak vám ďakujem dám si na to pozor. A moja otázka ešte je to niektorá ktorá by nemala problém nejako vysvetliť jak to funguje z tími apkami. Jedna pani- slečna mi to tu spomenula ale ja takú apku mám len vôbec tomu nerozumiem. 🤔
@petra372016 no, ak mas tie kaloricke tabulky, tak za prve si mozes pozriet nejake jedlo, kolko ma kalorii (preratane na 100g)... je tam uz vela nahodeneho... to iste si mozes pozriet na obale tovaru co kupujes...
Za dalsie je dobre si tam robit (aspon zo zaciatku) jedalnicek... teda nahodis, ze ranajky:
1x krajec xx gramov takeho a takeho chleba / peciva - da ti to kalorie
10g lucina / maslo - da ti to kalorie
1x rajcina 60g - da ti to kalorie
atd, atd... obed to iste, vecera... vsetko co zjes / vypijes tam musis presne (co najpresnejsie zapisat)... a budes vediet, na com si... a naucis sa, co ma zhruba kolko kalorii... zistis, ze niektore potraviny "su lepsie" ako ine
Mochito ma Strasne vela cukru. Zo vsetkych cocktailov sa pribera viac ako z cisteho alkoholu . Ked chces chudnut idealna je voda . Alebo Pu earth caj .
@petra372016 choď do skupiny, cesta k mojej premene, tam je to všetko pekne vysvetlene.
Hlavne si treba pozrieť do taniera, čo tam máš, až potom riešiť nejaké alko, nealko. Ja si dám kľudne večer radler citrónový, ale viem, že môžem, že vojde do tabuľky, koľko môžem prijať.
Keď si myslíš, že pridáš do mojita viac citrónu, a bude to ok, tak ani nerieš žiadne chudnutie. To máš to isté, ako keď si dáš pol kila zeleniny denne, ale k tomu 3 rezne vyprážané v oleji, ved si to zachránila zeleninou.
existuje aj iné pravidlo ako počítať kalórie v apke - zober svoju ruku
tvoje jedlo bude pozostávať:
- zelenina: dávka zeleniny sa zmestí do dvoch hrstí - ak priložíš mierne ohnuté dlane k sebe
- bielkoviny: rezeň či steak by nemali byť väčšie ako dlaň bez prstov. ryba môže môže byť o niečo vačšia. klobásy by si nemala, ale ak veľmi chceš, nemala by byť vačšia ako vzdialenosť medzi koncom ukazováka a koreňom palca. vajíčka 2-3. ak syr, ten by nemal byť väčší ako 2 prsty spolu
- prílohy: zemiaky a ryža by mali byť cca ako zelenina - 2 hrste (tu nerobíme misku z dlaní). surové cestoviny by mali byť vo veľkosti päste bez palca. ak sú uvarené, tak ako ostatné prílohy
- maslo a tuky - nie viac ako vrchný článok ukazováka
- ovocie - cca ako zovretá pasť, alebo ak v celku napr. pomaranč alebo jablko, tak by malo vojsť do mierne pokrčenej dlane...
toto všetko 3x denne - alebo samozrejme, môžeš si to popresúvať medzi jedlami ale tak, aby ti to spolu vychádzalo na 3 jedlá ...
a to maso samozrejme v surovom stave - a keď chceš variť, k tomu ten náprstok oleja - teda z toho vyplýva, že si samozrejme môžeš dať aj rezeň, ale len keď sa dá vypražiť maso na obed v 3 náprstkoch oleja ...
oh, a ešte k bielkovinám - samozrejme jogurty alebo mlieko - namiesto masa jeden BIELY jogurt alebo 2 dcl mlieka je ok ...
V oboch je kvantum cukru
🍏 NIE. Nemôžeš. Z nápojov môžeš len vodu, čaj, kávu, nesladené minerálne a stolové vody.
Tak ja si napr dám z času na čas fľašku 330ml corony Zero ma 0%alkoholu 60kcal na celu fľašu je tam 0g tuku 13g sacharidy z toho 3G cukry a 1g bielkovín a v pohode chudnem samozrejme si sledujem príjem vydaj aby som bola v deficite a nepijem ju na litre 🙂
@petra372016 Pri chudnutí je ideálna čistá voda,v obmedzenom množstve minerálky.Vodu je možné ochutiť napr.citronom a mätou
Tak ak pijes sodu citron matu v pohode daj si kolko chces.
Rum ma 100kcal, sirup do virgin 150 a nezabudaj este cukor v recepte.
@petra372016 tohto roku na dovolenkach som jedla malo ale vela pila miesanych napojov aj pivko nanuky cola fanta. a za 3 dovolenky 11 dnove som pribrala 6 kil . Som sa zlakla ked som sa zaciatkom seotembra postavila na vahu
@petra372016 môžeš prečo by si nemohla

@petra372016 nemozes. Samozrejme ze sa z toho pribera. Ved je tam kopa cukru.