Koľko ovocia konzumujete za deň?
Ženy, tie čo používate KT, koľko ovocia konzumujete za deň. Lebo ja si dám 1 banán 100h a cukry na celý deň vyplnené. Ak by som si dala ešte nejakú nektarinku, alebo 4 marhule, možno 2 maslové keksy, cukry cez 200% 🤦Sladkosti, koláče, zmrzlina, to fakt nekonzumujem, nesladím, nepijem sladké vody. To by bolo hádam aj cez 300%. Ako to máte vy s príjmom cukrov?
Čo má cukor spojené s antikoncepciou?
admini si niečo šľahli?

Ja, tejto téme nerozumiem. Čo má spoločné antikoncepcia s príjmom cukrov a ovocia.
@anonym_autor cukry si kľudne nastav na 50g.
Cukry z ovocia ja napr. vôbec neriešim
Sorry admini, ten nadpis ste teraz uplne do***
Ja cukry neriesim, ovocie je zdrave, ked ti sedia sacharidy 👍
Ovocie a celkovo cukry len doobeda....
zadanie témy bolo v znení približne KT PREMIUM konzumácia ovocia, vysoké cukry!!! Nechápem admina, z akého titulu ju menil, takto sa nič k téme nedozvieme.
Po 2 dňoch som si vypla cukry, vždy to bolo v červenom.
@thereisabear a schudla si? Lebo mne v tomto resumé KT prídu veľmi fajn. Človek si myslí, ako dobre, je leto, ovocie a cukry na 200-300%.🤦
Sorry admini, ten nadpis ste teraz uplne do***
Ja cukry neriesim, ovocie je zdrave, ked ti sedia sacharidy 👍
@o__o áno úplne znegovali zadanie, takto do diskusie neprídu tie, ktoré by mohli k téme niečo povedať.
A na kolko g si si nastavila cukry, ked ich mas na 200%? Pravdepodobne si si ich nastavila prilis nizko.
@thereisabear a schudla si? Lebo mne v tomto resumé KT prídu veľmi fajn. Človek si myslí, ako dobre, je leto, ovocie a cukry na 200-300%.🤦
@anonym_autor schudla. Sacharidy som mala v norme, napriek vyšším cukrom.
@anonym_autor schudla. Sacharidy som mala v norme, napriek vyšším cukrom.
@thereisabear ok, ďakujem. Lebo aj ja mám sacharidy v norme, ale tie vysoké % cukrov mi oči v strop prevrátili 🙄
A na kolko g si si nastavila cukry, ked ich mas na 200%? Pravdepodobne si si ich nastavila prilis nizko.
@bludna nastavila cukry? Neviem, ja som len zadala výšku, vähu, vek, aktivitu. To mi samo dalo. Idem to pozrieť
@bludna nastavila cukry? Neviem, ja som len zadala výšku, vähu, vek, aktivitu. To mi samo dalo. Idem to pozrieť
@anonym_autor Ved tie kaloricke tabulky su len kalkulacka viacmenej. Vies si to vsetko custom nastavit. Ak mas pocit, ze potrebujes jest viac cukrov a zaroven nechces, aby ti to svietilo nacerveno, tak si to vies zvysit. Ja mam standardne cukry nad 70g a vobec ma to nestresuje. Prijimam ich zvacsa z ovocia.
ovocie len raz za deñ, na desiatu spolu so surovymi orechami, cca 100g.
Druh ovocia Sacharidy v 100g
citrón 6 g
zelené olivy 4 g
čierne olivy 2 g
biely grep 8 g
biele ríbezle 13,7 g
čučoriedky 7,6 g
jahody 6,2 g
maliny 12,8 g
pomelo 9,6 g
vodný melón 6 g
broskyne 9,5 g
nektárinky 8 g
hrozno 17 g
slivky 10,5 g
zelené jablko 14 g
banán 👎 22 g
@anonym_autor Ved tie kaloricke tabulky su len kalkulacka viacmenej. Vies si to vsetko custom nastavit. Ak mas pocit, ze potrebujes jest viac cukrov a zaroven nechces, aby ti to svietilo nacerveno, tak si to vies zvysit. Ja mam standardne cukry nad 70g a vobec ma to nestresuje. Prijimam ich zvacsa z ovocia.
