Je môj kalorický príjem správne nastavený?
Kalorické tabuľky, žena 22r, 166cm a 74.4kg
Bielkoviny 120g
Sacharidy 150g
Tuky 50g
Dokopy je to 1500-1600kcal
Cvicim 4x do týždňa, doma ale silovo, s činkami - mame doma posilňovňu.
Ďakujem.
Ked som mala 74 kg (takto pred rokom), tak som mala nastaveny jedalnicek na 1800kcal. Postupne ako vaha ubudala som ho znizovala, teraz mam cca 63 kg a mam jedalnicek okolo 1500-1600kcal. Takze urcite si pridaj kcal aspon na tych 1800-1900. Vydrz aspon mesiac a uvidis ci chudnes, ak budes chudnut jedalnicek si nechaj, ak sa chudnutie zastavi zniz o 100-200kcal a znova sleduj ci chudnes. ALE pozor, vaz sa najlepsie v jeden den v mesiaci, napr. po ms, lebo pocas cyklu ako pracuju hormony, tak vaha stupa a klesa, dokaze stupnut aj o 2kg za jeden-dva dni a mozes ostat zhrozena, ze si pribrala, ale to nie je tuk, iba zadrzana voda. Taktiez ak zjes viac sacharidov, ze si napriklad das na veceru burger alebo pizzu, tak rano bude vaha vyssia, lebo zadrzana voda. A nezabudaj, ze aj sval je tazssi ako tuk, takze ked cvicis silovo formujes viac postavu, tuk ubuda, pribudaju svaly atd. Hlavne to nevzdavaj 🙂
Ako tréner ti poradím ideálne je vážiť sa raz týždenne a to ráno na lačno po všetkých vykonaných potrebách,+ si poprípade merať obvody tela (v tých najširších bodoch)to je najpresnejšie. Každopádne čo sa týka tých kalórií,by som to zvýšila ako tvrdí adka hore ..neviem presne čo je tvojím cieľom,no mnoho ľudí pri chudnutí robí tú chybu,že je príliš málo..v tom prípade váha ostane stáť,alebo to čo schudne po krátkom čase naberie naspäť..ak si dáš potom viac kalórií a náhodou by išla váha minimálne hore netreba sa zľaknúť metabolizmus sa musí rozbehnúť, vziať si čo mu chýba no po cca 2-3 týždňoch to pôjde dole,je to u každého individuálne . To so spomínanou zadržiavanou vodou v tele sa deje často na odvodnenie sú zas iné metódy,ale to sa rieši skôr iba pri závodení,než pri bežnom zdravom životnom štýle no to už by som určite riešila s niekým kto má dostatočné vzdelanie, znalosti a nie na modrom koníku .Ak ale chceš nabrať svaly, samozrejme váha pôjde vyššie a tam treba teda prijímať viac bielkovín aj celkovo viac kalórií

Vypočítali mi takto u teba