@bludna pozerala som to. Určite mi netreba zvýšiť príjem cukru, ja som ok, nemám chute na sladké, len ma zaskočili tie vysoké %. Veď ak 1 banán je 100% tak na ten deň vybavené s ovocím. Či?
Mám to takto nastavené na deň:
Bielkoviny 98,6g
Tuky 44,5g
Cukry 25,1g
Sacharidy 151g
Vláknina 27,5g
Soľ 5g
Príjem pre udržanie hmotnosti 1682 kcal
Príjem na chudnutie 1430 kcal
Váha 78 kg
Výška 162 cm
Vek 45
Cieľ schudnúť
Aktivity vypnuté- som po operácii pohybového aparátu 😐
Druh ovocia Sacharidy v 100g
citrón 6 g
zelené olivy 4 g
čierne olivy 2 g
biely grep 8 g
biele ríbezle 13,7 g
čučoriedky 7,6 g
jahody 6,2 g
maliny 12,8 g
pomelo 9,6 g
vodný melón 6 g
broskyne 9,5 g
nektárinky 8 g
hrozno 17 g
slivky 10,5 g
zelené jablko 14 g
banán 👎 22 g
@rozculena ďakujem, už som to pozerala, banán top v cukre 🙄
@bludna pozerala som to. Určite mi netreba zvýšiť príjem cukru, ja som ok, nemám chute na sladké, len ma zaskočili tie vysoké %. Veď ak 1 banán je 100% tak na ten deň vybavené s ovocím. Či?
Mám to takto nastavené na deň:
Bielkoviny 98,6g
Tuky 44,5g
Cukry 25,1g
Sacharidy 151g
Vláknina 27,5g
Soľ 5g
Príjem pre udržanie hmotnosti 1682 kcal
Príjem na chudnutie 1430 kcal
Váha 78 kg
Výška 162 cm
Vek 45
Cieľ schudnúť
Aktivity vypnuté- som po operácii pohybového aparátu 😐
@anonym_autor neviem síce z akého dôvodu ignoruješ moje odpovede ale tak... nuž kto chce kam, pomôžme mu tam...
Ale keďže mi to nedá - Cukry v KT sú nastavené nízko lebo je to primárne diabetické nastavenie. Niečo si o tom poštuduj.
@anonym_autor dávam si jeden kus ovocia a neriešim kalorické tabuľky. Dokonca si dávam jeden kus čokolády a predsa sa svet neruca, nie som tučná a som fit. Ak máš ostatné jedlá ok, kus ovocia Ťa tucnou nerobi.
@anonym_autor neviem síce z akého dôvodu ignoruješ moje odpovede ale tak... nuž kto chce kam, pomôžme mu tam...
Ale keďže mi to nedá - Cukry v KT sú nastavené nízko lebo je to primárne diabetické nastavenie. Niečo si o tom poštuduj.
@janai1 ak si si nevšimla, nereagujem na každého v diskusii. Prepáč moju začiatočnícku nedokonalosť v KT, že asi nemám potrebu zvýšovať cukry, radšej zvolím ovocie z nižším obsahom cukru. 😉
@anonym_autor dávam si jeden kus ovocia a neriešim kalorické tabuľky. Dokonca si dávam jeden kus čokolády a predsa sa svet neruca, nie som tučná a som fit. Ak máš ostatné jedlá ok, kus ovocia Ťa tucnou nerobi.
@michaela329 ja rozumiem tomu, že 1 kus ovocia ma nerobí tučnou. Dám si aj kocku horkej čokolády, ja. som s tým ok. Admin zmenil názov témy, mňa prvotne zaujímalo koľko cukrov z ovocia, množstva, druhu majú užívatelia KT a či pritom chudnú. Lebo keď som mala obyčajnú verziu KT, sacharidy OK, ale keď som si dala premium, cukry 200 a viac % len z ovocia. Preto ma to zaujíma. Som po ťažkom úraze a operácii, množstvo kortikoidov a pohyb žiadny.
Ono, aj keby si mala cukor 10000 % ak sa budeš držať v limite 1430kcal tak schudneš. V podstate logika je za tým taká, že keby si zjedla len 1430kcal z čokolády a nič iné nejedla počas dňa tak schudneš tiež.
@michaela329 ja rozumiem tomu, že 1 kus ovocia ma nerobí tučnou. Dám si aj kocku horkej čokolády, ja. som s tým ok. Admin zmenil názov témy, mňa prvotne zaujímalo koľko cukrov z ovocia, množstva, druhu majú užívatelia KT a či pritom chudnú. Lebo keď som mala obyčajnú verziu KT, sacharidy OK, ale keď som si dala premium, cukry 200 a viac % len z ovocia. Preto ma to zaujíma. Som po ťažkom úraze a operácii, množstvo kortikoidov a pohyb žiadny.
@anonym_autor KT sú dobrý pomocník, ale zlý pán. Skús zapojiť jednoducho sedliacky rozum, každý človek je iný a každý človek inak reaguje napr. na cukor. Nejaké univerzálne nastavenie nebude možné. A navyše inak telo reaguje na fruktózu v banane a inak na nejaký biely cukor. Na chudnutie hrozne zle pôsobí stres, nenechaj sa stresovať hodnotami, ktoré vôbec nemusia sedieť práve Tebe
Ono, aj keby si mala cukor 10000 % ak sa budeš držať v limite 1430kcal tak schudneš. V podstate logika je za tým taká, že keby si zjedla len 1430kcal z čokolády a nič iné nejedla počas dňa tak schudneš tiež.
@procrastique Ok, dík za info. Lebo všade píšu, že najdôležitejšie sú bielkoviny, vláknina a cukry, sacharidy radšej držať v norme alebo na hrane. Nie 200 a viac %.
V podstate to ale pravda, avšak, rovnica je daná, ak je človek v deficite tak schudne a je jedno ako ten deficit dosiahol.
Už výsledky, udržateľnosť, výzor etc etc je na diskusiu ale sedí to čo som napísala vyššie.
V podstate to ale pravda, avšak, rovnica je daná, ak je človek v deficite tak schudne a je jedno ako ten deficit dosiahol.
Už výsledky, udržateľnosť, výzor etc etc je na diskusiu ale sedí to čo som napísala vyššie.
@procrastique ok ďakujem, doštudujem informácie.
@anonym_autor KT sú dobrý pomocník, ale zlý pán. Skús zapojiť jednoducho sedliacky rozum, každý človek je iný a každý človek inak reaguje napr. na cukor. Nejaké univerzálne nastavenie nebude možné. A navyše inak telo reaguje na fruktózu v banane a inak na nejaký biely cukor. Na chudnutie hrozne zle pôsobí stres, nenechaj sa stresovať hodnotami, ktoré vôbec nemusia sedieť práve Tebe
@michaela329 ďakujem za podporu, musím sa viac do toho informačne zahryznúť. Stresovať sa určite nebudem.
@procrastique Ok, dík za info. Lebo všade píšu, že najdôležitejšie sú bielkoviny, vláknina a cukry, sacharidy radšej držať v norme alebo na hrane. Nie 200 a viac %.
@anonym_autor ono bielkoviny sú dôležité preto, lebo dlho sýtia a sú stavebným materiálom. Viac bielkovín, menej hladu, viac svalov. Vláknina je zase skvelé "plnidlo" - obvykle má málo kalórií, rýchlo zasýti a pomáha vytvárať dobrú bakteriálnu flóru. Vláknina napríklad aj tlmí negatívny efekt cukru - keď Ti vystrelí inzulín. Napríklad miska zeleniny pred jedlom, alebo pohár psyllia. Všetko má svoje miesto v strave, aj ten cukor - mozog musí tiež z niečoho žiť 😏 Takže pokojne si ten banán daj, ak si v deficite, pôjde to dole.

Po 2 dňoch som si vypla cukry, vždy to bolo v červenom.